|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα παιδια...ολο ερωτησεις ειμαι αλλα καθότι αρχαριος πρεπει καπως να μαθω..τα ψαρια που εχω στο Malawi ειναι 4 zebra ob 7-8 εκατοστα...4 iodotropheus 4-5 εκ και 4 labidochromis yellow 4-5 εκ..μπορει καποιος να βοηθησει στο πως μπορω να ξεχωρισω το φύλο σε αυτες τις ράτσες και κατα ποσο ειναι εφιλτο σε αυτο το μεγεθος..
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() στο περιπου ta metriaclima zebra ob μπορεις να δεις το κατω πτερυγιο αν τεινει να γινει μυτερο η στρογγυλο στην ακρη.δες εδω ενα αρσενικο ![]() και ενα θυληκο ![]() τα iodotropheus sprengerae μπορεις απο το χρωμα μιας και τα θυληκα τεινουν προς το γκρι ενω τα αρσενικα εχουν συνηθως 2 egg spots.. δες εδω ενα αρσενικο ![]() ![]() τα labidochromis παρουσιαζουν εντονο μαυρο στα πτερυγια πανω και κατω τα αρσενικα ενω τα θυληκα ενα πολυ ελαφρυ μαυρο στο ραχιαίο πτερυγιο. σε γενικες γραμμες ομως δεν μπορεις ποτε να εισαι 100% σιγουρος σε μικρα μεγεθη.καμια φορα τα χρωματα αλλαζουν αναλογα την ψυχολογια του καθε ψαριου. επισης οσο πιο καθαρες φωτογραφιες βαλεις τοσο πιο καθαρες απαντησεις θα παρεις.. |
|
||||
|
||||
![]()
Το βασικό πάντως δεν είναι να ξεχωρίσεις το φύλο αλλά
ότι βιάστηκες και έβαλες πολλά ψάρια στο ενυδρείο σου (που έχει και περίεργες διαστάσεις) ![]() *καλύτερα τις ερωτήσεις σου να τις κάνεις σ' εκείνο το θέμα για να ξέρουμε για τι μιλάμε. |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω για τις απαντησεις..συντομα θα ανεβασω φωτο
|
|
|||
|
|||
![]()
Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά από όσο γνωρίζω και έχω διαβάσει τα iodotropheus spriengerae έχουν παρόμοιο χρώμα τα αρσενικά με τα θηλυκά και δεν είναι γκρι αλλά καφε-σκουριά. Στα αρσενικά είναι λίγο πιο έντονα τα χρώματα. Τα egg spots δεν είναι πολύ ασφαλή κριτηριο. Πάντως αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ψάρια σου, μπορείς να βρεις και στο seriously fish αλλά και στο cichlids-forum.com
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εχει εικονες και αρσενικων και θυληκων.. |
|
|||
|
|||
![]()
Να στε καλα παιδια..το βραδυ θα πεσει διαβασμα
|
|
|||
|
|||
![]()
Το έχω δει. ¶λλωστε έχω και εγώ αυτό το ψάρι. Επίσης δες στο seriously fish τι γράφει για τις διαφορές του φύλλου.
http://www.seriouslyfish.com/species...us-sprengerae/ "Sexual Dimorphism Both sexes look similar at first glance, although males usually have more egg spots in the anal fin than females. They also tend to be the larger and more colourful sex, and some develop an elongated anal fin. επίσης στο https://en.wikipedia.org/wiki/Iodotropheus_sprengerae "....Juveniles and females are rusty brown color, while mature males have lavender purple hue." |
|
||||
|
||||
![]()
ειχα και εγω για αρκετο καιρο τετοια ψαρακια.απλα αν παρατηρησεις ειπα 'συνηθως' δεν ειπα 'απαραίτητα'..
επισης ειπα ''σε γενικες γραμμες ομως δεν μπορεις ποτε να εισαι 100% σιγουρος σε μικρα μεγεθη.καμια φορα τα χρωματα αλλαζουν αναλογα την ψυχολογια του καθε ψαριου.'' αρα δεν διαφωνω καπου μαζι σου.απλα εδωσα ενα μπουσουλα για να μπορει να κρινει μονος του στο περιπου. |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε μου εγώ το εγραψα για το γκρι χρώμα που ανέφερες. Συμφωνω απόλυτα ότι οι συνθήκες επηρεάζουν το χρώμα τους. Επίσης έχω παρατηρήσει σε πολλά site οι φωτογραφίες να είναι αντιφατικές. Οπως και να εχει είναι ένα εκπληκτικό ψάρι και πολύ λυπάμαι που θα δώσω αυτά που έχω. Τουλάχιστον θα έχουν καλύτερο χώρο.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ξαναλεω για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις οτι ο διαχωρισμος φυλου μερικες φορες ειναι δυσκολος και αν οι φωτογραφιες δεν ειναι αψογες δεν μπορει να βγει ασφαλες συμπερασμα.
στα πρωτα συμφωνω σε 2-2..στα δευτερα υπαρχει μια περιπτωση να ειναι 3 αρσενικα.δεν πειραζει,θα δειξει πιο μετα.στα τριτα παλι βλεπω 2 αρσενικα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
διαχωρισμος χελωνας | VEZIRAKOS | ¶λλα ζώα | 34 | 10-10-11 14:37 |
Διαχωρισμος φυλλου στα guppies | pavlos1988 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 29-11-10 11:36 |
Aγγελοψαρα - σεξουαλικος διαχωρισμος | harris samos | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 11 | 01-06-10 09:24 |
μετακομιση -ανακαινηση -και αποχωρισμος | harris samos | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 12 | 15-02-10 13:41 |
Βιαιος αποχωρισμος | s-vitzi | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 11-10-08 10:52 |