|
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σας κι απο μενα. Ειμαι νεος στο φορουμ αν και εναμιση μηνα τωρα σας διαβαζω. Τη Δευτερα πηρα 3 τιγρακια (νεο ενυδρειο στρωμενο ενα μηνα και μετρησεις με υγρα τεστ της API) και εχω παρατηρησει οτι τους ενοχλει το φως του ενυδρειου οταν αναβει (με χρονοδιακοπτη).
Πανε σε μια γωνια κατω στο βυθο και διπλα στο εσωτερικο φιλτρο μαλλον επειδη δεν εχει πολυ φως εκει. Μολις το φως σβηνει ειναι μια χαρα ηρεμα και βολταρουν σε ολο το μηκος του ενυδρειου. Τι να κανω; Το ενυδρειο ειναι 110 λιτρα. Ευχαριστω |
|
|||
|
|||
![]()
Μην αγχώνεσαι. Θέλουν τον χρόνο τους. Και να είναι κοπάδι γιατί είναι νευρικά ψαράκια. Τρία κατά την γνώμη μου είναι λίγα - θα τα βλέπεις να γυρνάνε το ένα γύρω από το άλλο.
|
|
|||
|
|||
![]()
Λες να παρω αλλα 2 δηλαδη; Το φως να το ανοιγω κανονικα;
|
|
||||
|
||||
![]()
Αύξησε τον αριθμό τους σε 8 τουλάχιστον και δημιούργησε κρυψώνες μέσα στο ενυδρείο με πέτρες ή με φυτά για να μπορούν να κρύβονται όταν κάτι τα αγχώνει και σε λίγες μέρες θα δεις άλλες συμπεριφορές
|
|
|||
|
|||
![]()
Υπόψη ότι τα τιγράκια είναι περιβόητα fin-nippers. Δηλαδή, οτιδήποτε με πεταχτή ουρά (αγγελόψαρα, γκουράμι με τα πλοκάμια τους, Mollies κ.α.) θα τρώνε γερές καρπαζές.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Φυτα δεν εχω στο ενυδρειο Να παρω εκτος απο τιγρακια κι αλλα ψαρια ή οχι ακομα; |
|
||||
|
||||
![]()
δεν ισχύει αυτό με το αριθμό, επειδή είναι κοπαδόψαρα θέλουν να είναι πολλά μαζί νιώθουν ασφάλεια σαν κοπάδι, όχι άλλα ψάρια τώρα μέχρι να στρώσει το ενυδρείο, αλλά βάλε τουλάχιστον 8 και αργότερα ανεβάζεις τον αριθμό τους.
|
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό στο είπε με τη λογική ότι θα τσακώνονται όλα με όλους και πάντα κάποιος θα περισσεύει - ξεκουράζεται. ¶μα έχεις αρκετό αριθμό θα είναι ήρεμα και θα κάνουν το κοπάδι τους. 4-5 φάπες θα πέφτουν, αλλά είναι φυσιολογικό αυτό -μεταξύ τους - για άλλα ψάρια έχε στο νου σου το παραπάνω που σου έγραψα.
Βέβαια και τα 100 λιτρα με 8 τιγράκια γεμίζει μια χαρά. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Τι φωτισμό χρησιμοποιείς?
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ξερω φιλε γιατι το ενυδρειο το πηρα απο ιδιωτη, πως μπορω να μαθω τι φωτισμος ειναι;
|
|
||||
|
||||
![]()
Το βαρέλι πόσα λίτρα είναι, τόσο αντιχλωριο σε αναλογία θα βάλεις και θα έχεις έτοιμο νερό στο βαρέλι με αντιχλωριο
|
|
|||
|
|||
![]()
Το βαρελι ειναι 90 λιτρα αλλα εγω γεμιζω το μισο σχεδον βαρελι...
|
|
||||
|
||||
![]()
Βαλε δοσολογια για 45 λιτρα τοτε. Δεν θα παθουν τιποτα τα ψαρια αν πεσει λιγο παραπανω ή λιγο λιγοτερο.
|
|||
|
|||
![]()
Οκ ευχαριστω
|
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπον πηρα μια ριζα drift wood αλλα επιπλεει στο νερο, δεν στεκεται στο βυθο. Εχω βαλει μια πετρα για να στεκεται. Σε ποσες μερες θα στεκεται απο μονη της;
|
|
||||
|
||||
![]()
Με καυτό νερό πιστεύω, καλό θα ήταν να την έβαζες σε έναν κουβά νερό για λίγες μέρες να βγάλει την κιτρινιλα που βγάζει το ξύλο και μετά μέσα στο ενυδρείο , τώρα μπορεί να σου γίνει το νερό κίτρινο δεν είναι πρόβλημα όμως
|
|
|||
|
|||
![]()
Οχι δε μου εχει γινει κιτρινο, ακομα τουλαχιστον...
|
|
||||
|
||||
![]()
Περισσότερο πρέπει να φοβάσαι... ΜΗΝ πέσει η πέτρα και σου σπάσει κάνα τζάμι (ελπίζω να την στερέωσες καλά)... από τις τανίνες του ξύλου (που φεύγουν πανεύκολα).
ΑΝ είναι drift wood... ανάλογα με το μέγεθος (και 10-15 μέρες)... ΑΝ είναι Red Moor wood... μπορεί και ποτέ.- |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Δύσκολο αλλά... ΌΧΙ αδύνατον.-
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θα περίμενα λίγο εγώ και μετά βλέπουμε, δεν είναι απαιτητικό φυτό τόσο στο φως όσο και στην λίπανση.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
1. Χαλάρωσε.
2. Η ανούμπια... ΔΕΝ θέλει καμία φροντίδα (λιπάσματα)... είναι πολύ ανθεκτικό φυτό. ΑΝ και ο φωτισμός σου είναι ικανοποιητικός... είσαι εντάξει. Τα φυτά όπως και τα ψάρια... προσαρμόζονται στο νέο περιβάλλον. Τα σάπια φύλλα.. τα απομακρύνεις με προσοχή (να ΜΗΝ "ξηλώσεις" το φυτό) όταν κάνεις αλλαγή νερού (κατά προτίμηση). 3. Αφού εσύ ΔΕΝ τρως κάθε μέρα μόνο ένα φαγητό... έτσι και τα ψάρια καλό είναι να τρώνε διάφορες τροφές. ΠΡΙΝ πας να ζητήσεις όμως θα πρέπει... να ξέρεις τι χρειάζεσαι. 4. Η υπομονή... είναι απαραίτητη στο χόμπι... κι' όσο περιμένεις διάβαζε (είναι γεμάτο πληροφορία το forum) να μαθαίνεις.- ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τωρα για την τροφη... Απ'οτι καταλαβα πρεπει να εχω διαφορετικες και να κανω μια μειξη. Σπιρουλινα, την αλλη για τα χρωματα που γινονται εντονα κλπ. Ποσες ομως διαφορετικες χρειαζονται; στο εμποριο υπαρχουν παρα πολλες. |
|
||||
|
||||
![]()
Εσύ όταν τρως ανακατεύεις... μακαρόνια με φασόλια, προσθέτεις κρέας βραστό, μουσακά και ΔΕΝ ξέρω εγώ τι άλλο;
Την κάθε τροφή θα την δίνεις... σαν ξεχωριστό γεύμα (και θα παρατηρείς προσεκτικά ΑΝ την τρώνε. Φυτική τροφή όπως η σπιρουλίνα... 1-2 φορές την εβδομάδα. Η κάθε εταιρία έχει δική της συνταγή... διάλεξε και πάρε ανάλογα με τα ψάρια σου (διάβασε για τις ανάγκες τους... ΜΗΝ περιμένεις... να σου πω εγώ τι θα αγοράσεις).- |
|
|||
|
|||
![]()
μια ερωτηση...
σε 100 λιτρα ποσα τιγρακια μπορουμε να εχουμε; |
|
||||
|
||||
![]()
ΔΕΝ μπορείς να έχεις γιατί... χρειάζονται τουλάχιστον 120 λίτρα (διάβασε περισσότερα στο link).-
http://diszhal.info/english/cyprinds..._tetrazona.php |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τιγρακια | ilias13 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 21-03-11 15:30 |
τιγρακια σε...αμοκ | Dimi | Γλυκό νερό - Γενικά | 33 | 19-09-09 13:06 |
τυρφη σε τιγρακια? | Dimi | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 13-09-09 18:14 |
τιγρακια | Tetra | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 12-03-08 16:48 |
ΤΙΓΡΑΚΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΗ :D | griffin_23 | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 09-02-04 04:22 |