|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Θέλω να πάρω ένα εξωτερικό φίλτρο και μου έχουν δημιουργηθεί οι εξής απορίες:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δε θελουμε αποστειρωμενο ενυδρειο, οπως δε θελουμε αποστειρωμενο κανενα απολυτως περιβαλλον (εκτος τις περιπτωσεις νοσοκομειακων περιβαλλοντων). Ενας υγειης οργανισμος για να παραμενει υγειης πρεπει να δοκιμαζονται με επιτυχια οι αμυνες του, διαφορετικα απλα θα τον εξοντωσει ενα απλο κρυολογημα (οπως συμβαινει με τα φιλασθενα παιδια που οι υπερπροστατευτικοι γονεις τα ντυνουν σαν κρεμυδια). Προσωπικα βρισκω ευεργετικη χρηση uv σε αλλα πραγματα (σε προετοιμασια νερου, σε κατεψυγμενες τροφες κτλ) αλλα αυτο επειδη ετσι κι αλλιως εχω θαλαμο uv μεγαλης ισχυος οποτε τον χρησιμοποιω και γι αυτους τους λογους καμια φορα. Αν δεν τον ειχα εννωειται δε θα αγοραζα για αποστειρωσεις εκει που δεν ειναι απαραιτητο.
Ακουγεται αρκετη, αλλα ετσι κι αλλιως ειναι ευκολο να την περιορισεις αν δεις πως ετσι πρεπει. Να ανεβασεις ειναι κατι ανεφικτο, οποτε οσο μεγαλυτερη αντλια για μενα τοσο το καλυτερο
(για καποιο παραξενο λογο τοτε χαλανε ...ακριβως με το που κλεινουν τα μαγαζια ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ Nick!!!
Κάποια άλλη γνώμη; ![]() ------------------------- Καλημέρα! ![]() Κάποιος άλλος εκτός του Nick; ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Skydiver : 15-09-12 στις 10:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
εγω εχω 1000 λιτρα κυκλοφορια σε 125λιτρο. Μια χαρα εισαι
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Βρήκα και ένα άλλο με 900l/h. Νομίζω πως είναι καταλληλότερο για τα λίτρα μου (180). Με απασχολεί όμως η λάμπα UV ακόμη.... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Skydiver : 15-09-12 στις 17:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Για το ενα θεμα υπαρχουν ειδη ψαριων που θελουν μεγαλη ροη στο ενυδρειο και αλλα που θελουν λιγη η ελαχιστη! Εξαρταται λοιπον απο αυτα τα ειδη που θα διαλεξεις!
Για το θεμα της uv αδικα λεφτα το βλεπω και εγω ... δεν τη χρειαζεσαι! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Eγω θα πηγαινα στο jbl. Προχτες παρελαβα το e1500 και εχω παθει πλακα. Οσον αφορα τη UV, και η δικη μου γνωμη ειναι οτι τζαμπα λεφτα, ειδικα γιαυτα τα watt. Η ροη νορμαλ ειναι. 900/180=5 φορες τα λιτρα σου. ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ παντα. Ειναι ιδανικο κατα τη γνωμη μου προς χαμηλο, και αν χρειαστεις παραπανω ροη (αναλογα τα ψαρια που θα βαλεις) βαζεις εναν μικρο κυκλοφορητη και εισαι κομπλε.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Υπαρχουν πολλα θεματα για την UV τι κανει και τι δε κανει!!
![]() https://www.google.gr/search?q=aquat...w=1366&bih=690 Οι ιδιες αποριες εχουν απαντηθει εδω και πολλα χρονια και ξανα απαντουνται ... Μια αναζητηση στο φορουμ λυνει πολλες αποριες ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Θεωρητικα τελειως να σου πω μια γνωμη....πιστευω οτι ναι κανει κακο. Ο λογος ειναι οτι η χρηση της UV σε γενικη βαση ειναι για αποστειρωση. AN πραγματι καταφερει να αποστειρωσει κατι σαυτα τα watt η εν πασει περιπτωση παρεις μια αρκετα δυνατη uv, τα ψαρια πλεον θα ζουν σε ενα αποστειρωμενο περιβαλλον. Αυτο κατα τη γνωμη μου ειναι λαθος, ουτε στην φυση γινεται κατι τετοιο, και το ανοσοποιητικο τους συστημα κανονικα πρεπει να δοκιμαζεται συνεχως με επιτυχια, για να μενει σε εγρηγορση. Ετσι σε μια πιθανη ασθενεια απο καποια προσθηκη αργοτερα, αν προσβληθουν πριν προλαβει να αποστειρωθει εκ νεου ΙΣΩΣ ναναι πιο ευαλωτα τα ψαρια....και ναχεις λυπηρες καταστασεις. Ολα αυτα δεν βαζω το χερι μου στη φωτια, αλλα διακρινω μια βαση σαυτα που λεω.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Πόσα watt, σε τι ροή, για πόσες ώρες, κάθε πότε, επηρεάζει τα λιπάσματα και αν λιπαίνω ώρες που δεν τη λειτουργώ, μετά από πόσες ώρες μπορώ να την ανάψω; ![]() ¶στα, καλύτερα να προσπαθήσω να λύσω το γόρδιο δεσμό παρά να αποφασίσω αν πρέπει να αγοράσω, αν ναι, ποιά είναι η κατάλληλη και πώς πρέπει να τη χρησιμοποιώ; ------------------------- Παράθεση:
Κατά την είσοδο νέων ψαριών (ειδικά από πετ-σοπ) μέσα στο ενυδρείο, δεν θα ήταν καλό η χρήση μιας τέτοιας λάμπας επί 24ωρο για κάποιες ημέρες; Ένα άλλο. Κατά την εμφάνιση κάποιας παρασιτικής ασθένειας, δεν θα ήταν καλό να γίνει χρήση της λάμπας και αν δεν δούμε εξαφάνιση της ασθένειας να επέμβουμε μετά με φάρμακα; Και ένα τελευταίο (ένα - ένα μου έρχονται ![]() Δεν ξέρω, είμαι ΠΟΛΥ μπερδεμένος.... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Skydiver : 16-09-12 στις 22:50 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το να περνας το νερο της αλλαγης απο sterilizer (αληθινο sterilizer τουλαχιστο καμια εκατοστη βαττ, οχι απο τα jumbo...) αν και υπερβολη, δεν ειναι κακο, οπως και σε μια καραντινα παλι θα ηταν οκ αφου ενας οργανισμος που νοσει καλο ειναι να μπαινει κατα τη διαρκεια της θεραπειας του σε αποστειρωμενο περιβαλλον, αλλα το να δημιουργησεις ενα αποστειρωμενο ενυδρειο σιγουρα ειναι κακο, και ειναι απλη λογικη: οταν το ανοσιοποιητικο ενος οργανισμου αδρανει μετα αρχιζουν τα προβληματα. Για μενα οχι μονο αχρειαστη ειναι αλλα κι επικινδυνη δυνητικα βεβαια και μακροχρονια. Ακομα και στους αστροναυτες οταν ειναι να παραμεινουν πολυ καιρο σε σταθμους προσπαθουν να τους εισαγουν μικροοργανισμους στο σωμα ωστε να μην ειναι σε ενα μονιμα στειρο περιβαλλον (και μιλαμε για ενηλικες που ετσι κι αλλιως εχουν τα καταλληλα αντισωματα)
|
||||
|
||||
![]()
ωραια ερωτηματα. Θα περιμενω και εγω μια απαντηση απτους πιο γνωστες λοιπον.
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το παράδειγμά σου Nick είναι πολύ σωστό ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Skydiver : 16-09-12 στις 23:24 Αιτία: διορθωση |
|
||||
|
||||
![]()
επειδη το νερο διαρκως ανακυκλωνεται πιθανων να στειρωνει τα παντα ακομα και σε αυτες τις χαμηλες ισχυς. (εξ αλλου στειρωνει την πρασσινη αλγη, αυτο δεν ακουγεται και το οτι καλυτερο)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οι φιλοζωικες οργανωσεις δεν εχουν διαμαρτυρηθει με χιλια δυο, και πρωτ απ ολα για τις γυαλες, με τις λαμπες αποστειρωσης θα ασχοληθουν ? (που στην τελικη κακο αυτουσια δε μπορεις να πεις πως κανουν, απλα το να ζει σε αποστειρωση ενας οργανισμος ειναι κακο)
οσο για τις εταιριες...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Tags |
λάμπα uv, uv lamp, εξωτερικό φίλτρο |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κυκλοφορία νερού σε mbuna ενυδρειο | ilias ts | Malawi | 6 | 05-09-12 11:10 |
κυκλοφορία σε 100 λίτρα | kostas_pana | Κυκλοφορία | 14 | 14-10-11 16:58 |
Γνώμες για την καλύτερη κυκλοφορία νερού σε 400αρι malawi | \/ag | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 20-08-11 15:27 |
Κυκλοφορία σε φυτεμένο | nikosm1 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 01-12-09 22:12 |
Κυκλοφορία νερού | chemical mac | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 13-11-07 14:52 |