|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα
Καταρχάς συγχαρητήρια για το πολυ καλό forum. Βρήκα πολύ ωραία πράγματα που με έχουν βάλει σε ενα "πολύ ωραίο τρυπάκι" ![]() Εδώ και πολύ καιρό σκεφτόμουνα να φτιάξω μια μικρή λιμνούλα στον κήπο μου και θα ήθελα λίγο τα φώτα σας. Καταρχάς να σας ενημερώσω οτι η λιμνούλα θα φτιαχτεί στο κέντρο ενος κήπου περίπου 35 τετραγωνικών στον οποίο υπάρχουν 2 λεμονιές και μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ συκιά καθώς και 5 λουλούδια(μαργαρίτες κλπ μικρά) Τη λίμνη σκοπεύω να την βάλω στο κέντρο του κήπου (σχεδιάγραμμα στο συνημμένο) Εχω βάλει στο μάτι μια λίμνη σαν αυτήν (http://www.cheapet.gr/catalog/produc...roducts_id/858) αλλα λίγο μικρότερη(150 λίτρων) Στην αρχή σκεφτόμουνα τη χρήση liner αλλα επειδή θα μου βγεί ακριβότερη και να πω την αλήθεια την φοβόμουνα κιόλας λόγω της αρκετής πέτρας που υπάρχει στον κήπο κατέληξα στην "λεκάνη". Τι πιστέυετε οτι θα χρειαστώ? Σκοπέυω να βάλω μέσα μερικά χρυσόψαρα και μερικά κοι αλλα είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση απο τους εμπειρότερους (σχετικά με πλήθος και είδη). Λογικά θα χρειαστώ μια αντλία και δε ξέρω αν χρειάζεται και φίλτρο (αυτά τα 2 μπορούν να γίνουν αντλία που ενσωματώνει φίλτρο αν εχω καταλάβει σωστά?) Επίσης να τονίσω οτι σκοπεύω να βάλω στην άκρη της λίμνης μερικές πέτρες ωστε το νερό να κατεβαίνει στην λίμνη απο εκει(κάτι σαν καταρράκτης!) Τι άλλο χρειάζεται να λάβω υπόψη μου? Ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω να μην σας κούρασα ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tolis : 03-05-11 στις 22:06 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κοι δεν μπορείς να βάλεις, ίσως 2-3 χρυσόψαρα.
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ για την απάντηση
![]() Σκεφτόμουνα λίγο περισσότερα να σου πω την αλήθεια. Με 200 λίτρα πόσά μπορώ να βάλω μέσα (δε θέλω να το φτάσω στα όρια του για να μην έχουν προβλήματα οι κάτοικοι της "λίμνης") Σχετικά με αντλία/φίλτρο κλπ τι άλλο πιστεύεις οτι θα χρειαστώ? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ομολογώ πως συμφωνώ απόλυτα με τα όσα σου έχει πει ο φίλος lion. Για τόσο μικρά συστήματα ούτε λόγος να γίνεται για κοι. Για κοι μπορείς να μιλήσεις όταν ο συνολικός όγκος του νερού που θα διαθέσεις είναι πέραν των 4,000 και αυτά για μόνο 2-3 ψάρια. Όσο για τα χρυσόψαρα, αν και συζητείται 50 λίτρα για κάθε ψάρι στην κουβέντα των ενυδρειόφιλων, εκεί έξω θα χρειαστείς τουλάχιστον τα διπλάσια λίτρα για κάθε ψάρι. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές, χρειάζονται τον ζωτικό χώρο κ.λ.π. Αν θες μικρό σύστημα με περισσότερα ψάρια, τότε ψάξε για τα gambusia affinis, ένα μικρόψαρο πολύ ανθεκτικό για τόσο μικρά κυκλώματα. Οι έτοιμες πλαστικές δεξαμενούλες αν και πολύ εύχριστες, σε περιορίζουν στο θέμα χώρου και σχήματος. Με την ίδια διάθεση χώρου, μπορείς να δημιουργήσεις με λάινερ πολύ μεγαλύτερο σύστημα. Η απόφαση βέβαια είναι δική σου, αλλά προσωπικά θα σου πρότεινα τη λύση του λάινερ.
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ για το καλοσώρισμα
![]() Πάμε τώρα στις επισυμάνσεις σου. Μόλις τώρα διάβαζα κάποια πράγματα για τα κόι και ομολογώ πως τα είχα στο μυαλό μου τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Οπότε ξεχνάμε τελείως τα κοι! 2-3 χρυσόψαρα νομίζεις οτι είναι οκ? Όπως είπα δε θέλω να τα ζορίσω! Επίσης διάβασα οτι τα κουνουπόψαρα (σε αυτά δεν αναφέρεσαι?) δεν είναι καλοί συγκάτοικοι με τα χρυσόψαρα.Ισχύει αυτό? Σχετικά με αντλία/φίλτρο και λοιπό εξοπλισμό? Το liner απο θέμα ανθεκτικότητας δεν είναι επίφοβο για τον κήπο μου? Μπορώ να την κάνω και μεγαλύτερη τη λίμνη με την χρήση liner αλλα βγαίνω τελείως εκτός προϋοπoλογισμού ο οποίος είναι περίπου στα 200ε (εξαιρουμένων διακοσμήσεων κλπ) ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Αναλόγως λίτρων. Εϊναι πολύ νωρείς να προμηθευτείς εξοπλισμό χωρίς πρώτα να έχεις κατασταλάξει στα λίτρα σου. Παράθεση:
![]() Μια λιμνούλα των 3000 λίτρων και μια των 1500 λίτρων έχουν μια διαφορά της τάξεως των 150-200 ευρώ σε σχέση πάντα με την αγορά λάινερ και αντλίας.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η λίμνη μου. | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 21-11-13 16:55 |
Λίμνη | stavros55 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-01-10 19:35 |
Πρόταση για λίμνη? | ermis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 3 | 19-04-09 21:33 |
"Λίμνουλα" (κοινώς σκάφη με νερό) στον κήπο | Simpethera | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 1 | 22-09-03 14:50 |