|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Τι ξερουμε για τους μονομαχους μαρμαρα?ποσο διαρκουν οι αλλαγες χρωματων στο σωμα τους? Σταματουν οταν ενηλικιωθουν η' αυτο θα γινεται σε ολη τους τη ζωη?Ο γονος απο ενα ζευγαρι μαρμαρα που θα βγαλει σταθερο χρωμα μονομαχων αν το ζευγαρωσουμε με μη μαρμαρο θα εχουμε ξανα σταθερα χρωματα μονομαχων?
|
|
||||
|
||||
![]()
marble απ οσο γνωριζω ειναι ο βολος, το μαρμαρο απ οσο θυμαμαι λεγεται lime stone...
(ισως δεν απαντησα βεβαια στην ερωτηση απλα μου φανηκε περιεργο το marble = μαρμαρο) |
|
|||
|
|||
![]()
marble = μάρμαρο
limestone = ασβεστόλιθος |
|
||||
|
||||
![]()
ωπα εχεις δικιο τελικα... τοτε ο βολος πως λεγεται?
|
|
|||
|
|||
![]()
Οι βόλοι συνήθως αναφέρονται ως 'glass marbles' ή σκέτο 'marbles'.
|
|
||||
|
||||
![]()
Εχω εναν αρσενικό 8 μηνων και απο λευκος εχει γινει ο μισος μαυρος.Ακομα αλλαζει χρώμα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εγω ειμαι λιγο ασχετος απο μαρμαρα και βολους αλλα εχω ενα αρσενικο ενος χρονου και απο μπλε εγινε ασπρο και τωρα κοκκινο.. μυστηρια γονιδια
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- αυτο ειναι το γονιδιο μαρμαρο ποσο μηνων σου εκανε τις αλλαγες αυτες? εμενα τα δικα μου μωρα ειναι 2 μηνων απο μπλε royal τωρα εγιναν ασπρα κι αλλα διαφανα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη betta 21 : 07-07-12 στις 11:33 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Περίπου στους τρεις μηνες εβγαλε το πρωτο μαύρο στιγμα στην ουρα.
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχουν μαρμάρινοι βόλοι εκτός από τους γυάλινους.. ίσως παλιότερα να ήταν όλοι έτσι, και γι αυτό να έμεινε έτσι..
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αλλάζουν χρώμα σε όλη τους τη ζωή λόγω γονιδίων http://nippyfish.net/2009/06/11/marb...hanging-genes/
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Εδώ ένα ωραίο άρθρο (στα αγγλικά) με φωτογραφίες από την εξέλιξη ενός marble CT:
http://bettysplendens.com/articles/p...articleid=1114 Έχω διαβάσει ότι όταν το ψάρι ωριμάσει, η αλλαγή χρώματος επιβραδύνεται ή σταματάει και το pattern σταθεροποιείται σχετικά (http://www.bettas-jimsonnier.com/genetics2.htm). Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις που συνεχίζουν τις αλλαγές και μετά την ωρίμανση. Ωραίο το θέμα, αν έχεις όρεξη πάρε φωτογραφίες από τα ψάρια σου όπως είναι τώρα και στη συνέχεια παιρνε μία κάθε μήνα για να δούμε τις αλλαγές ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
εδω ειναι μερικα απο τα μωρα στην πρωτη φωτο ειναι ενα dt hm πριν αλλαξει το χρωμα του.στην δευτερη ειναι το ιδιο μωρο που εκανε την αλλαγη.στην τριτη ειναι ενα αδερφακι του που αλλαξε απο μπλε σε λεμπερο μπλε παστελ!και στην τριτη ειναι μια πεταλουδα που μολις αρχιζει να αλλαζει,τωρα πια το σωμα του ειναι αχνο γαλαζιο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Eδω ειναι ο δικος μου hm που απο λευκος εγινε ασπρομαυρος.
![]() Εδω ειναι ενας που μοιαζει με τον δικο σου.. ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
ο ασπρομαυρος ειναι αυτος που ζευγαρωσες η' το αρσενικο μωρακι που ανεβαζες φωτο?ομορφος ειναι!
|
|
||||
|
||||
![]()
To αρσενικο μωρακι ειναι που στην αρχη ειχε κοκκινες αποχρωσεις,μετα εγινε ολολευκος και τωρα οπως τον βλεπεις.....και ποιος ξερει αν θα μαυρισει ολοκληρος.
Ομορφος ειναι αλλα ειναι ελατωματικος.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Toυ λειπουν τα pelvic fins.
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Dimitris77;678999]Toυ λειπουν τα pelvic fins.[/QUOT
ετσι γεννηθηκε? |
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι γεννήθηκε.
|
||||
|
||||
![]()
8 μηνων ξεκινησε να βγαζει λευκα σημεια.. στους 10 μηνες ειχε γινει ολο λευκο.. τωρα στους 12 μηνες ειναι κοκκινο κ λιγο διαφανο..θα τον κρατησω για αναπαραγωγη αν ειναι ετσι
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Χαζο-betta! | Simpethera | Bettas | 4 | 10-10-03 22:16 |
BETTA IMPELLIS vs BETTA SPLENDENS | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:20 |