|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού Ασθένειες ,θεραπείες ,παράσιτα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα παιδια εχω ενα
nano reef ενυδρειο θαλασσινο 50 λιτρων το οποιο τρεχει 1 χρονο ph =8 no3 = 10.im/l ( σημερινη μετρηση) nh3-nh4 = o.25m/l po4 = o.1 m/l λαμπα uv ενας κυκλοφορητης μικρος λαμπες 15 w λευκη + 15 w μπλε 4 κιλα ζωντανος βραχος ψαρια : 1 amphiprion clarkii 1 chysiptera parasema το κλουν μου το εχω απο την αρχη μεσα στο ενυδρειο.εχθες παρατηρησα πως μαλλον ειναι αρρωστο. διπλα απο το ματι του και αναμεσα απο το πλαινο πτεριγιο του ( στην ασπρη ριγα του ) εχει γδαρθει .... το παραξενο ειναι οτι δεν εχει αλλαξει η συμπεριφορα του , κολυμπαει κανονικα τρωει καλα ...... ομως αυτα τα γδαρσιματα δεν τα ειχε και δεν τον εχω δει να τριβεται στους βραχους. μηπως παιζει ρολο η αμωνεια η τα νιτρικα ? μηπως εχει καποια αρρωστια και τι μπορω να κανω γιαυτο? σας παρακαλω αν γνωριζετε κατι ενυμερωστε με ευχαριστω μαρια ![]() ![]()
Οκτάνα θα πει αληθινή ελευθερία και όχι εκείνη η φοβερά ειρωνεία, να λέγεται ελευθερία ό,τι χωρεί ή ό,τι εναπομένει στα ελάχιστα περιθώρια που αφήνουν στους ανθρώπους οι απάνθρωποι νόμοι των περιδεών και των τυφλών ή ηλιθίων. |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Οκτάνα θα πει αληθινή ελευθερία και όχι εκείνη η φοβερά ειρωνεία, να λέγεται ελευθερία ό,τι χωρεί ή ό,τι εναπομένει στα ελάχιστα περιθώρια που αφήνουν στους ανθρώπους οι απάνθρωποι νόμοι των περιδεών και των τυφλών ή ηλιθίων. |
|
||||
|
||||
![]()
παρακαλω εαν μπορειτε και καταλαβαιτε συμβουλεψτε με ,
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα!Για αρχη θα σου ελεγα να απομακρυνεις το κομματι βραχου που ακουμπαει πανω στο τζαμι,επειδη ειναι πολυ ευκολο να γινει ζημια,με δυσαρεστα αποτελεσματα...Οσον αφορα το ψαρακι σου,το αλλο ειδος που εχεις θεωρειται καπως επιθετικο,το εχεις δει να τσιμπαει το τραυματισμενο ή γενικοτερα να του επιτιθεται και να το αγχωνει?Τελος,η αμμωνια μπορει να μην παιζει αμεσα ρολο για το θεμα σου,αλλα σιγουρα θα πρεπει να μηδενιστει..
Φιλικα Παυλος. |
|
||||
|
||||
![]()
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 50 λιτρα 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 1χρονος 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: ενα μηνα μετα την λειτουργια του ενυδρειου 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 27 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): τα γραφω αναλυτικα στην πρωτη μου δημοσιευση 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): κανενα 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): δεν μετραω την θερμοκρασια του πριν το βαλω μεσα 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 1 φορα την εβδομαδα 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ:6/ 11 10. ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΟΣΜΩΣΗΣ: ναι 11. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 2 φορες την ημερα το πρωι μπιλακια το απογευμα ποτε αρτεμια ποτε μπιλακια 12. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH: 8 KH: δεν το εχω μετρησει Ca: δεν το εχω μετρησει Mg: ουτε αυτο ΝΗ3 (αμμωνία): o.25 - o.3m/l ΝΟ2(νιτρώδη): ΝΟ3(νιτρικά): o.10 m/l Αλατότητα: 1026 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: nai sera ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: 2. ΔΕΡΜΑ: καλο μονο αναμεσα αοπ το ματι και το πτεριγιο ειναι σαν γρατζουνισμενο 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: καλη 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (π.χ. ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): καλα 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): κανονικη μαλλον 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : ναι πολυ ορεξη ! 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: εχθες τα πρατηρησα ισωσ εχει 2-3 μερες δεν ξερω 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? : οχι 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? : αν χρειαστει ναι 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: ------------------------- Παράθεση:
τι αλλο μπορει να φταιει που επαθε ετσι το κλουν? ξερεις και σε προηγούμενη μου αναρτηση που ρωτησα για τα νιτρικα και την αμμωνεια κανω 2 φορες την εβδομαδα αλλαγη νερου . δεν ξερω τι αλλο να κανω πως να την μηδενισω . τι να κανω?
Οκτάνα θα πει αληθινή ελευθερία και όχι εκείνη η φοβερά ειρωνεία, να λέγεται ελευθερία ό,τι χωρεί ή ό,τι εναπομένει στα ελάχιστα περιθώρια που αφήνουν στους ανθρώπους οι απάνθρωποι νόμοι των περιδεών και των τυφλών ή ηλιθίων. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stap : 07-11-11 στις 20:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν γνωριζω να σου πω τι αλλο μπορει να ειναι..Θα σου πουν πιο εμπειροι τι γινεται...
|
|
||||
|
||||
![]()
καλο ειναι να μπει ενα σκιμερ , δεν δικαιολογητε να χεις δυο μικρα ψαρακια να κανεις αλαγες ΚΑΘΕ βδομαδα και ναχεις αυξημενα ΝΟ3.
Οποτε σκιμερ καλο ειναι να μπει. Θερμοκρασια χαμηλωσε 25 με 26. Αλατοτητα χαμηλωσε 1023 !!!!!! Οταν λες κυκλοφοριτης μικρος ... ποσο μικρος ? Τι το ηθελες το damsel ?? ειναι διαολι , μπορει να το χτυπαει το κλοουν καποιες στιγμες που δεν το βλεπεις !!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
καλημερα σκιμερ εχω παραγγηλει σε μερικες μερες θα το εχω . Η αληθεια ειναι οτι αποτομα αναιβασε αμμωνεια και νιτρικα και εχει περιπου 3 εβδομαδες που κανω αλλαγες νερου και μια πεφτουν μια αναιβενουν . ο κυκλοφορητης μου ειναι αυτος http://www.amazonios.gr/product_info...oducts_id=2555 και τον εχω απο την μια μερια εαν δεις την πρωτη φωτογραφια. Η αλατοτητα την εκανα 1026 απο τοτε που μου ειπαν οτι βοηθαει στο να μην αρρωστενουν ευκολα τα ψαρια ( μου το ειπαν σε ενα μαγαζι με πετ) εαν ειναι καλυτερα 1023 θα βαλω και αλλο αλατι. σε καποια αλλη αναρτηση μου ρωτησα ποια ψαρια πανε με ποια και τι αλλο μπορω να βαλω μεσα . ( απο γαριδα μεχρι πολυποδα) μου εδωσαν ενα λιγκ , διαβασα καποια πραγματα αλλα εχω ακομα αποριες..... εσυ τι μου προτηνεις? ευχαριστω stap
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγω ας πουμε εχω το ενυδρειο 15 μηνες , εδω και καπου 8 μηνες τα νιτρικα μου ειναι παντα 0 , και ταιζω και 2 φορες και μπολικο φαγητο !! Τα θαλασσινα αν τα κανει ολα σωστα και τους δωσεις σωστες παραμετρους , PH - ΝΟ3 - αλατ .κ.α. δεν αρωστενουν ειτε εχεις 1026 ειτε 1023 δεν παιζει ρολο αυτο. Τωρα ![]() ![]() ![]() 50 λιτρα δεν μπορεις και πολλα πολλα , 2 με 3 μετα βιας 4 μικροψαρα , μια γαριδα και κανα σαλιγκαρακι. 2 κλοουνακια ας πουμε ,,, ενα τετοιο η τετοιο η τετοιο, ηρεμα ψαρακια και ομορφα , το damsel ειναι διαολι , καλο ειναι να βγει πρωτου βαλεις κατι αλλο γιατι αν βαλεις θα το τρελανει στο κυνήγι και ισως το χασεις .
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πληροφοριες για ψαρι κλουν......... | stefanos 34 | ¶λλα ψάρια Ασίας | 4 | 21-06-11 19:27 |
εχει προβλιμα ο κλουν μου??????? | antonis15 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 25-08-09 21:15 |
Αρρωστο red cap | Krisos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 14-04-09 05:47 |
Αρρωστο??? | skullman2 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 14-02-09 14:52 |
Ποσα λιτρα χρειαζονται για καμια 10ρια κλουν | aris2 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 13-11-08 14:31 |