|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα σε ολους σκεφτομαι να φτιαξω ενα ενυδρειο
που σαν κυριο φυτο θα εχει την cuba στο ενυδρειο θα υπαρχει παροχη co2 και υποστρομα σκευτομαι ομως σαν φωτισμο να παω σε λαμπα hqi 70w 6000k ΨΥΧΡΟ ΛΕΥΚΟ 5200LUMEN http://www.ergo-tel.gr/product_info....ducts_id=10993 το ενυδρειο εχει διαστασεις 60χ45χ38 ποια ειναι η γνωμη σας για τον φωτισμο? θα με καλυψει? ------------------------- κανενας ρε παιδια? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mixalhs1987 : 21-04-13 στις 19:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε μου διάβασα το θέμα σου αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω, αφού δεν έχω δει στο διαδύκτιο τέτοια λάμπα σε ενυδρείο. Παράγει υψήλη θερμοκρασία απ' όσο ξέρω και δεν γνωρίζω αν υπάρχει τρόπος τοποθέτησης. Αυτά στα γράφω με δεδομένο ότι το ενυδρείο σου είναι με καπάκι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Είναι ειδικές οι λάμπες για ενυδρείο δεν κάνει αυτή.
|
|
|||
|
|||
![]()
υπαρχουν ειδικες μεταλου για φυτεμενα?
μπορεις να μου στειλεις καποιο λινκ? ------------------------- Παράθεση:
κρεμαστο Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mixalhs1987 : 21-04-13 στις 21:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
¶μα ψάξεις στο google για sylvania grolux λάμπες είναι κάποιες λάμπες για ενυδρείο θα βρείς πολλά θέματα, αλλά και σε εικόνες σε γραφήματα και θα δεις ότι το φως που δείνουν είναι τέτοιο ώστε να μπορούν τα φυτά να κάνουν την φωτοσύνθεσή τους.
|
|
|||
|
|||
![]()
η sylania που μου λες δεν ειναι φθοριου?
------------------------- βρηκα και MH http://www.organic-growshop.gr/%CE%9...ypage.tpl.html αλλα και αυτη που λεει οτι ειναι για φυτα 6000κ ειναι η μονη διαφορα ειναι στα lumen που προκηπτει απο την διαφορα τον watt αναμεσα στης 2 λαμπες! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mixalhs1987 : 21-04-13 στις 21:57 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι φθορίου είναι, δεν κάνουν οι λάμπες που ψάχνεις, δεν είναι κατάλληλες για ενυδρεία, υπάρχουν έτοιμα εξωτερικά φωτιστικά σώματα για ενυδρείο,
με τις κατάλληλες λάμπες, αλλά δεν είναι τόσο φθηνά όσο αυτά που κοιτάς, ψάξε για φωτιστικά για ενυδρεία και θα βρείς πολλές εταιρίες. |
|
||||
|
||||
![]()
Κάνουν και λάμπες που δεν είναι αποκλειστικά για ενυδρεία. Καλύτερα να περιμένεις γνώμη από κάποιον που έχει δοκιμάσει κάτι παρόμοιο.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
φιλικα παντα. αν κοιταξεις και καποια πολυ επωνιμα φωτιστικα χρησιμοποιουν και μεταλου μαζι με τις τ5 απλα αυτο που με προβληματιζει ειναι η θερμοκρασια της λαμπας! 6000κ ειναι καλα η να κοιταξω διαφορετικες θερμακρασιες? ------------------------- Παράθεση:
ουτος η αλλος δεν ειναι το προτω μου γλυκο ενυδρειο, απλα δεν εχω ασχοληθει ξανα με cuba και δεν γνωριζω ποσο δυσκολη ειναι στον φωτισμο της, και γιαυτο κοιταω διαφορες θερμοκρασιες Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mixalhs1987 : 21-04-13 στις 22:47 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Κουβέντα κάνουμε αλλά για μένα οι λάμπες που κοιτάς είναι πολλά watt και ειδικά η δεύτερη μπορείς να φωτίσεις το ενυδρείο σου με πολύ λιγότερα watt, υπάρχουν και τα led φωτιστικά που έχουν πολύ μικρή κατανάλωση.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
εχω και φωτιστικο led 60w αλλα ειναι για θαλλασινο και οι θερμοκρασια χρωματος ειναι πολυ υψηλη, και φοβαμε για αλγες! την δευτερη δεν την εβαλα σαν επιλογη για το ενυδρειο μου απλα ειδα οτι υπαρχουν και sylvania MHπου δεν το ηξερα! |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν έχω δοκιμάσει hqi λαμπα , στο μόνο που κόλλησα ειναι οτι ειναι πανάκριβοι οι λαμπτηρες και ανα εξαμηνο θα ηθελαν άλαγμα και το σημαντικότερο η θερμοκρασία !
Δεν ξέρω αν σου κάνει ο φθηνός που βρηκες , αλλα δες μερικους επωνυμους και θα καταλάβεις.. http://www.adgshop.com/HQI_halogen_bulbs_s/47.htm http://fish.aquaristic.net/Aquarium-...lb-freshwater/ Αν βάλεις απο 3 τ5 των 24 watt και εως 4 αν θέλεις πιο πολύ φως , στρωνεις την cuba. ![]() Παλι μπορεις να δοκιμάσεις αν εχεις ορεξη για πειραμα συνδιασμό , 2 τ5 για φυτά , και 1 70watt hqi . Οπου θα αναβεις τις 2 t5 1-2 ωρες στην αρχη μετά την hqi και μετά παλι στο κλεισιμο 1-2 ωρες τις τ5. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
1 επιλογη ειναι το φωτιστικο λεντ που εχω απο το θαλλασινο μου αλλα θα χρειαστει αντικατασταση μερικα απο τα μπλε λεντ με λευκα γιατι εχει πολυ μπλε αποχρωση. 2 να φτιαξω ενα κρεμαστο φωτιστικο με τ5 με 3 24βαττ οπως λες και να ησυχασω! εχεις καποια γνωμη σε σχεση με τις λαμπες που θα μπορουσα να συνδιασω? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ποσο κοστισε το συστημα εναρξης;;;Η hqi δεν ξερω για τα ενυδρεια αλλα χρησιμοποιουνται αρκετα σε ενυδρειοπονια και υδροπονια που γινεται με τεχνητο φωτισμο.......Γιατι δεν εχει τα lummen που λεει;
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
http://www.eshopelectric.gr/products...i-steganos-70w γιατι το αλλο φωτιστικο που εχω που ειναι τα μισα λουμεν απο την λαμπα ακομα και με το ματι φαινεται η μεγαλη διαφορα που εχουν αναμεσα τους οποτε υποθετω οτι δεν ειναι τα λουμεν που λεει! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
3 ΛΑΜΠΑ ΣΕ RIO 240 | HLIASKR | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 25-09-10 09:05 |
λαμπα gro lux | vptheo | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 03-05-10 23:18 |
λαμπα pl | linos21 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 22-04-10 15:09 |
ΝΕΑ ΛΑΜΠΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΑΜΠΑ? | erling | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 20 | 18-09-09 22:52 |