|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
καλημερα! μετα απο την πρωτη λιμνη και μετα απο αυτα που βλεπω, διαβαζω και παθενω
![]() ειναι 2,50 x 2,00 με 85 εκ βαθος δηλαδη περιπου 4500 λιτρα. η αντλια ειναι 5000 λιτρα την ωρα και το φιλτρο εχει μονο βιομπαλες, πουροπετρα και αυτο που ειναι σε μεγαλυτερη ποσοτιτα ειναι λαβα!!! η κατασκευη της ειναι απο ξυλο, liner, γεοφυσμα και αμμο. με την αμμο εκανα την θεσεις που τοποθετισα τις γλαστρες. απο φυτα εβαλα μονο 6 μεγαλες γλαστρες νουφαρα και μια ποτεδερια αν τη λεω σωστα ![]() το ποιο καλο σε ολη την ιστορια ειναι οτι εχει μονο 3 με 4 ωρες την ημερα ηλιο και αυτες μονο πρωι! οι πρωτες φωτογραφιες της λιμνης |
|
||||
|
||||
![]()
καλοριζικη
Τα σκαλάρια μου https://www.youtube.com/watch?v=Yz56IDxU1mc Τάισμα μικρού αγγελοψαρου με white worm https://www.youtube.com/watch?v=dBhu8U6S2hE Aναπαραγωγή Ancistrus https://www.youtube.com/watch?v=lIHevAmCZY0 Το καναλι μου Youtube https://www.youtube.com/channel/UCk9...Tip5BT6mxmH4Cg |
|
||||
|
||||
![]()
ωραιος
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Να τα μας! Αρχίσαμε! ... τις "επεκτάσεις"!
Πολύ καλή ιδέα! Κι αν δεν σε βολέψει η θέση που την έχεις την αδειάζεις και την μεταφέρεις αλλού ![]() ![]() ![]() Καλορίζικη και πολυάνθιστη!!! ... και στα δικά μου (πες πες που θα πάει κάπου θα φτιάξω κι εγώ μια)
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω παιδια
|
|
||||
|
||||
![]()
πολυ καλη ιδεα κανει και για μπαλκονι?
σε μικροτερο μεγεθος βεβαια ![]() ![]() ![]() υ.γ. στραβολαιμιασα!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ωραιος ο Αποστολης,κανε παρτερια απο γυρω η βαλε ζαρτινιερες και φυτεψε εξωτερικα φυτα κηπου.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Αυτού του είδους (κινητές δεξαμενές) έστω και ξύλινες είναι πολύ διαδεδομένες στο εξωτερικό. Όπως και να' χει, θα ήθελα να πω δυο πραγματάκια που με προβληματίζουν: 1. Έχεις βάλει πολύ περισσότερα ψάρια απ' ότι μπορεί να "σηκώσει" το συγκεκριμένο κύκλωμα. Κανονικά, μόνο 4 nishikigoi θα έπτεπε να βάλεις και αυτό γιατί δεν έχεις μεγάλο "διάδρομο" κίνησης/επιτάχυνσης των ψαριών. Υπό προϋποθέσεις, λίγα nishikigoi σε ένα τέτοιο κύκλωμα ζουν κανονικότατα και φτάνουν σε αξιοζήλευτα μεγέθη. Πολύ φοβάμαι ότι ο υπερπληθυσμός θα επηρεάσει κατά πολύ αυτήν την εξέλιξη. 2. Με τα δεδομένα που παρουσιάζεις, δεν έχεις καθόλου μηχανικό φιλτράρισμα. Όταν αργότερα συμπληρώσεις και με φυτά, αυτό θα δημιουργήσει μακροπρόθεσμα πολλά προβλήματα. Θα έπρεπε να χρησιμοποιούσες αρκετά κιλά βιολογικού υλικού με μεγάλη επιφάνεια εποικισμού.
|
||||
|
||||
![]()
καλα λες για τις φωτογραφιες
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() οσο για τα παρτερια διπλα στι λιμνη καλα ειναι αλλα σκεφτομαι να βαλω μονο ενα αναρριχωμενο γιασεμι, αφου πρωτα κανω μια σκεπη με καλαμια. για παλκονι δε ξερω αν γινεται ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αν εχεις κανενα γκαραζ η καμια ισογεια αποθηκη και τραβηξεις το χειμωνα μεσα τη λιμνουλα ξερεις τι μπορεις να κανεις....?
![]() ![]() Πιστευω πως αν κρατησεις ολα αυτα τα ψαρια θα πρεπει να αυξησεις την φιλτρανση κατα πολυ... Αληθεια τι ειναι η ''πουροπετρα''...?Ελαφροπετρα εννοεις?? ![]() Ωραια φαση και με φυτα θα γινει ακομη καλητερη! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Με την οξυγόνωση τί κάνεις?
|
||||
|
||||
![]()
βασιλη εχεις απολυτο δικαιο! εχω πολλα ψαρια μεσα! ως τωρα τα πανε πολυ καλα! εχω διαπιστωσει οτι η λαβα κανει πολυ καλη δουλεια και το επομενο βημα ειναι να κανω ενα φυλτρο μονο με λαβα αλλα και η πουροπετρα δε τα παει ασχημα!
η πουροπετρα ειναι πετρα γεματη πορους, σαν ενα θαλασσιο σφουγγαρι, σκληρη αλλα συναμα διασπατε και ευκολα! η πολη της ναουσας ειναι χτυσμενη πανω σε πουροπετρες! το καλο με αυτη τη λιμνη ειναι οτι βρισκεται σε σκια! και επισης μπορω να κανω συχνες αλλαγες του νερου! το νερο της ειναι οτι καλυτερο για τα λουλουδια μου! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
βασιλη τα ψαρια δεν εχουν ακομα στρες. ανεβενουν στην επιφανεια μονο για να φανε, κολυμπαν με αργες κινησεις και οχι ολη την ωρα. τα μονα ψαρια που κολυμπαν γρηγορα ειναι αυτα που κινηγανε μαλλον για ζευγαρομα
![]() το φιλτρο ως τωρα κανει καλη δουλεια το ελενχω συχνα και ειναι πολυ ευκολο στον καθαρισμο του! αυτο που μου κανει εντιπωση ειναι οτι την πρωτη μερα το νερο θολωσε αλλα στη συνεχεια καθε μερα ολο και καθαριζε! μεχρει που εφτασε σε ενα επιπεδο οπως τη πρωτη μερα που την γεμισα ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Όπως σου είπα, για κάποιο μικρό διάστημα θα σου λειτουργεί και ως μηχανικό φίλτρο. Όταν όμως αυξηθούν οι ακαθαρσίες, θα σου γυρίσει μπούμερανκ.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπααα....μπελάδες γυρεύεις!
![]() 3 bakki showers έχω στην μικρή μου δεξαμενούλα και βαριέμαι να τα καθαρίσω... ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω παιδια!
|
|
||||
|
||||
![]()
παλυ εδω
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Απόστολε αν δε δω φωτογραφία ... και φυσικά πάλι αν το γνωρίζω.
Έχω ένα φυτό που είναι μαλακό και κοντό αλλά δεν γνωρίζω το όνομά του, αλλά είναι αυτό που έχεις; ... μπα το δικό μου δεν παγώνει το χειμώνα! Εσύ λες περιμένεις να βγει! όταν βγει βγάλε φωτογραφία μήπως και το αναγνωρίσουμε!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
asxeto me to thema
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Η ψυχούλα μου το ξέρει πόσο θέλω να πάρω τους δρόμους, αλλά τα παράπονά σου στη Μέρκελ. Τρεις φορές αναγκάστηκα να πάω Αλεξανδρούπολη μέσα στις γιορτές και μου κόστισε 100 ¤ το ταξίδι. Αν τα είχα αυτά τα λεφτά θα πλήρωνα κάτι ακόμα που με "στοιχειώνει" για να απαλαγώ. Που να τολμήσω να βγω βόλτα! Έτσι όπως γίναμε σε λίγο θα κυνηγάω 5λεπτο στην κατηφόρα!
|
||||
|
||||
![]()
εκανα και μια σκεπουλα με καλαμια
|
|
||||
|
||||
![]()
Βλέπω κάνεις πρόοδο...
![]() ![]() Η αλήθεια όσο ακαλέσθητη και αν είναι η σκέπη, σε προφυλάσσει από: 1. φυσικές καταστροφές όπως χιόνι και χαλάζι 2. Βρίσκεσαι πάντα υπό σκιά δίνοντας σου την ευκαιρία να βλέπεις ολοκάθαρα τα ψάρια σου 3. Η άλγη, αιωρούμενη και τριχοειδής θα είναι πολύ περιορισμένης έκτασης. Βασικά θα αναπτύσσεται τόση ποσότητα όση θα τσιμπολογούν τα ψάρια σου...
|
||||
|
||||
![]()
ειναι ακαλεσθητη η σκεπη μου
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
μεσα στο φιλτρο-στερνα
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() εχω και μια φωτο με ενα αναριχομενο, το βρηκα στο ποταμι (αλιακμονας) ξερει κανεις τι ειναι; ειναι πανεμορφο! φυλλοβωλο με αυτα τα μικρα μοβ ανθοι! αν σπαεις το κλαδιτου βγαζει γαλα! κανει για τι λιμνη η γενικα για σπιτι; μου αρεσε παρα πολυ!!! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
η μικρη μου λιμνουλα! | kouman | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 284 | 30-03-21 00:55 |
ΜΙΝΙ ΛΙΜΝΟΥΛΑ | Obelix(Reifen) | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 39 | 23-05-15 11:37 |
παρουσιαση της λιμνουλα μου | ilias510 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 28 | 14-07-11 09:06 |
Μινι λιμνουλα | ANEMOS | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 5 | 15-06-09 13:43 |
ετοιμαζω κι εγω την λιμνουλα μου... | thanasis76 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 10 | 29-04-08 19:22 |