![]() |
#1 |
Ph ρυθμιση
![]() Αξιολόγηση:
![]() Πριν 2 αλλαγες νερου ειχα παρει μετρηση:
Gh:22 Kh:14 Ph:8.4 Στα 190 λιτρα αλλαζω εβδομαδιαια 50 λιτρα.Την πρωτη φορα προσθεσα 12 λιτρα απιονισμενο και τα υπολοιπα με νερο βρυσης. πηρα μετησεις Gh:17 Kh:12 ph:8.4 Στην σημερινη αλλαγη εβγαλα παλι 50 λιτρα και εβαλα 20 λιτρα απιονισμενο και το υπολοιπο βρυσης.Οι μετρησεις: Gh:16 kh:11 ph:8.4 Ειναι φυσιολογικο που το ph δεν εχει μεταβληθει καθολου?Να συνεχισω τις αλλαγες με απιονισμενο?να παω για Α/Ο? Σημειωση: Δεν εχω φυτα μεσα και τα ψαρια που εχω ειναι : clown loach,blue gourami,Black ghosts και εναν αστακο με διαχωριστικο(μεχρι να ερθει το 65λιτρο του) |
|
Εμφανίσεις: 3900
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν βάζεις Ταγκανίκες καλύτερα?
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ε
με τέτοιο νερό νομίζω ότι θές όσμωση τι νερό θέλουν τα ψάρια που θέλεις? |
|
|||
|
|||
![]()
Τα κλοουνακια θελουν 6.6-7 ph και σχετικα μαλακο νερο απο οτι διαβασα.Περιπου τα ιδια και οι απτεροι.Μαλλον θα πρεπει να μπω στη διαδικασια οσμωσης αν και τα οικονομικα ειναι
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μαλακό νερό απο το νερό που έχεις
μόνο όσμωση και υποψιάζομαι ότι το νερό σου θα σκληρύνει κι άλλο όσο δεν βρέχει για νάτριο χλώριο το έχεις μετρήσει? καμιά πηγή ορεινή παίζει εκεί γύρω? μπορεί να έχει καλύτερο νερό. Εγώ έτσι την βγάζω αλλά τα ψάρια μου δεν θέλουν μαλακό νερό-απλά μαλακότερο απο αυτό που έχει το δίκτυο |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Οχι δεν μετρησα... Κανεις καποια επεξεργασια του νερου απο πηγη? (αντιχλωριο κτλ?) |
|
||||
|
||||
![]()
λάμπα UV και αντιχλώριο κανονικά-όχι για την αντιχλωριακή του δράση αλλά για τις υπόλοιπες
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
schego και ρυθμιση | chris7 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 05-03-11 13:08 |
ρυθμιση θερμαντηρα | steady | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 20-06-07 00:10 |
Ρυθμιση ph με τυρφη? | s-vitzi | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 18-04-07 14:55 |
Ρυθμιση μπουκαλας διοξειδιου | Δημητρης Peristeri | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 15-04-07 11:50 |
Ρυθμιση ΡΗ | sv2fpi | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 10-01-04 04:40 |