|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Ενυδρεία με ασπόνδυλα Παρουσιάσεις ενυδρείων με ασπόνδυλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Για αρχή κάποια λόγια...
Το ενυδρείο τρέχει 4 χρόνια τώρα. Όπως φαντάζεστε έχει περάσει πολλές φάσεις το ενυδρείο, διάφορες μορφές, διάφορα φυτά με τελική εικόνα αυτή που θα δείτε στις φωτογραφίες. Αυτό που θέλω να επισυμάνω είναι πως το συγκεκριμένο ενυδρείο ήταν το πρώτο μου και πάνω σε αυτό έμαθα και πειραματίστηκα..! Να προσθέσω επίσης κάτι σηματικό, πως αν και τα πρώτα δύο χρόνια ήμουν «πάνω» από το ενυδρείο μετρώντας ph, kh gh κτλ, ρίχνοντας όλα τα λιπάσματα της seachem καθημερινά με την σύριγκα και προσέχοντας την κάθε μου κίνηση, τώρα τίποτα από όλα αυτά δεν γίνεται.. Το ενυδρείο έχει ωριμάσει και πραγματικά τρέχει μόνο του.. Γενική κατηγορία ενυδρείου Φυτεμένο γαριδάδικο Γενικές πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 60x30x35 Συνολικά Λίτρα: 60 Οργανισμοί Φυτά Μπροστά : marsilea hirsuta Μέση : Cladophora aegagrophila , Hydrocotyle verticillata , Pelia Ξύλο : Microsorum pteropus 'Windeløv' , Riccardia Chamedryfolia Πίσω : valisneria nana , Proserpinaca palustris , Pogostemon erectus Γαρίδες Red cherry , caridina serrata tupfel Διακοσμητικά υλικά Υπόστρωμα: Seachem Flourite Βυθός: Μαύρη άμμος Φωτισμός 3 λάμπες σύνολο 60 watt Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Eheim 2213 Θέρμανση/ Ψύξη: fluval 150w , ανεμιστηράκι για το καλοκαίρι Λίπανση: - Παροχή CO2: - (ποτέ) ¶λλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Λαβιδα φυτευσης, ψαλιδι κλαδεματος Διατροφή: Ό,τι τροφή βρω μπροστά μου ανάμεσα σε διάφορες για γαρίδες και δίσκους Παράμετροι pH: 7,5 Γενική σκληρότητα (GH): 8 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 6 Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): 10-15 Μέση Θερμοκρασία (°C): 23 Συντήρηση Αλλαγές νερού: 95% ανά εβδομάδα Υ.Γ. Πραγματικά έχει γίνει το πιο εύκολο ενυδρείο στο σπίτι μου και ειλικρινά αυτό αποδεικνύει πως όταν έχει ωριμάσει ο βυθός του ενυδρείου, απλά τρέχει μόνο του.. Όσο αφορά τις γαρίδες τώρα, έχουν βρει εδω και 2 χρόνια έναν καλό ρυθμό αναπαραγωγής αλλά θα ήταν ψέματα να μην αναφέρω πως αναποδιές και κακές στιγμές είχα και εγώ.. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Παρουσίαση νέου φυτεμένου ενυδρειου | Aquascape.gr | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 24-06-14 08:21 |
Παρουσίαση Γαριδάδικου 120 λίτρα | stydio | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 6 | 10-02-13 00:51 |
Παρουσίαση κοινωνικού Φυτεμένου | koreos | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 20 | 12-01-13 20:14 |
Προετοιμασία ενός φυτεμένου!! | Neoklis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 02-11-08 14:49 |
Παρουσίαση ενός (βαρύ) φυτεμένου | Andreas301 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 41 | 12-04-08 07:46 |