![]() |
#1 |
Καινουργιος , βοηθεια
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπέρα θα ήθελα καποιες χρησιμες συμβουλες επειδη είμαι καινουργιος .
Διαβασα τα θεματα αλλα μπερδευομαι με ποια βηματα να ακολουθησω Πηρα χθες το ενυδρειο μου , χωριτηκοτητα : 63 λt evoloution 60 φιλτρο : quick filter biologico, biological για την θερμοκρασια volcano 100 εριξα υγρο βιολογικου φιλτρου και βελτιωτικο νερου ! και σημερα μου ειπαν να παω να παρω τα ψαρακια μεχρι 4 στον αριθμο για αρχη θελω καποια βοηθεια γιατι θελω διακοσμηση να βαλω ! και συμβουλες Ευχαριστω εκ των προτερων !!! |
|
Εμφανίσεις: 4896
|
|
||||
|
||||
![]()
1. Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις test νερου και να δεις αν είναι κατάλληλο το ενυδρείο για ψάρια (αν έχει στρώσει)
2. Αν είναι να βάλεις 4 ψάρια να βάλεις κοπαδάκι απο guppies η neon tetra ή αλλιώς αν είναι να βάλεις άλλο ψάρι να βάλεις το πολύ δύο για να μην σου στρεσαριστουν και ψοφισουν. 3. 3ος και βασικος. Επειδη το ενυδρείο σου δεν είναι και πολύ μεγάλο να προσέξεις να μην το παραφορτώσεις ! Ελπίζω να βοήθησα : Παναγιώτης |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι δεν θελω να το φορτωσω πολυ απλα δεν ξερω τι διακοσμηση να βαλω .
και εγω guppies η neon tetra σκεφτηκα να βαλω μεσα ! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν βάλλεις guppies μην προσθέσεις πολλά καθώς θα σου γεννούν συνέχεια και δεν θα έχεις τι να τα κάνεις . |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Το εχω στρωσει με χαλικι , ναι δεν θελω να το γεμισω, και κατι ακομα το νερο ειναι ακομα θολο και εχουν περασει περιπου 24 ωρες αν και αυτος μου ειπε θα φυγει η θολεροτητα αλλα παραμενει |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Επίσης και στο δικό μου πριν 5 χρόνια που το έφτιαξα τις πρώτες μέρες θολό ήταν.Μη σε φοβίζει αυτο, μόνο αν παραμείνει για καιρό να σε φοβίζει . Εγω πάντως θα σου πρότεινα να μην βάλεις ψάρι αν δεν ξεθολώσει . ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Για αρχη θελω να βαλω 2-3 ψαρακια αλλα να ειναι αρκετα ανθεκτικα σχετικα μεχρι να στρωσει, Τι αλλο εκτος απο γκαπυ θα μπορουσα να βαλω που να μν εχω και τοσες πολλες γεννες και δεν ξερω τι να τα κανω μετα
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 27-11-11 στις 11:03 |
|
||||
|
||||
![]()
Πιγκουινακια, white cloud, μονομαχο..endlers εμ.. ξερω και'γω.. πειτε ρε παιδια και εσεις! απο φυτακια κατι που να επιπλεει για προστασια των γονων, anubies..valisneries..
Every Dream is Just a Journey Away.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 27-11-11 στις 11:03 |
|
|||
|
|||
![]()
χμμμμ διαβαζω και στο φορουμ και αλλα θεματα να μορφωθω σε καμια ωρα θα παω στιν καταραμενο πετσοπα
![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 27-11-11 στις 11:04 |
|
||||
|
||||
![]()
ο μονομάχος μπορεί να είναι επιθετικός προ τα guppies.Εγώ προσωπικά στο δικό μου για ένα μήνα το λειτουργούσα με χρυσόψαρα(είναι πάρα πολύ ανθεκτικά), για να στρώσουν το ενυδρείο και μετά τα έδωσα σε ένα φίλο μου.
Όσον αφορα για τα φυτα βάλε πλατύφυλα |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
επειδη χρυσοψαρα ειχα για χρονια , μετα απο αυτα σε ανθεκτικοτητα πανε τα γκαπυς ????
Παντως με παρεα εδω μεσα γινετε διασκεδαστικο και ωραιο να σχολεισαι μαζι τους ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες!
Πριν κάνεις βιαστικές κινήσεις (αυτό το χόμπυ θέλει υπομονή ![]() διάβασε καλά, τουλάχιστον την πρώτη ενότητα εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52490 |
|
|||
|
|||
![]()
τελικα αγορασα 3 γκαπυς για αρχη μολις μπηκαν στο ενυδρειο ειναι πολυ κινητικα
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
΄χλωμα τα βλεπω τα guppy...
|
|
|||
|
|||
![]()
γιατι χλωμα?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 27-11-11 στις 11:04 |
|
||||
|
||||
![]()
Αν κατάλαβες καλά, τα παιδιά σου είπαν να μην βάλεις ακόμα ψάρια μέχρι να στρωθεί το ενυδρείο.
Αυτή τη στιγμή δημιουργείται ο κύκλος του αζώτου (νιτρώδη βακτήρια που τρώνε την αμμωνία και μετά νιτρικά βακτήρια που τρώνε τα νιτρώδη). Μέχρι τότε τα ψαράκια σου θα καούνε σιγά σιγά απο την αμμωνία. Αν θέλεις να ζήσουν δώστα προσωρινά πίσω και ρίχνε καθημερινά τροφή για να συνεχιστεί το στρώσιμο.
|
|||
|
|||
![]()
Αυτο θα κανω
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 27-11-11 στις 11:04 |
|
||||
|
||||
![]()
Αν βρεις μπόλι νομίζω μια εβδομάδα, ίσως και λιγότερο (δεν είμαι σίγουρος, έχω την εντύπωση οτι την 4η μέρα βάζεις κάποια ψάρια).
Με την τροφή πάνω κάτω 1 μήνα. Πρέπει να κάνεις μετρήσεις για να καταλάβεις. Έτοιμος θα είσαι όταν δεις Αμμωνία ΝΗ3/ΝΗ4 : 0 Νιτρώδη (NO2) : 0 Νιτρικά (NO3) : 10-25 (παραπάνω δε χρειάζεται, κάνει μακροχρόνιο κακό, και τα ρίχνεις-κρατας με εβδομαδιαίες αλλαγές νερού περίπου 30%.
|
||||
|
||||
![]()
βρες μπολι για το ενυδρειο σου μπολιασε το και αφου κανεις μετρησεις και ειναι ενταξει βαλε ψαρια
|
|
||||
|
||||
![]()
Με σωστο μπολιασμα (και μεταφορα στρωμμενων υλικων) στρωνει αυτοματα το φιλτρο και βαζεις αμεσως ψαρια αλλιως παει χαμενο το μπολι.
Ποσοτητα ψαριων εισαγεται, αναλογα τη δυναμη του μπολιασματος.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Καλος δεν λες τιποτα , παλι καλα που υπαρχει αυτο το φορουμ και βγαζεις ακρη χαρη σε εσας , γιατι αλλιως οτι θελαν θα μας εδιναν, ποσες βλακειες πηγε ν μ φορτωσει και του απαντουσα αναλογος
![]() ![]() ![]() ------------------------- Κατι ακομα να ρωτησω , στο φιλτρο μεσα εχει σφουγγαρι ανθρακα ! επειδη διαβασα απο πολλους οτι πρεπει να αφαιρειται , γιατι ? και εγω που το εχω μου ειπαν σε 6 βδομαδες πρεπει να το αλλαζω! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 27-11-11 στις 11:04 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
αν εννοεις το μαυρο σφουγγαρι,αστο εκει που ειναι!
οταν λεμε αλλαζουμε τον ανθρακα,εννοουμε το κλασικο ¨καρβουνακι¨ που εχουν πολλα φιλτρα,αλλα και αυτο χρειαζεται μονο μετα απο θεραπεια! αν μιλας για σφουγγαρι λοιπον,μην ανυσηχεις!
|
|||
|
|||
![]()
Για σφουγγαρι μιλαω ναι ! και εγω τρομαξα και το εψαξα λεω μον καλο κανει γιατι να αφαιρειτε αλλα να ξερουμε και τον χρονο διαρκειας του
![]() Ευχαριστω αρχιζω να μπαινω στο κολπο και πλεον δεν μο φαινονται βουνο αλλα μπορω να απανταω κιολας ,ειναι ωραιο χομπυ ! και αρχιζω να το αγαπαω περισσοτερο χρονο με το χρονο ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 27-11-11 στις 11:05 |
|
||||
|
||||
![]()
αντε καλη αρχη φιλαρακι
![]() |
![]() |
Tags |
arxarios, kainourgios, neos, voithia |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ο Καινουργιος | Bill Bizkit | Bettas | 19 | 18-09-11 18:18 |
ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΕΔΩ....ΒΟΗΘΕΙΑ!!!! | giorgoskal1987 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 21 | 18-02-08 01:08 |
καινουργιος θελει βοηθεια!!!!! | thanasis76 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 19-09-07 22:05 |