Απορία σχετικά με γνώσεις περί ενυδρείων.
Γεια χαρά, σε όλη την ενυδρειοπαρέα!
Θα ήθελα να κανω μία ερώτηση, που σε μερικούς ίσως φανεί αγενής και προσβλητική, αλλά σας διαβεβαιώ είναι από περιεργεια και αγάπη για το αντικείμενο και το χόμπυ των ενυδρείων και την γνωση για αυτό.
Εγώ είμαι σχετικά αρχάριος στα ενυδρεία, τώρα αρχίζω να μπαινω στα βαθιά και ομολογώ ότι έχω βοηθηθεί πάρα μα πάρα πολύ από τις γνώσεις και πληροφορίες που συλλέγω εδώ μεσα στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, απλά θα ήθελα να μάθω αν.... αυτά που περιγραφονται έχουν καποια επιστημονική βάση ή είναι από προσωπική εμπειρία και προσωπική εκτίμηση κάποιων προχωρημένων στα ενυδρεία φίλων.
Δηλαδή παράδειγμα το ότι ένα χρυσόψαρο, εχει ελάχιστη απαίτηση τουλάχιστον 100 lt ενυδρείο για σωστή διαβίωση υπαρχει καποια επιστημονική ερευνα από καποιον ιχθυολόγο, βιολόγο κλπ που να το πιστοποιεί αυτό ή το βγάλαμε σαν συμπέρασμα μετά από δοκιμες? Το ότι κάποιος γράφει εδώ στην σελίδα ότι αυτό το ψάρι έχει ελάχιστες απαιτήσεις τάδε λίτρα ενυδρείο ή ελάχιστο μέγεθος ενυδρείου ή θελει αυτά τα φυτά στο ενυδρείο κλπ πως είναι σίγουρος ότι αυτο που λεει είναι σωστό? Αν εγώ σας πω ότι δεν ειναι έτσι είναι αλλιώς θα με πιστέψετε?
Θέλω να καταλήξω ότι σε όλες τις επιστήμες οι γνώσεις βασίζονται σε πειράματα από πανεπιστήμια και τα δημοσιέυουν σε επιστημονικά περιοδικά, συνεδρια και γενικά στην επιστημονική κοινότητα. Όσον αφορά την ιχθυολογία και μαλιστα την ενυδρειακή πως ξερετε ότι αυτά που γραφονται απο εδώ και απο εκει, και αναδημοσιέυονται εδώ στο forum, είναι αλήθεια και όχι μπαρούφες δεδομένου ότι το ψάρι των ενυδρειων δεν είναι τοσο διαδεδομένο επιστημονικά όπως τα άλλα ψαρια που τρώγονται γιατί δεν έχει τοσο οικονομικό ενδιαφέρον και δεν ασχολούνται τόσο μ'αυτό οι επιστήμονες από την μικρή έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο (Όσον αφορά την Ελλάδα πάντα αλλά και σε καποιο βαθμό και το εξωτερικό).
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Mikevet1984 : 03-11-12 στις 20:10
Αιτία: Ανανέωση περιεχομένων της δημοσίευσης
|