|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερες παιδιά έψαξα αυτά που λένε πολλά άτομα για κατασκευές και είδα αρκτες και εχω μια απορια θελω να κανω ενα καπακι και σκευτομε το έξεις αν κάνω το καπάκι μου με ξύλο (λεπτο) και στο μήκος και πλάτος βάλω φωτοσολινα ο οποίος θα μπαίνει στην μπριζα και θα ανάβει με διακοπτακι δεν θα γίνει δουλειά?
------------------------- να προσθέσω επίσης πως τον φωτισμό δεν το θέλω για φυτά δεν εχω φυτά Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aggelos26 : 13-01-13 στις 18:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Το ξύλο δεν θα στο πρότεινα γιατί μπορεί να πάρει υγρασία και να σαπίσει αλλά θα σ έλεγα να δοκιμάσεις με ανοξείδωτη λαμαρίνα είναι φθηνή ανθεκτική και δεν σκουριάζει... υπάρχον και έτοιμα καπάκια στο εμπόριο http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1036 κάτι τέτοιο π.χ....
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα πρεπει βασικα να βαλεις καποιο υλικο που δεν το πειραζει η υγρασια.
Γυμνο ξυλο δεν το βλεπω για πολυ να μενει. Κατα δευτερον, κι ασχετα αν θα υπαρχουν φυτα ή οχι, θα πρεπει να προσεξεις την ενταση (για πιθανον προβλημα με αλγες) και το χρωμα του φωτισμου (για το θεαμα τουλαχιστον) και σε συνδυασμο αυτα με κατι ακομα πιο βασικο. Τις απαιτησεις των ψαριων (πχ πολλα ειδη, δεν συμπεριφερονται ομορφα και φυσιολογικα κατω απο δυνατο φωτισμο) Επισης πρεπει να προσεχθει η μονωση του εξοπλισμου του φωτισμου απο το νερο και την υγρασια, μην εχουμε κανενα ατυχημα. (αν και τα περισσοτερα σπιτια εχουν ρελε ασφαλειας πλεον - ελπιζω να εχεις)
|
|||
|
|||
![]()
ωραία επόμενος το αποκλείουμε το ξύλο δεν το είχα σκευτει έχετε απόλυτο δίκιο για την υγρασία τώρα για τον φωτισμό πού είναι το ποιο συμαντικο μην έχουμε και ατυχήματα τον φωτοσολινα τον αποκλείουμε? να ζητήσω κάτι ανθεκτικό στην υγρασία?
|
|
||||
|
||||
![]()
το ξύλο μην το απορρίπτεις τόσο εύκολα. Εγώ έχω φτιάξει με απλή μελαμίνη με pvc σόκορο και δεν φούσκωσε 2 χρόνια τώρα. ¶λλα για απόλυτη σιγουριά υπάρχει και η αδιάβροχη μελαμίνη που είναι ιδική για τέτοιες περιπτώσεις υψηλής υγρασίας.
|
|
|||
|
|||
![]()
θα δω νε τη υλικο θα κανω ο φωτισμος με απασχολει ποιο πολυ στο θεμα βραχυκοικλοσης
------------------------- καποιος για τον φωτισμο? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aggelos26 : 14-01-13 στις 12:37 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Πρωτ'απ όλα τι εννοείς φωτοσωλήνα??? Αν εννοείς λάμπα φθορίου τ8 ή τ5, μια χαρά γίνεται απλά πρέπει να βρεις αδιάβροχα ακροφύσια, ή να κάνεις μία γυάλινη κατασκευή σαν μακρόστενο τάπερ σκέψου, που θα το κολήσεις στην κάτω μεριά του καπακιού που θα φτιάξεις, και θα εγκαταστήσεις μέσα ότι φως θέλεις και χωρίς πρόβλημα υγρασίας κτλ!!!
Όσων αφορά τώρα το καπάκι, εγώ σκέφτομαι να φτιάξω ένα με πλαστική σωλήνα ορθογώνια κουτσουνάρας. Αν κάψεις 3 - 4 κομάτια, τα κολλάς μεταξεί τους, ανοίγεις χώρο στην αποκάτω μεριά, και βάζεις ότι θες σε φως. ------------------------- wow!!! Κορυφαίο!!!
Πωλούνται κλαδέματα!!! A this, last yearr!!! Τώρα πωλούνται Apple snails!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη g81gr : 14-01-13 στις 15:36 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια για φωτισμό reef ενυδρείου | Geovai | Φωτισμός | 8 | 23-03-12 14:08 |
Σκέψεις για καπάκι-φωτισμό! | nkmyrtos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 08-03-12 14:11 |
Καπάκι 60x30 με φωτισμό | xrusec13 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 07-04-11 22:56 |
Βοήθεια με Φωτισμό | kapsok | Χρυσόψαρα | 1 | 28-01-10 23:48 |
Βοήθεια με καπάκι | dizio | Γλυκό νερό - Γενικά | 24 | 10-06-08 12:57 |