|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα. Στο ένα ενυδρείο μου (132 λίτρα μεικτά) το οποίο τρέχει 4 μήνες σχεδόν, προετοιμάζω το νερό με τύρφη. Η αλλαγές και η προετοιμασία γίνονται ως εξής:
Αλλαγές: Ανά 10-15 ημέρες 40-50% Το νερό προετοιμάζετε στο δοχείο (ενυδρείο 60 λίτρων) αντίστοιχες ημέρες (10-15) γυρίζοντάς το με ένα φίλτρο Elite Jet Flo 150 το οποίο είναι γεμάτο με τύρφη. Του έχω μέσα δύο (2) δυχτάκια με τύρφη τα οποία τα αλλάζω εναλλάξ ανά 20-30 ημέρες. Δεν γνωρίζω την ποσότητα που του έχω βάλει σε τύρφη, αλλά όποιος γνωρίζει το φίλτρο ίσως μπορεί να υπολογίσει. Το έχω γεμάτο, μέχρι επάνω την φτερωτή. Έκανα μετρήσεις μετά από 7 ημέρες από την τελευταία αλλαγή: Ενυδρείο NH3/NH4=0 NO2=0 NO3=10-20 (Ο χρωματισμός ήταν κάπου ανάμεσα) GH=5 KH=2 PH=5,5 Δοχείο προετοιμασίας NH3/NH4=2+ Οι απορίες μου τώρα 1η Επειράζοντε τα ψάρια απο την αμμωνία του προετοιμασμένου νερού; 2η Βάση του πίνακα CO2, το CO2 είναι στο Θεό!!! Ισχύει αυτό; Μου είπαν ότι αν χρεισιμοποιείς τύρφη δεν ισχύει ο πίνακας. Πήρα ένα drop test γι' αυτή τη δουλειά. Το χρώμα του είναι πορτοκαλί. Βάση του πίνακα του τεστ έχω πολύ υψηλό CO2. Δεν νομίζω να ισχύει όμως κάτι τέτοιο για τους παρακάτω λόγους:
Τελικά τι συμβαίνει; Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; ΥΓ Λοιπά στοιχεία που ίσως σας βοηθήσουν: Λίπανση Seachem Flourish 2ml 1-2 φορές την εβδομάδα Seachem Flourish Potassium 4ml 1-2 φορές την εβδομάδα Seachem Phosphorus 3ml 1 φορά ως την επόμενη αλλαγή Seachem Flourish Iron 2ml 1-2 φορές την εβδομάδα Seachem Flourish Trace 6ml 1-2 φορές την εβδομάδα Sera Floreplus 6 ταμπλέτες 1 φορά το δίμηνο Sera Florenette A 6 ταμπλέτες 1 φορά το δίμηνο CO2 Παροχή co2 απο μπουκάλα με έλεγχο PHcontroller και ρυθμισμένο (όταν είναι ανοιχτό) σε 1 φυσαλίδα ανά 1-2 δευτερόλεπτα. Η διάχυση γίνεται με εσωτερικό φιλτράκι μικρής ροής. Φωτισμός Δύο (2) λάμπες Τ5 24W (color & daylight) χωρίς ανακλαστήρες Ενυδρείο 60εκΧ40εκΧ55εκ (Μ-Π-Υ) Ύψος στήλης νερού: 50εκ Τρέχει από: Τέλη Αυγούστου Φίτρανση: 2 φίλτρα 1ο JBL CristalProfi e900 (1 καλάθι σφουγγάρια, 2 καλάθια Micromec και 1 καλάθι Ehfisubstrat pro). 2ο Fluval 103 (1 καλάθι Filterwool Coarse, 2 καλάθια τύρφη). Αυτό το φίλτρο δεν το έχω στην πρίζα (δεν του δουλεύω την αντλία). Το έχω συνδεδεμένο με το άλλο σε σειρά (πρώτο το Fluval) και το λειτουργώ ως προφίλτρο.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απορίες, απορίες, απορίες και άλλα πολλά | QS-Plan | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 16-12-10 16:33 |
Χελώνες Νερού (Red Ear Sliders): Πολλές απορίες ενός αρχάριου | exelix | ¶λλα ζώα | 6 | 20-12-09 17:16 |
Βοήθεια σε κυκλοφορητή νερού – φίλτρο νερού | POURITANOS | Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές | 155 | 11-05-09 22:20 |
Θερμοκρασία νερού σε ενυδρείο γλυκού νερού | lacrimosa_ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 04-12-07 22:43 |
Απορίες, πολλές απορίες... | oikonm | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 25-06-07 22:35 |