|
|
||||
|
||||
![]()
Είδος ενυδρείου: reef
Τύπος ενυδρείου -διαστάσεις:HAILEA F60 Πόσο καιρό "τρέχει" το ενυδρείο: ενα χρονο σε αλλο ενυδρειο χθες εγινε η μεταφορα του στο δικο μου Συνολικά λίτρα:60 Sump (ναι/όχι): οχι Skimmer: http://www.aquario.gr/filtra/skimmer...mmer-7201.html Φωτισμός: PL 24W ασπρη-μπλε Κυκλοφορία: 2x 400L/H Υπόλοιπος εξοπλισμός (πχ όζον, UV κλπ): oxi ¶λλες πληροφορίες: (πχ ύπαρξη refugium, chaeto, DSB, algae scrubber κλπ): oxi Ρουτίνες συντήρησης (αλλαγές νερού, πρόσθετα κλπ): σκοπευω σε 10% ανα 10ημερες ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ Ιχθύες(είδη και αριθμός): 1χ pseudochromis paccagnellae και 1χ blue damsel Ασπόνδυλα(είδη και αριθμός): 0 Κοράλλια(είδη και αριθμός): 1χ1 Bubble coral και το αλλο βλεπε φωτογραφια Soft corals: LPS: SPS: Ρουτίνες συντήρησης ιχθύων-κοραλλιών ψαρια 1 φορα την ημερα , κοραλια 1φορα ανα 3 ημερες (τάισμα, πρόσθετα, αναπαραγωγή,fraging): Δοσομετρική αντλία(Ναι/Οχι): οχι Ρουτίνα δόσεων( πόσο και πόσες φόρες την ήμερα): Ca:.. Mg:.. KH:.. Strodium:.. Iodium:.. Elements:.. θα ηθελα να ρωτησω τι αλλα ζωντανα μπορω να βαλω (σαλιγκαρια-γαριδες-κοραλια) επισης τι ρουτινες πρεπει να ακολουθω,ποσες ωρες φωτισμο τι συμπληρωματα μπορω-πρεπει να ριχνω . ανθρακα-αντιφώσφορο σιδήρου σε τι ποσοτητα και καθε ποτε να τα αλαζω(οι φωτογραφιες ειναι απο οταν το γεμιζα θα ανεβασω και αλλες το βραδυ) |
|
||||
|
||||
![]()
Αλατότητα:1026
PH: 8,2 KH:10d ΝΗ3/NH4: >0.25 ΝΟ2: .... ΝΟ3:5mg PO4:0 Ca:380mg/L Mg:1120mg/L Θερμοκρασία: 26c στην 4η και 5η φωτογραφια ξερετε πως λεγετε το κοραλι?(μανιταρι) ? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
πάμε στις ερωτήσεις : σαλιγκαράκια astea-turbo-nassarius όλα κάνουν καλή δουλειά ,από γαρίδες εμένα μου αρέσουν οι cleaner που κοπάδιάζουν κάνοντας σταθμούς και οι debelius είναι ωραίες όπως και οι stenopus hispidus .βασική ρουτίνα οι εβδομαδιαίες αλλαγές νερού 15-20% , άνθρακα 80ml πιστεύω είναι καλά για τα λίτρα σου και αλλαγή κάθε 2 εβδομάδες , και μπορείς να δεις το νερό της αλλαγής σου αν είναι κιτρινό αυξάνεις λίγο την ποσότητα ή την συχνότητα της αλλαγής . Αντιφώσφορο 100 ml μηνιαία αλλαγή και βλέπεις , αν τσιμπάνε τα φωσφορικά ή βλέπεις άλγες πιο συχνή αλλαγή .Φωτοπερίοδο 12 ώρες είναι οκ , το κοραλλάκι είναι starpolyp και είναι πολύ επεκτατικό προσεχέ το , στα λίτρα σου θα μπορούσες να βάλεις κάποιους ζωάνθους , ακανθαστρέες και ρίξε και μια ματιά εδώ μήπως σου αρέσει κάτι http://www.liveaquaria.com/product/a...cfm?c=597+2790
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παρατηρησα οτι τα ψαρια κυνηγιουνται και το ενα κρυβεται πισω απο το φιλτρο και οταν παει να πλησιασει τον βραχο το ροζ(ψαρι) κυνηγαει το "μπλε" .επισης κατι φυτρωσε στον βραχο (βλεπε φωτο) ειναι κακο? |
|
||||
|
||||
![]()
Εχεις πεσει στην περιπτωση , ειναι και τα δυο παλιοχαρακτηρες ειχα και εγω και τα εβγαλα , απο το κινητο αλγες μου κανουν , αν μπορεις βγαλλε μια πιο φωτινη φωτο
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
θα ανεβασω μια το βραδυ! Αλλη μια ερωτηση, εχω και ενα skimmer αλλα λογο του οτι υπαρχει καπακι στο ενυδρειο μου δεν το εχω συνδεσει ..Σκεφτομουν να κοψω το καπακι στο σημειο που θα μπει το skimmer αξιζει? Επισης θα ηθελα να μην φαινεται και να μην απελευθερωνει τοσες φυσαλιδες ! Υπαρχει καπια κατασκευη-πατεντα που βοηθαει?(εκτος απο sump) ειναι τοσο απαραίτητο για τα λιτρα μου το skimmer? ποια τα + και ποια τα - του (για τα λιτρα μου παντα)???
επισης αν βγει εντελως το καπακι εχω ενα glo φωτιστικο 2χ24w να βαλω , μετα να ειμαι περιπου comple στον φωτισμο.Φοβαμαι ομως επειδη υπαρχει γατα και σκυλος στο σπιτι και το καλοκαιρι γινετε τριχο πολεμος :S .Θα μπορουσα να βαλω και led στο καπακι για να αυξηθουν τα watt, τι να κανω? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το συγκεκριμένο ψάρι - Pseudochromis paccagnellae-, μου σκότωσε ενα κλοουνάκι και είχε κάνει το 60λιτρο, το απολυτο σπίτι του Μόνο στο γοβιό δεν έκανε τσαμπουκάδες Για να το πιάσω ξέστησα ΟΛΑ το ενυδρειο - και το ψάρι πουθενα Τελικά είχε χωθεί μέσα στην τρυπα ενος βραχου και το βρηκα εκτός ενυδρειου Το ψάρι χαρίστηκε και το ενυδρείο "ηρέμησε" Αν μπορείς βγάλτο, γιατί θα δυσκολευτείς να βάλεις άλλα είδη στο μέλλον |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τωρα για την φωτογραφια, νομιζω πως ειναι απαισια και σαν να βλεπω κανα 2 ακομα να ξεπροβαλουν |
|
||||
|
||||
![]()
Απταισια ειναι , δωσε και το damsel δεν ειναι καλυτερο
![]()
|
||||
|
||||
![]()
ναι βάλτους να τρέχουν και τους 2 μόνο να μην σου σηκώνουν την άμμο
|
||||
|
||||
![]()
καλησπέρα και πάλι, χθες βρήκα αυτό το πλασματάκι(μάλλον αστερίας) και θα ήθελα να μάθω εάν όντως είναι αστερίας και πιο είδος.Ευχάριστο για όλη την βοήθεια έως τώρα!
|
|
||||
|
||||
![]()
Για αστερινα μου φαίνεται και καλό θα ήταν να το βγάλεις
|
|
||||
|
||||
![]()
Κάνει κάποιο κακό η αστερινα;
|
||||
|
||||
![]()
Σου γεμίζει στο πι και φι αστερινες το ενυδρείο
|
|
||||
|
||||
![]()
Κακό όμως κάνει;Ρωτάω γιατί έχω 5-6 αλλα η αληθεια είναι δεν με ενοχλούν,εκτός αν προξενούν προβλήματα.
|
||||
|
||||
![]()
Ζημιάρικα είναι, και πολλαπλασιάζονται...Να τα αφαιρέσεις όσο μπορείς και να προσέχεις τον πληθυσμό τους. Αν ξεφύγουν τα πράγματα, η Harlequin shrimp είναι λύση, καθώς είναι δεινός θηρευτής τους (αλλά και των υπολοίπων αστεριών).
|
|
||||
|
||||
![]()
Εχω την υπονοια οτι δοκιμαζουν και sps περαν της αλγης στα τζαμια και τον βραχο και πολλαπλασιαζονται και τρελα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το έχω δει το έργο σε ενυδρείο φίλου. |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπέρα και πάλι! εδώ και 6 ημερες έχω πρόβλημα με ένα κοράλλι (βλέπε φωτό) ξεκινάει να άνθηση μόλις ανάβουν οι λάμπες αλλα δεν τα καταφέρνει η είναι σε μερικά σημεία ανθισμένο, το άλλαξα θέση στο ενυδρείο και πρόσεξα ότι εκεί που το είχα πριν ,ένα κομμάτι του είχε μπει μέσα στην άμμο και πρέπει να είχε "ψιλο σαπισι" ,το σάπιο κομμάτι αφαιρέθηκε και άλλαξα θέση στο κοράλλι αλλα αυτό συνεχίζει τα ίδια.. όλα τα αλλα πάνε μια χαρά στο ενυδρείο με υπερβολική ανάπτυξη ,
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ο αλήτης στη 2η φωτο, πως τα πάει με τα άλλα ζωντανά? |
|
||||
|
||||
![]()
μην σε αγχώνει , είναι πολύ ανθεκτικό , υπάρχει περίπτωση να είναι σε φάση που κάνει απολέπιση , το συγκεκριμένο ανήκει στην οικογένεια των γοργόνιων και αυτά όπως και τα σαρκόφυτα μένουν κλειστά για λίγο καιρό .υπόψιν Θέλει αρκετή κυκλοφορία .
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
κυκλοφορία έχει μέτρια στο σημείο..Και σαν να έχει πάνω του καφέ άλγη..μείωσα το φωτισμό στις 11 ώρες γιατί σαν να μαζευόταν άλγη στον αραγονίτη.Τώρα ο χρόνος θα δείξει.. |
|
||||
|
||||
![]()
έχουμε ανανέωση καθώς άλλαξα λίγο το "στήσιμο" στο ενυδρειο και πρόσθεσα ένα seriatopora caliendrum με την ευγενική χορηγία του kostas82, σε ευχαριστώ πολύ !
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Μου είχε ήδη σκοτώσει ένα κλοουνάκι! ![]() Τελικά τον βρήκα μέσα σε μια τρύπα σε έναν από τους βράχους που είχα ήδη βγάλει ![]() Δεν πιάνεται με απόχη, ίσως πιαστεί με παγίδα Σε τόσο μικρό ενυδρείο, μόνο προβλήματα θα δημιουργεί και θα φοβάσαι να βάλεις άλλα ζωντανά! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Nano reef | nicpapa | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 2 | 02-08-14 10:46 |
nano reef 75l | chris z3 | Nano Reef | 28 | 22-05-12 13:04 |
nano reef | platy | Nano Reef | 12 | 15-05-10 15:35 |
MT-50 Nano Reef | Iann_is | Nano Reef | 42 | 06-06-08 11:13 |