|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Μπορει καποιος να μου εξηγησει ποσο χοντρο πρεπει να ειναι το τζαμι για να παρει MPA της υδροστατικης πιεση νερου , υπαρχει καποιος τυπος??
Επιστημονικα τελειως ρωταω απλος αν γνωριζει καποιος το θεμα να μου απαντησει!! π.χ θελω να φτιαξω ενα ενυδρειο με διαστασεις 1,8μ/45π/50υ πως θα ειμαι σιγουρος τι χιλιοστα τζαμι θα βαλω...Δεν θελω να μου απαντησετε εμπειρικα!!! |
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ναι το εχω δει το συγκεκριμενο site , αλλα δεν μπορω να εμπιστευτω ενα απλο site, χωρις να παρω μια σωστη απαντηση
|
|
||||
|
||||
![]()
αρα περιμενε τον επιστημονα λοιπον ,αφου δεν εμπιστευεσαι ουτε αυτο
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Βάλε συντελεστή ασφαλείας 3,8 για να δεις το πάχος με κόντρες και 6 για χωρίς κόντρες. Θα σου βγάλει 10 και 12 αντίστοιχα.
Το να μπει ένας πολιτικός μηχανικός και να σου εξηγήσει όλες τις εξισώσεις από την αρχή μάλλον είναι λίγο δύσκολο. Βάσει αυτών πάντως σου βγάζει αποτέλεσμα.
|
||||
|
||||
![]()
γιαμα γιαμα γιαμμα γιααμμμμααααα
...οχι δε λαλησα, καλω το πνευμα του Αινσταιν ![]() ![]() ------------------------- Παράθεση:
ναι τωρα οτι και να σου συρει δικιο θα χει με βαση τις απαιτησεις του ![]()
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 18-01-13 στις 21:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και να γραψω 100 φορες I love Kalatrava ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Πάντως καταλαβαίνω ότι τον τελευταίο καιρό του έχει καρφωθεί η ιδέα να φτιάξει ένα μεγάλο ενυδρείο και ψάχνεται πολύ, διαβάζει τόσα πράγματα που τα παίζει το μυαλό του και πλέον δε θέλει να πάει στην τύχη για κάτι τόσο σημαντικό! Δεν είναι ότι δε θέλει να ακούσει γνώμες. Τουλάχιστον εγώ αυτό αντιλαμβάνομαι! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
το λιγοτερο που θα επρεπε να κανεις
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ok αλλα 50 cm υψος δεν ειναι δα και τεραστιο... αφου το υψος ειναι που παιζει το μεγαλο ρολο...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ε, βάλε και το 1,80 σε μήκος να δεις τι κάμψεις θα παίρνει! Μπορεί να μην είμαι πολιτικός μηχανικός, αλλά δεν απάντησα τυχαία. Γίνεται και με λεπτότερο τζάμι, αλλά θα είναι αρκετά χαμηλότερα ο συντελεστής ασφαλείας.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οριστε λοιπον και το σλογκαν για την καμπανια σου : "θελετε diy ενυδρεια αλλα φοβαστε τις πλυμηρες? βαλλτε αποχετευση σε ολα τα δωματια και νοιωστε τη συγκινηση ενος καταρακτη μεσα στην πολυτελεια του σαλονιου σας"
![]() Για πιο extreme απολαυση μπορειτε να χρησιμοποιειστε και αντλιες και μη φοβαστε τα χιλιαδες λιτρα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ας πούμε για αρχή ότι ο όγκος του ενυδρείου είναι:
V=βxhxπ = 400 L
P=ρgh, όπου ρ = πυκνότητα ρευστού (νερού=1 kg/m^3 ) g = επιτάχυνση βαρύτητας (9.81 m/sec^2) h = ύψος ενυδρείου (0,5 m)
B = Τ/λ, όπου Τ = αντοχή σε εφελκυσμό του γυαλιού (19.2 MPa) λ = συντελεστής ασφαλείας (3.8 )
t = sqrt(b*h^3/B) -δλδ t ίσον τετραγωνική ρίζα ( b επί h τρίτης διά B), όπου t = το πάχος του τζαμιού b = σταθερά που εξαρτάται απ' το λόγο μήκος/πλάτος του ενυδρείου (0.7134) h = ύψος ενυδρείου (0.5) B = Η επιτρεπόμενη τάση (5.05) Αν τελικά κάνεις τις πράξεις βγάζει 13 cm. |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
13 cm στους 50 ποντους υψος? και στα 405 λιτρα μεικτα ? αρα το δικο μου το πεταω απο το δευτερο αμεσως τελος.
![]() επιστημονικα δεν τα ηθελες καλα σου τα πε ο επιστημονας. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μεσα στη μελετη ειναι κι ο γκοτζιλα που κοπανιεται στα τζαμια?
![]()
|
||||
|
||||
![]()
γκοτζιλα ειναι κινγκ-κονγκ ειναι αγνωστο τοσους τυπους εβγαλε ο manuel αρα εγω τον εμπιστευωμαι παραυτα οποτε το πεταξα ειδη το δικο μου .
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ε ναι!Χαλαω το ενυδρειο μου ακους εκει 1000 λιτρα με 12αρι τζαμι!
|
||||
|
||||
![]()
ακομα το εχεις στηβ?
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Στιβ προσεξε.... αδειασε το ολο σιγα σιγα και προσεχε μην αναπνεεις μπροστα στα τζαμια
|
||||
|
||||
![]()
καλα μιλαμε εχω
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν μπορω να κανω τετοια ωρα τις πραξεις και γιατι εχω πιει κατι ποτακια αλλα...Μηπως εχεις κανει καπου λαθος? 13 χιλιοστα ναι,αλλα 13 εκατοστα παχος τζαμιου?
|
|||
|
|||
![]()
δεν ξέρω αν τα λεω σωστα αλλα πυκνοτητα νερου 1000 kg / m^3 και οχι 1kg/m^3.....ταση δυσκαμψιας δεν νομιζω να οριζεται.η δυσκαμψια ειναι απλα το γινομενο μετρου ελαστικοτητας και ροπης αδρανειας...ο τυπος τ/λ ειναι για αξονικη φορτιση και δεν καταλαβαινω πως το ενυδρειο προκαλει αξονικη φορτιση στο καθετο γυαλι.νομιζω ροπη ασκει εκτος αν ο τυπος εφαρμοζεται για καθε φορτιση.......
|
|
|||
|
|||
![]()
Διευκρίνιση : Οι τύποι αυτοί αναφέρονται στη μελέτη του πάχους τζαμιού ενυδρείου, χωρίς αυτό να πατάει κάπου (χωρίς κόντρες πχ να είναι κρεμασμένο από το ταβάνι) και είναι για τη βάση του ενυδρείου, όπου η υδροστατική πίεση είναι μεγαλύτερη. Τα πλαϊνά προφανώς και είναι λεπτότερα. Αν θεωρήσουμε ότι πατάει σε βάση, τότε και το πάχος του κάτω τζαμιού, είναι σαφώς λεπτότερο.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μια ερωτηση.μια απαντηση!! | giannisqq | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 4 | 26-06-09 14:37 |
μια απαντηση | casperon | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 22-12-07 10:07 |
Γρηγορη απαντηση... | panos84 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 17-06-07 12:50 |
γρηγορη απαντηση | flipper | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 14-04-07 00:32 |