|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Με μεγαλη μου χαρα αυριο πρωι κολλαω ενα ενυδρειο 480L 1.00 χ 80 χ 60 (Δισκαδικο) .
Τα 80L εχω στο μυαλο μου να τα κανω σαμπ . Το ερωτημα μου ειναι για το σαμπ και θα ηθελα την γνωμη σας . Το θεμα ειναι να βαλω και μια αεραντιλα για να με βοηθησει με την βιολογια ? Κοκκινο : Θερμοστατες Γαλαζιο : filter wool Γαλαζιο-Μαυρο : Σφουγκαρι Πρασινο : Αεραντλια Μαυρο : Αντλια Γκρι : Βιολογικο υλικο Ολες οι γνωμες ειναι δεκτες . |
|
||||
|
||||
![]()
δεν χρειάζεται αεραντλία , αν εξαιρέσουμε το μήκος που είναι πολύ μικρό για ενήλικους δίσκους για το πολύ 4 δισκάκια σε 1m κατά τα αλλα το 80 και 60 είναι μια χαρά .
|
||||
|
||||
![]()
Στο μυαλο μου ειχα 2 δισκους . Με τα βιας και πολυ πιο μετα 4 .
|
|
||||
|
||||
![]()
μια χαρά είσαι τότε απλά δεν θα τους χαρείς ποτε σε κολύμπι να έχεις υπόψιν , 1 ζευγάρι τώρα εγώ σε 180cm και μετά βίας κάνουν 2 πετάγματα σε κολύμπι αν σε παίρνει για μεγαλύτερο μην το σκέφτεσαι είναι φοβερα ψαρια όταν
βρίσκουν λίτρα για κολύμπι
|
||||
|
||||
![]()
Το θεμα μου ειναι η φιλτρανση ομως και ο αερισμος των βακτηριων .
|
|
||||
|
||||
![]()
Λογικά δεν χρειάζεται αεραντλία. Τι βιολογικό υλικό θα βάλεις?
|
|
||||
|
||||
![]()
ελαφροπετρα και siporax
|
|
||||
|
||||
![]()
Τότε δεν χρειάζεται (ρώτησα γιατί κάποια υλικά θέλουν συνεχή ανάδευση για να είναι λειτουργικά). Πρώτα βάλε το σιποραξ και τελευταία την ελαφρόπετρα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Να μην τα μπερδεψω ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα φίλε μου...Εγώ αυτή τη στιγμή σε ενυδρείο 118-55-75 κρατάω 4 δισκάκια 7-8εκ έκαστο και ένα altum scalare και στο sumb 120l έχω ελαφρόπετρα και siphorax αλλά σε ξεχωριστά κελιά...για αεραντλία θα σου έλεγα πως δεν χρειάζεται απαραίτητα αλλά εγώ έχω μία μέσα στο sub ανάμεσα από ελαφρόπετρα και siphorax για έξτρα αερισμό...
![]() Αν σε παίρνει δώσε κι άλλο μήκος!!!! ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stanlee : 14-03-14 στις 14:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
θα δειτε φωτο αν με επερνε θα το εκανα και 4 μετρα . Αλλα αν δειτε τι πατεντα εκανα για να το βαλω
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
βαλε την αεροαντλια η μεγαλη οξυγονοση του αερα βοηθαει σε πολλα πραγματα
|
|
||||
|
||||
![]()
Ας μάθουμε τίποτα από τους συνομήλικους
Παράθεση:
Παράθεση:
σε ένα ενυδρείο δεν μου έδειξε ποτέ κάτι περισσότερο σε οξυγόνο με την αεραντλία ειδικά σε ένα δισκοενυδρείο που τα φυτά είναι λιγοστά ως ανύπαρκτα συνήθως που θα μπορούσε να βοηθήσει η αεραντλία σε ένα sub γλυκού νερού ? ( εδώ το μυαλό μου πάει μόνο στον θόρυβο )
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Υπάρχουν και τα λεγόμενα moving bed filters που περιέχουν κάτι ελαφριά πλαστικά σαν βιόμπαλες (η ίδια λογική είναι) τα Κ1-Κ3 και με τη χρήση αεραντλίας αναδεύονται μέσα σ' ένα σαμπ ή δοχείο. Πάρτε κι ένα βιντεάκι από κάτι τέτοιο (για να μαθαίνετε ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εκει που εζησα και εμαθα λιγα πραγματα για τα ενυδρεια χρησιμοποιουσαν παντα αεροαντλια στο sump για προσθετη οξυγονοση του νερου και το αναφερουν και πολλοι συγραφεις στα βιβλια που εχουν εκδοση για την συντηρηση του ενυδρειο.Τωρα αν ειναι σωστο η λαθος δεν εχω κατσει να το αναλυσω περισσοτερο
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
ΔΕΝ βάζουμε ποτέ... μόνο 2 δίσκους ΑΝ ΔΕΝ είναι "πιστοποιημένο" ζευγάρι.
ΔΕΝ βάζουμε ποτέ μικρούς δίσκους (2-5 εκ.) σε μικρότερο αριθμό από 8-10 ψάρια. Όσο μικρότερο το μέγεθος τους... τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη για πολλά άτομα στην ομάδα (και ομάδα... ΔΕΝ είναι ούτε τα 10 ψάρια που έγραψα). Οι δίσκοι θέλουν μεγάλα ενυδρεία (και ο λόγος έχει αναφερθεί πολλές φορές).... ΔΕΝ προσαρμόζουμε τον αριθμό των ψαριών... βάσει της χωρητικότητας του ενυδρείου που διαθέτουμε. Ξεκινώντας σωστά... αποφεύγουμε μελλοντικά προβλήματα.- ------------------------- Παράθεση:
![]() ΥΓ. Παρακαλείται ο Γιώργος Κ. να βάλει... και το γνωστό link.- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diskus fan : 15-03-14 στις 18:09 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα διαβάσεις το link (από το κείμενο μου) που θα βάλει ο Γιώργος Κ (εγώ αν και το έχει ανεβάσει αρκετές φορές... ΔΕΝ μπόρεσα να το βρω)... και θα σου λυθούν οι απορίες.
Το ενυδρείο πάντως με μήκος 100 εκ. είναι λάθος επιλογή... κι' αυτό το εξηγώ στο κείμενο.- ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα όπως τα λέει στο GD εγώ είμαι
πλέον με ένα ζευγάρι σε 180cm και έχω ηρεμήσει προς το παρόν , με τους υπόλοιπους μέσα που μου είχαν βγει 4 ζευγάρια γινότανε πόλεμος το ένα γεννούσε αριστερά το άλλο δεξιά άλλοι στην μέση και είχα και 2 καρπαζοεισπράχτορες που είχαν τραβήξει τα πάνδεινα
|
||||
|
||||
![]()
1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Γιώργο.
![]() 2. Χαλάσαμε λίγο το θέμα του φίλου... αλλά αφού είναι για δίσκους χαλάλι (νομίζω) μερικές παραπάνω πληροφορίες για αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι οι δίσκοι είναι ψάρια νωχελικά έως νωθρά... αλλά κάνουν λάθος. Ξεχνούν μάλλον ότι είναι κιχλίδες.. και ότι είναι ικανοί όταν θελήσουν ή απαιτηθεί... να σκοτώσουν. Και για να δώσω ένα μικρό παράδειγμα... πριν από ώρα πήγα να πάρω νερό για να κάνω μια μέτρηση... και έψαχνα να βρω το δοκιμαστικό σωλήνα του test, από την "σφαλιάρα" που έφαγα στο χέρι. Ένα ψάρι που η εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου ήταν δεδομένη... αφού γεννήθηκε σε ενυδρείο μου... έτρωγε από το χέρι μου από μωρό (όπως και τα υπόλοιπα αδέλφια του)... μέχρι που το έβγαζα με το χέρι για μεταφορά σε άλλο ενυδρείο... και τώρα προστατεύει τα παιδιά του από μένα (ενώ αυτά πλέον είναι ήδη 4 μηνών) σαν γορίλας... χτυπώντας και δαγκώνοντας το χέρι μου (σε βαθμό που μου αφήνει σημάδια)... όταν προσπαθώ να τα τα'ί'σω. Αυτά σε ένα ενυδρείο με μήκος 120 εκ. ΑΝ υπήρχε εκεί μέσα κι' άλλος δίσκος (εκτός των γονέων)... απλά πλέον... θα ήταν ανάμνηση.- ΥΓ. Έπρεπε να έχω γράψει και ημερομηνία στο κείμενο... τα 3 χρόνια (στα fora) έχουν παρέλθει προ πολλού!!!!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχουν και τα φίλτρα άμμου... που περιμένουν να τα ανακαλύψεις!!!!!
![]() δυστηχως τα ανακαλυψα πριν 28 χρονια εσυ τα εχεις δει; ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικά (από την 10ετία του '80)... ΑΝ ΔΕΝ τα είχα δει... θα τα γνώριζα;
![]() Αλλά... γιατί απαντάς με παράθεση μου, που... αφορά τον Κλεόβουλο; ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αν αφορα τον Κλεοβουλο ζητω ταπεινα συγνωμη
|
|
||||
|
||||
![]()
ΔΕΝ υπάρχει λόγος... όλα καλά.-
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Όλοι οι παππούδες άνω των -ήντα να κάνουμε ένα διαγωνισμό γνώσεων?
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι καινουριοι ..
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
σαμπ κ φιλτρο | eimaste aR21rwstoi | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 16-08-12 22:46 |
ερωτηση για σαμπ | thanasis76 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 05-12-11 21:40 |
ερωτηση για σαμπ ??? | harris samos | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 26-09-09 13:33 |
σαμπ | khpouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 22-09-07 22:41 |