|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
![]() Αυτο το κυκλωμα βασιζετε στην προηγουμενη κατασκευη εχω αλλαξη το θερμιστορ με μια ηλιακη κυψελη και τον ανεμιστιρα με ενα φωτιστικο με led. Ετσι μπορης να δης την ανατολη και την δυση μεσα στο ενυδρειο σου την ωρα που γινετε ,αρκη το εστητιριο να βρησκετε σε ενα φωτινο δωματιο η εξω. Υλικα πανω δεξια μεταβλητη αντισταση 22 ΚΩ κατω δεξια το τρανζιστορ IRFZ34N (αντεχη ως 30 Amper με ψυχτρα) κατω αριστερα ηλιακη κυψελη (μπορητε να χρησημοποιησετε μια φωτοαντισταση αν θελετε δεν υπαρχη προβλημα) το τροφοδοτικο αναλογα με την ταση που σας ζηταει το φωτηστικο σας εμενα δουλεδη στα 4,5 volt δεν υπαρχη προβλημα (μεχρι 12 ενοω μην βαλετε παραπανο) (προσοχη αν το φωτιστικο απο led τραβαει π.χ. 1.5 Αmper οπως το δικο μου το τροφοδοτικο να ειναι 2 η 3 Amper. και ενα φωτιστικο με led |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία και απλή ιδέα!!!!!!!!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Και πολύ όμορφη άλγη με τόσες ώρες φωτισμού ....
![]() σαν ιδέα είναι καλή, πρακτικά όμως ......
|
||||
|
||||
![]()
Εγω λογο φυτων ανοιγω το φως απο τις 09.00 εως 23.00 και δεν ξερω τι ειναι αλγη 8 μηνες τωρα που το ευτιαξα , αυτο θα το βαλω σε ενα μικρο που το εχω για φυτοριο, ποσες αληθεια εχετε το φως ανοιχτο εσεις;
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω το εχω 16:00 - 00:00. Νομιζω το εχεις πολλες ωρες, αλλα ας σου πει καποιος πιο εμπειρος απο εμενα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
test της συσκευής Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη χαρης12666 : 03-09-11 στις 20:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Χάρη όπως σου είπα και πιο πριν μπράβο για την έξυπνη ιδέα.
Όμως υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που δεν μπορεί να δουλέψει το συγκεκριμένο κύκλωμα. Περιπτώσεις που ειδικά το καλοκαίρι ο φωτισμός θα είναι αναμμένος από τις 6 το πρωί μέχρι τις 8 τουλάχιστον το βράδυ (μέτρα πόσες ώρες είναι και αναλογίσου τι έχει να γίνει με άλγες σε όχι full φυτεμένα ενυδρεία ή σε ξερακιανά) Περιπτώσεις που κάποιος δεν θέλει να ανάβουν τα φώτα του το πρωί και να σβήνουν στις 5 το απόγευμα (μιλάω για χειμώνα που σκοτεινιάζει νωρίς) και όταν θα είναι σπίτι να έχει ένα ενυδρείο με σβηστό φως. είναι 2 μόνο από τις περιπτώσεις που το θεωρούν απαγορευτικό για εμένα το κύκλωμα. Υ.Γ την μεταβλητή 22Κ γιατί την έχεις βάλει ?
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ανατολή-Δύση+Moonlight για λεντοταινία | sfk | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 44 | 04-12-14 17:22 |
ΑΝΑΤΟΛΗ-ΔΥΣΗ ΓΙΑ ΛΕΝΤΟΤΑΙΝΙΑ | sfk | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 16 | 30-10-13 16:42 |
ανατολη-δυση(για ακομα μια φορα) | LIAKAROS | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 09-11-08 23:14 |
Μπορω να πετυχω ανατολη-δυση σε φωτιστικο της juwel? | Stelios_Rjk | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 18 | 28-11-07 20:03 |
Ανατολη - Δυση προβληματισμοι..... | ater | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 21-12-06 22:52 |