|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα σας, εχω να κανω μια ερωτηση σε εσας που εχετε μεγαλυτερη εμπειρια στο ζωοτοκα, λοιπον μπορω για υποστρωμα σε ενυδριο με γκαπυ- πλατυ που σκοπευω να κανω να βαλω αμμο απο την θαλασσα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικα και μπορεις. Αρκει να ειναι απο καθαρη παραλια και να την καθαρισεις σωστα (καλο πλυσιμο, βρασιμο ακομα καλυτερα).
|
||||
|
||||
![]()
Ναι μπορεις να βαλεις αρκει να την πλυνεις καλα κα να μην εχει χημικα
|
||||
|
||||
![]()
για μενα δεν μπορεις ..
θα σου ανεβασει τις σκληροτητες.. και παρολο που ειναι ζωοτοκα,καλο ειναι να μην παιζουμε στα ορια των ψαριων.. το ph σου (δεν ξερω και ποσο εχετε στο νησι) αν ειναι πολυ σκληρο το νερο , θα ξεπερασει σιγουρα το 8. Επισεις δεν ξερεις τι θα μπορει να κουβαλαει η αμμος (απο παθογονους εννοω). γνωμη μου, μην βαλεις.. |
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας το ph ειναι οντως υψηλο γυρο στο 8
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() θα ελεγα μαλιστα να βαλεις χαλαζιακη αμμο ή χαλικι που σιγουρα δεν επηρεαζει το ph. |
|
||||
|
||||
![]()
Δε νομιζω να φτασει στο 8.5 το ph με την αμμο θαλασσης, αλλα και να φτασει, παλι δε νομιζω να εχουν προβλημα τα ζωοτοκα. Προσωπικη γνωμη, παντα. Καποιοι πληθυσμοι ζουν και σε υφαλμυρο, παντως.
Απο σκληροτητες τι εχεις?
|
||||
|
||||
![]()
Μπορει και να μην φτασει..
δεν λεω οτι θα παθουν κατι τα ψαρια.. απλα θα "παιζει" στα ορια.. |
|
||||
|
||||
![]()
Απο σκληροτητες εχω kh γυρω στο 15d και gh κοντά στο 10d
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
φιλε Παρασκευα ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου??
μενεις και λημνο βλεπω??το καλοκαιρι θα ειμαι στα μερη σου!!θα ερθω να σε βοηθησω αμα θες τιποτα.. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα φιλε μου το ενυδρειο ειναι το κλασικο ενυδρειο των careffour 120 λιτρων αν ερθεις λημνο ευχαριστως κερναω καφε στην αυλη
|
|
||||
|
||||
![]()
αυτα ειναι!!διακοπες και ψαροσυζητηση
![]() στα 120 λιτρα κανεις τελειο τανγκανικα..εκτος κι αν θες να μπλεξεις με φυτα,εκει μια χαρα ειναι τα γκαπυ-πλατυ!! ευτυχως επιλογες υπαρχουν για ολα τα λιτρα.. |
|
||||
|
||||
![]()
εγω που εχω αμμο εδω και 3χρονια στο ενυδρειο μου ποτε δεν πηγε πανω απο 8 το ph
το ειχα με μαλαουι κανενα προβλημα,το εχω με γκαπυς κανενα προβλημα. η αποφασει ειναι δικη σου.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αμμος-χαλικι-υποστρωμα για φυτα? | kalafan | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 09-04-14 22:20 |
ταμπλετες βυθου σε υποστρωμα αμμου | giokarakannas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 15-09-13 17:29 |
Υποστρωμα κ αμμος...? | akis7 | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 09-02-13 03:50 |
Θρεπτικο υποστρωμα και αμμος. | giannisqq | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 33 | 26-10-10 11:24 |
χαλαζιακη αμμος με υποστρωμα ? | harris samos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 20 | 20-09-09 21:27 |