|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά τώρα τελευταία έχω αποκτήσει πολύ τριχοειδή άλγη. Νομίζω δηλαδή ότι είναι τριχοειδής.Είναι μαύρη και έχει πιάσει πάνω στα φυτά και είναι σαν μαλιά... Έχει πνίξει μερικά φυτά όπως μία Vallisneria spiralis και μία anubia nana. Το κόλπο του οξυζενέ θα βοηθήσει την κατάστασή; Εχω ένα ενυδρείο 100lt με melanotaenia (3 preacox,1 bosemani,1 lacustris) , 2 ramirezi , 1 Ancistrus, 6 neon
|
|
||||
|
||||
![]()
Οσα κολπα και να κανεις, ενα ειναι το μεγαλο κολπο.
ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΡΟΥΤΙΝΕΣ Εφοσον βαλεις σταθερη ρουτινα στις αλλαγες νερου, το κλαδεμα, την δοσολογια και χορηγηση λιπασματων.θα υποχωρησει. Εγω παντα αυτο εκανα και ειχα θετικο αποτελεσμα.
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
|||
|
|||
![]()
mikenuke έχεις δίκιο.Κάπου λόγο φόρτου εργασίας καθυστέρησα κάποιες αλλαγές νερού.Επίσης άλλαξα και μία λάμπα αφού είχε εξασθενήσει πολύ η παλιά(δεν έπρεπε να περιμένω τόσο) και όλα από λίγο συνετέλεσαν στην εμφάνηση και ανάπτυξη της άλγης.Δείτε και στο http://www.greekaquarist.com/board/viewtopic.php?t=5072 πρέπει να παίζει και αυτό ρόλο...
|
|
|||
|
|||
![]()
Μέχρι πρότεινος είχα και εγώ.
Στην δικιά μου περίπτωση έκανα τα ακόλουθα και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο: Επειδή είχα Νιτρικά κοντά στο 0, μείωσα την ποσότητα της Polysperma. Τώρα μετράω κοντά 20-25 πριν την εβδομαδιαία αλλαγή Έβαλα και 2 ΣΑΕ μέσα στο ενυδρέιο. Αρχικά απογοητεύτικα γιατί δεν έτρωγαν την παλιά και σκληρή τριχοειδή (ήτανε φαίνεται καλομαθημένοι) αλλά προτιμούσαν την φρέσκια άλγη κατά την γένεση της. Αφαίρεσα με το χέρι όσα φύλλα είχαν την σκληρή τριχοειδή. Τώρα ότι βγει, τρώγεται από τους ΣΑΕ (που δεν βλέπω να βγαίνει δηλαδή). Άλλαξα το λίπασμα από αυτό της Τέτρα στο Seachem Flourish. Νομίζω ότι τα φυτά τα πάνε καλύτερα τώρα.
120 Lt, Κοινωνικό Φυτεμένο, Εσωτερικό Φίλτρο 550 lt/hour Παροχή CO2 μέσω ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας (κλείνει το βράδυ) και διαχυτήρα Ψάρια: 3 Kribensis, 6 Corydoras Sterbai, 1 Ancistrus, 10 Cardinal Tetra, 5 Melanotaenia praecox, 2 SAE, 2 Apple Snails Φυτά: Didiplis Diandra, Ludwigia Perenis, Altenathera Reineckii, Hygrophilla Diformis, Hygrophilla Pollysperma, Cardamyne Lyrata, Echinodorus Tenellus, Cryptocoryne Wendii Brown, Bolbitis Asiatika, Anubia |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|