|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά υπάρχει κανένα θερμόμετρο ακριβείας να μου προτείνετε? Αρχίζουν και σπάνε τα νεύρα μου έχω πάρει ήδη 3 και κανένα δεν δείχνει το ίδιο με το άλλο... Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο που να δουλεύετε εσείς? Ελλάδα ebay δεν με νοιάζει. Αυτά που έχω πάρει εγώ είναι 1 κινέζικο από Ελλάδα (γυάλινο), ένα κινέζικο από ebay (γυάλινο) και ένα ψηφιακό HAILEA από εδώ. Το πρώτο μου δείχνει 26C το δεύτερο 24C και το τρίτο 27,3C και όλα αυτά με την αντίσταση ρυθμισμένη στου 24C (Jager 150Watt σε 140lt ενυδρείο)
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Η αληθινή σου θερμοκρασία πρέπει να είναι κριμένη ανάμεσα στις μετρήσεις σου... ![]() ΥΓ. Τις μετρήσεις να τις πάρεις με αναλογικά (υδραργύρου) και όχι ψηφιακά. Τα ψηφιακά φεύγουν σχεδόν όλα. Τα αναλογικά είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα χωρείς βέβαια σε αυτόν τον κανόνα να μην υπάρχουν και εξαιρέσεις.
|
||||
|
||||
![]()
Η αληθεια ειναι οτι και εγω εχω θεμα με την θερμοκρασια. Ενα ηλεκτρονικο εδειχνε 25 ενω το γυαλινο 23.5-24. Τωρα που καηκε το ηλεκτρονικο εχω μεινει με το γυαλινο το υπολογιζω με οσο εδειχνε το ηλεκτρονικο. Αλλα οπωσ και εγω μπορεις να παρεις εναν stc1000 που υποτιθεται οτι ειναι φθηνος αλλα καλος κοντρολερ και ναχεις το κεφαλι σου ησυχο. Αλλιως πας σε ενα πετσοπ και περνεις με τη σειρα ολα τα γυαλινα. Κοιτας ποια ειναι πιο κεντραρισμενα και διαλεγεις αυτο που δειχνει τον μεσο ορο ολων.
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνησω, ο γενικος κανονας ειναι αυτος. Πηγαινουμε σε ενα πετ, βαζουμε στη σειρα καμια δεκαρια θερμομετρα και αυτα που ειναι τα περισσοτερα και δειχνουν ακριβως το ιδιο, ειναι τα σωστα. Τα ψηφιακα δεν τα εμπιστευομαι πλεον, ασε που χαλανε πολυ ευκολα. Ο κοντρολερ ειναι η καλυτερη λυση. Καλο για να τον καλυμπραρεις σωστα, ειναι να εχεις μερικα θερμομετρα και να συγκρινεις ποια ειναι τα σωστα. Στον δικο μου αν θυμαμαι καλα, χρησιμοποιησα τεσσερα για να βρω τη σωστη θερμοκρασια. Τα δυο εδειχναν το ιδιο, το ενα λιγο παραπανω, το αλλο λιγο παρακατω.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Γιατί το λες αυτό; ![]() ![]() ![]() ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Skydiver : 22-12-12 στις 23:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
stc 1000 με 1000
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα συμφωνησω για τα sera, μου εχουν βγει και εμενα τα πιο σωστα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Δεν κατάλαβα πριν για τον φίλο korasidikos που έγραψε "ΑΝ ΚΑΙ SERA" τι εννοούσε ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μα δεν ειναι θερμομετρο βρε
![]() Γιατι να σου βγαζει τη σωστη θερμοκρασια χωρις καλυμπραρισμα (το οποιο ειναι πολυ απλο και το κανεις μια φορα)? Μετα λειτουργει και ως θερμομετρο. Και εγω τη sera δεν την εχω και πολυ σε εκτιμηση, μου φαινονται τα προϊοντα της πολυ χαμηλου επιπεδου, προσπαθωντας να "πιασει" ως πελατες μονο αυτους που δεν θελουν να φτασουν σε υψηλο επιπεδο του χομπυ. Προσωπικη αποψη παντα. Απο τα θερμομετρα της, ομως, ειμαι πολυ ικανοποιημενος.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
και εγω σου προτεινω θερμομετρο sera.εγω εχω θερμομετρο sera και controler stc-1000 και δειχνουν ακριβως το ιδιο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Επειδη το επαγγελμα μου εχει να κανει με συστηματα ελεγχου και monitoring αυτο που μπορω να πω με βεβαιοτητα ειναι πως οσοι μηχανικοι "της παλιας σχολης" εμπιστευονταν περισσοτερο τα αναλογικα οργανα υδραργυρου ή γλυκερινης και σνομπαραν τα ψηφιακα εχουν στο ενεργητικο τους κι απο μια καμενη μηχανη
![]() Οι κινεζιές που κυκλοφορουν στα petshops ισως δεν ειναι σωστα καλλιμπραρισμενες αλλα παντα υπαρχει τροπος να καλλιμπραριστουν και να δειχνουν απολυτα σωστα φτανει να εχουμε ενα τροπο να παρουμε δυο γνωστες θερμοκρασιες (οχι το βρασμο και τον παγο βεβαια) ενω τα αναλογικα δεν εχουν κανενα περιθωριο βελτιωσης και εξαρτωνται απο το τι εχουν τραβηξει μεχρι να φτασουν στα χερια του αγοραστη. Ολα σχεδον τα ψηφιακα μπορουν να καλλιμπραριστουν σε οποιοδηποτε εργαστηριο που αναλαμβανει διακριβωση οργανων, αλλα βεβαια το προβλημα ειναι πως με τα παμφθηνα κινεζικα οργανακια πιο πολυ θα στοιχισει το καλλιμπραρισμα παρα το ιδιο το οργανο (εχει μια διαδικασια το να γινει το σωστο callibration και απαιτει και αρκετα ακριβο εξοπλισμο) αλλα απο την αλλη αν καποιος θελει να εχει σωστο οργανο δεν εχει κι αλλες επιλογες.
|
||||
|
||||
![]()
Παρε το sera που σου ειπαν παραπανω.
Φθηνο και ακριβειας ! Αν ησουν κοντα θα σου χαριζα ενα........ |
|
||||
|
||||
![]()
Πας στο μαγαζί και ακολουθείς την παραπάνω διαδικασία με τα πολλά θερμόμετρα και διαλέγεις το πιο σωστό Sera και με τη θερμοκρασία που σου δείχνει καλιμπράρεις τον STC-1000 (και κρατάς και τα δύο)!
Και για την ιστορία θερμόμετρα υδραργύρου δεν κυκλοφορούν εδώ και πολλά χρόνια.
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Θα ψάξω να βρω sera για αρχή και βλέπουμε. Γνωρίζω τι είναι ο controller που αναφέρεται και θα τον πάρω κάποια στιγμή πριν αρχίσουν οι ζέστες για τα ανεμηστηρακια κυρίως (γιατί το καλοκαίρι τα ξέχασα ανοιχτά και έχασα αρκετά ψαριά σε ένα βράδυ) Τώρα ξέρετε κάποιο μαγαζί να πάω να το πάρω γιατί εγώ όπου έχω κοιτάξει δεν έχω βρει...
|
|
||||
|
||||
![]()
Που υπάρχουν θερμόμετρα SERA γιατί ούτε εγώ έχω δει κάπου;
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πρεπει να εχει ο Υδατινος Κοσμος.....
|
|
||||
|
||||
![]()
και ο Στάυρος στην Αβυσσο αλλα δεν \ειμαι σιγουρος κανε ενα τηλεφωνο πρωτα
|
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστώ!!!!!!
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Παίδες εγώ που έψαξα δεν βρήκα αλλά μου είπαν ότι από παρασκευή μπορεί να έχουν αλλιώς μετά τις γιορτές
|
|
||||
|
||||
![]()
Σου είπαν τιμές; Που ρώτησες;
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θερμομετρο | hionoula | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 24 | 10-11-12 20:47 |
Θερμομετρο | kalagio | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 10-05-11 00:20 |
θερμομετρο | ROULAMID | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 19-01-11 15:13 |
HELP Θερμομετρο!!!! | hotgates | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 05-09-08 10:47 |
θερμομετρο..... | dr.geo | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 18-05-08 14:43 |