|
|
||||
|
||||
![]()
kapios ειπε οι φακοι ειναι η μαγια.το πιστευω.εμενα μ'ενδιαφερη η φωτογραφια κι'οτι συνεπαγεται.μακρο,τοπια,πανοραμα,πουλια στο φτερο,σπορ,πορτρετο,σχεδον ολα.εχω την canon eos500d με 2 φακους εναν18/55 και εναν 55/250 και οι 2 ειναι EF.S πια πιθανοτητα υπαρχει μ'αυτους τους φακους να παρω ωραιες φωτο;φυσικα την μακρο και το πανοραμα τα βγαζω απ'εξω.εκει θελω αλλους φακους.και αν εχετε προτηνετε μου καποιον που να μην ειναι πολυ ακριβως και να κανει δουλεια για εναν αρχαριο.με το πανοραμα τι γινεται;η canon δεν παρεχει αυτη την λειτουργια στο μενου της;;;
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Είμαι σε παρόμοια περίπτωση με σενα (έχω την 450D). Προσωπικά, σαν αρχάριος στην φωτογραφία είμαι πολύ ευχαριστημένος με τους 2 φακούς.
Αυτό που θα συμπλήρωνα στη θέση σου είναι ένας 50άρης φακός με χαμηλό f-stop (π.χ. η canon έχει με 1.8, ως και 1.2 νομίζω) ο οποίος θα σου χρησιμεύσει για πορτραίτα (κυρίως για να πετύχεις το "κλασσικό" εστιασμένο το πρόσωπο π.χ. μεντεμι-θολο το background). Για f 1.8 βγαίνει γύρω στο 100άρι... Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
νομιζω στης λειτουργιες η 500 εχει κατι για θολο μπακραουντ.εκτος αυτου το πετηχενεις κι'αλλιος αυτο νομιζω.για την μακρο και για το πανοραμα εχω ανδειαφερον..σ'ευχαρηστω παντος για την αμεση απαντηση
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεί και να είναι μπαρουφα αυτό που θα πω, αλλα νομιζω πως οι EF-S εχουν μοτερακι για την αυτοματη εστιαση, ενω οι EF οχι. Ετσι, σε μια μηχανη που δεν εχει ενσωματομένο μοτερ, η αυτόματη εστιαση δεν λειτουργει.
Αυτο εχω καταλαβει...
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
πολυ καλο αρθρο αλλα δεν καταλαβα τιποτα
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
παιδες , οπως τα λεει ο φιλος prospathw ειναι....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οι EF μπαίνουν σε όλες.. Αν δεν έχεις σκοπό να περάσεις κάποια στιγμή σε full frame τότε δεν είναι θέμα. Auto focus μοτεράκι έχουν και οι δύο απ'οσο ξέρω. |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Είναι ό,τι πρέπει για πορτρέτα και για εσωτερικό χώρο/νυχτερινές γενικότερα και με την προσθήκη ενός extension tube 25mm της canon ή άλλο φθηνότερο της kenko μπορείς να έχεις πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα macro, αφού πετυχαίνεις μεγέθυνση αρκετά κοντά στο 1:1 (όπως οι macro). Ο συνδυασμός αυτός κάνει περίπου 200¤ σε καινούργια. Απο την άλλη με λίγα ακόμα ευρά (300-350¤), μπορείς να βρεις κάποιον μεταχειρισμένο macro 90-105mm, ο οποίος τα σπάει και κάνει και για πορτρέτα (με μοναδικό μειονέκτημα οτι είναι τόσο οξύς, που τονίζει τις ατέλειες στα πρόσωπα ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τώρα για τοπία αν δεν είσαι διατεθειμένος να "ξηλωθείς" για τον canon 10-22mm ή τον tokina 11-16mm, τότε κατα την γνώμη μου καλύτερα να μείνεις με τον 18mm του κιτ που είναι μια χαρά γι'αυτή την δουλειά.. Πάντως σαν φιλική συμβουλή, θα σου έλεγα να μην βιαστείς κρίνοντας από γνώμες άλλων γιατί παίζει να πετάξεις λεφτά χωρίς να πιάσουν τόπο. Αν ασχοληθείς αρκετά και ρίξεις αρκετό διάβασμα μπορείς να εκμεταλλευτείς του φακούς που έχεις ήδη, και θα έρθει η ώρα που θα ξέρεις τι θες χωρίς να χρειάζεται να ρωτήσεις άλλους.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
σ'ευχαρηστω και σενα κι'ολα τα παιδια για της συμβουλες.προς το παρων μου αρκουν οι 2 φακοι.τωρα για μακρο εχω μια lumix και παιζω μ'αυτη.αλλα η αληθεια ειναι πως θελω να ασχοληθω με την canon
![]() ![]() ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ερωτηση! | akiriazides | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 17-02-11 01:53 |
Ερωτηση για διαχυση σε diy co2 | rastafarian | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 21 | 22-01-11 10:49 |
ερωτηση | chris7 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 03-05-09 16:43 |
Ερωτηση??? | kontrakias | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 01-05-07 22:54 |