|
|||
|
|||
![]()
Γεια σας, ενός συναδέλφου το Oscar έχει πρόβλημα και μιας και δεν έχει πρόσβαση στο νετ παραθέτω εγώ εκ μέρους του κάποια στοιχεία που μου είπε:
Το ψάρι αναπνέει όπως είπε και ο ίδιος λες και έχει πάθει καρδιακό επεισόδιο (τα βράγχια του πάλλονται σαν τρελά). Φαίνεται βαρύ και δυσκίνητο και συνήθως κρύβεται. Συνεχίζει να είναι λαίμαργο. Συχνά αλλάζει τόνους στον χρωματισμό του. Μετρήσεις που ανέφερε: PH:8 NO2<0.3 NΟ3:12.5 Συγκάτοικοι του ψαριού: 1 Oscar, 3 Firemouth και 5 γεωφάγοι Μέγεθος ενυδρείου:300 λτ Τι μπορεί να έχει;
|
|||
|
|||
![]()
Ξέχασα να γράψω ότι το φίλτρο του, μου είπε ότι είναι ιδιοκατασκευή του τζαμά που του έφτιαξε το ενυδρείο ,με ροή ή 700 ή 800 λτ την ώρα, δεν θυμάμαι καλά.
|
|||
|
|||
![]()
Δεν βλέπω να δίνεις πουθενά σημαντικές πληροφορίες όπως:
μετρήσεις αμμωνίας, ρουτίνες αλλαγών νερού, πόσο καιρό είναι σε λειτουργία το ενυδρείο, τι μέγεθος έχουν τα ψάρια, έχει κάνει κάποια άλλαγη πρόσφατα (πχ. προσθήκη νέου ψαριού); Έχει κάποια εξωτερικά σημάδια το συγκεκριμένο Oscar; Τα Oscar αλλάζουν τόνους στο χρωματισμό τους και είναι ένδειξη συναισθημάτων (φόβος, δυσαρέσκεια, επίδειξη). 300 λίτρα είναι πολύ λίγα για όλα αυτά τα ψάρια. |
|
|||
|
|||
![]()
Από μετρήσεις αυτά μου έδωσε ο συνάδελφος...δεν έχει άλλα τεστ.
Αλλαγές σήμερα μου είπε κάνει 50% κάθε 15-20 μέρες. Το ενυδρείο το έχει 4 χρόνια. Το συγκεκριμένο Oscar είναι 4 ετών με μήκος περίπου 20 εκ. Τα υπόλοιπα ψάρια του κυμαίνονται μεταξύ 10 και 20 εκ.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|