|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σας. Διαβάζω κάποιους που διαθέτουν σύστημα DIY με μπουκάλα πυροσβεστήρα και τα σχετικά. Θα ήθελα να μου απαντήσετε τα ακόλουθα:
1) Ποιά τα μειωνεκτήματα του συγκεκριμένου συστήματος αφού/όταν βρίσκεται σε λειτουργία; 2) Που γεμίζουμε τη μπουκάλα και ποιό το κόστος (2κιλη ας πούμε); 3) Πόσο κρατάει μια φυάλη 2κιλη; 4) Τι χρειάζεται να προμηθευτούμε για να κατασκευάσουμε το σύστημα από την αρχή μέχρι το τέλος και αν είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας εύκολα....αν πιάνουν και λίγο τα χέρια μας βέβαια; 5) Είναι κάτι που πρέπει να προσέχουμε όσο λειτουργεί ένα τέτοιο σύστημα στο ενυδρείο μας; 6) Σε τι υστερεί το σύστημα αυτό από ένα έτοιμο του εμπορίου; Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις. Ευχαριστώ. |
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ καλές οι ερωτήσεις φίλε μου, και σε ευχαριστώ που τις έθεσες, γιατί είναι κάτι που και εγώ θα ήθελα να μάθω.
Το κόστος ενός κανονικού πλήρες συστήματος CO2 είναι απαγορευτικό, οπότε αυτή η λύση ίσως είναι η καλύτερη, αν αποφεύγονται οι μεταβολλές στην στάθμη του CO2 (και οι συνεπαγόμενες εξάρσεις άλγης) που είναι συχνές στην DIY παραγωγή CO2. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Καμία σχέση με τη μπουκάλα, τι εννοείς; Αν φτιάξω ενα σύστημα με μπουκάλα πυροσβεστήρα με ποια άλλη μπουκάλα δε συγκρίνεται; Με τα έτοιμα συστήματα του εμπορίου εννοείς; Γιατι δε κάνει τίποτα σε ενυδρεια άνω των 80 λίτρων ενα τέτοιο σύστημα; Εδώ κάνει δουλεια σε αυτά τα λίτρα το μείγμα μαγιά-ζάχαρη!
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα σας. Διαβάζω κάποιους που διαθέτουν σύστημα DIY με μπουκάλα πυροσβεστήρα και τα σχετικά. Θα ήθελα να μου απαντήσετε τα ακόλουθα:
Εγώ κατάλαβα diy co2 με μπουκάλα οπως το είπες!!! Δεν έχει διαφορά αν είναι πυροσβεστήρας ή κανονική μπουκάλα , όλα εξαρτώνται από τα μανόμετρα! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τι κόστος έχουν όλα αυτα τα περαλκόμενα; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν πας σε καλά μανόμετρα μπορείς να τα βρεις και 200 ευρώ + , αν πας σε κινέζικα γύρω στα 80 ευρώ. Από controller apo 80 ενας κινέζικος , έως 200+ ενας επώνυμος. Εξαρτάται τι θες να κάνεις και πώς θα το στήσεις! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Το σπείρωμα στα μανόμετρα (που είναι για την κανονική μπουκάλα CO2) ταιριάζει σε αυτές από πυροσβεστήρα;
|
|
|||
|
|||
![]()
Μήπως ο κάθε πυροσβεστήρας ανάλογα το μέγεθος έχει και διαφορετικό; Δε ξέρω.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ελπίζω να εννοείς πυροσβεστήρες CO2 και όχι κανονικούς... Αν είναι CO2 νομίζω πως όλα τα κλείστρα έχουν το ίδιο σπείρωμα. Η διάρκεια της φιάλης εξαρτάται από το μέγεθος όπως καταλαβαίνεις. Υπολόγισε περίπου 1 κιλό CO2 ανά μήνα. Το κόστος γεμίσματος είναι 2¤ το κιλό. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
Βασικά Προαιρετικά
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερώτηση για κλείστρο πυροσβεστήρα | aquaman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 11-01-11 15:19 |
CO2 φυάλη αγορά | kospets | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 23-01-09 23:15 |
σύστημα CO2 | theodor72 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 06-06-08 20:31 |
Σύστημα CO2 | Filotas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 19-10-07 08:22 |
σύστημα CO2 | dimitris21 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 07-11-05 22:47 |