|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα.Εχω σε 400 λιτρα 4 Τ5 των 54 βατ.Προοριζεται για reef με ****** κοραλια.Ειναι επαρκης ο φωτισμος ;Αν οχι θα ηθελα να μου προτεινετε καποια ετοιμη λυση καθως δεν πιανουν τα χερια μου.Ευχαριστω.
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι επαρκης! (κατά τη γνώμη μου)
![]()
__________________
|
#3
|
|||
|
|||
![]()
Θα βοηθούσε αν μας έδινες τις διαστάσεις του ενυδρείου.
__________________
![]() |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω για το ενδιαφερον.Εχω το ανουμπιας με μηκος1,50.Χρειαζομαι λεντοταινιες ;
|
#5
|
|||
|
|||
![]()
Οκ επειδή δεν βγάζουμε άκρη θα έλεγα ότι για reef ενυδρείο ο φωτισμός σου είνα οριακός. Ανάλογα με το ύψος του νερού του ενυδρείου σου πιθανότατα δεν θα μπορείς να βάλεις φωτοσυνθετικούς οργανισμούς στο υπόστρωμα.
Η διάταξη που θα δούλευα θα ήταν μία ακτινική, μία fiji purple και δύο λευκές (10k) Για να σκεφτείς σε ένα τέτοιο ενυδρείο αν το ύψος του νερού ειναι 60 εκ και πάνω για full reef πας κατ ελάχιστο σε 2 metal hallide 250W με ακτινικές ή σε σύστημα LED συνολικής απόδοσης 300W.
__________________
![]() |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Για μαλακά κοράλλια που ξεκινάς είσαι σχετικά ok. Αν είναι να βάλεις κάτι πιο απαιτητικό π.χ. LPS, τότε να το βάλεις ψηλά. Για SPS πρέπει να πας σε ΜΗ ή παραπάνω Τ5.
__________________
small minds just talk about people, medium minds talk about things, but the great minds talk about ideas... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ REEF? ΠΡΟΒΛΗΜΑ | Vave | Φωτισμός | 3 | 06-09-09 12:15 |
φωτισμος για reef.....??? | thanasis76 | Φωτισμός | 6 | 10-03-08 22:47 |
ΦΩΤΙΣΜΟΣ του reef | manosdr | Φωτισμός | 4 | 27-07-04 22:39 |
Φωτισμος Reef με Τ5 λαμπες | symbil | Φωτισμός | 7 | 10-06-04 16:36 |