|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα,
Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες τα περισσότερα από τα φυτά που έχω (όσα είναι stem plants – ταξιανθίες) βγάζουν ρίζες στο νερό! ![]() ![]() Να σημειώσω ότι το ενυδρείο έχει νιτρικά 0! Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσθέσω κάποιο αζωτούχο λίπασμα; Και αν ναι ποιο; Τι άλλο με συμβουλεύετε για να ξεφορτωθώ αυτές τις αντιαισθητικές ‘υδρόριζες’; Σημειώνω ότι, νομίζω, πως έχω ίχνη τριχοειδούς άλγης. Κάθε άλλη συμβουλή / σχόλιο ευπρόσδεκτα!! Χωρητικοτητα ενυδρειου σε λιτρα: 85 Τυπος ενυδρειου (πχ.φυτεμενο, Μονο με πετρες ,Δισκοι κλπ.): φυτεμένο κρύου νερού με μικρή ιχθυοφόρτιση Χρονος λειτουργιας: 20 ημέρες Υποστρωμα και ποιο: Seachem flourite black Φωτισμος (ποσα watt-αριθμος και τυπος λαμπτηρων): 2 χ 15 W gro-lux πίσω, hagen flora glo μπροστά, όλες με ανακλαστήρες. Φωτοπεριοδος: 13:00-24:00 Παροχη CO2: DIY μεταβάλλεται από 1 φυσαλίδα / sec έως 1 φυσαλ / 6 sec Χρηση excel: περιστασιακά και με μέτρο περίπου 1ml (λόγω γαρίδων) Λιπασματα που χρησιμοποιειτε: Seachem phosphorus 2ml & Potassium 3ml δυο φορές την εβδομάδα. Sera florena 15ml / εβδομάδα. Ταμπλετες λιπανσης:Sera florenette 3 tabl / εβδομάδα Αλλαγες νερου (καθε ποτε και ποσο %): μια φορά σε 10 ημέρες 50%, θα γίνει 1 φορά ανά 15. Θερμοκρασια: 21°C Μετρησεις: ΝΗ3/ΝΗ4: 0 ΝΟ2: 0 ΝΟ3: 0 (!!!) ΡΟ4: 0 Fe: Δεν ξέρω ΡΗ: 7-8, ανάλογα το CO2 KH: 7-8, ανάλογα το CO2 GH: 10 Φιλτρανση: εξωτερικό Elite crystal flo 20 Ιχθυοφορτιση (αριθμος και ειδος ψαριων και ασπονδυλων): 7 white cloud minnow, 1 zebra nerite, 5 anentome helena, 6-7 red cherry, 2 amano shrimps Ειδη φυτων: 2 x Sagittaria pusilla ή Sagittaria subulata 1 x Crinum natans 2 x Alternanthera reineckii Bronze 2 x Alternanthera reineckii roseafolia 2 x Ludwigia Sp. 'Rubin' 1 x Hygrophila polysperma 1 x Cryptocoryne wendtii 1 Cryptocoryne 1 anubia 2 x Bacopa Monnieri 2 x Hygrophilla difformis (ντοματιά) Φυτομάζα (σε μια κλιμακα απο το 1 εως το 10): 6 |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ψηλό Ph | filio | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 29-05-09 19:38 |
Κοράλλια από.... ψηλά. | accnt | Φωτογραφίες μελών | 12 | 25-08-08 09:20 |
μελανοταινίες πολύ ψηλά... | CASPER | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 25-04-06 19:04 |