|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Πριν απο μια εβδομαδα προσθεσα στο ενυδρειο μια Anubia Barteris. εχω και μια anubias nana στην αλλη ακρη του ενυδρειου, η οποια υπαρχει εδω και ενα 4μηνο χωρις κανενα προβλημα.
![]() Χθες τι απογευμα βρηκα ενα "κλωναρι" με το φυλο του, απο την Barteris ξεριζωμενο να εχει τα ξιδεψει στη αλλη μερια του ενυδρειου. ![]() ![]() παρατηρωντας τα ειδα πως δεν ειχαν ριζες. 3 εξηγησεις μπορω να δωσω: ![]() 1-ον οτι τα φυτεψα πολυ βαθια μεσα στο χαλικι (αρχικα), 2-ον οτι τα ξεθαψαν καποια ψαρια μου 3-ον οτι επειδη η Barteris ειναι διπλα στον θερμοστατη, επαθε πατατρακ απο τις ωρες που δουλευε αυτος τις τελευταιες μερες λογω κρυο (αν και ο θερμοστατης ειναι μικρος, μιας και το ενυδρειο ειναι πολυ μικρο) Η συνθεση του ενυδρειου ειναι: 5Cardinal Tetras, 1Bronze Cory, 2Julii Corys, 3Apistogramma Cacatuides (1m+2f) Τα apistogramma ειναι εδω κι εναν μηνα στο ενυδρειο, ενω τα υπολοιπα ψαρια, δε μου ειχαν δημιουργησει αναλογο προβλημα στο παρελθον ![]() Περιμενω να δω και τις δικες σας αποψεις, περι του τι μπορει να εφταιξε ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Mηπως ακαταλληλος τροπος φυτεματος?γιατι οι ανουμπιες πρεπει να φυτευονται με το βολβο εξω απο το χαλικι.
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
|||
|
|||
![]()
βολβό?
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Αν αφησω αυτα τα "κλαδια" με τα φυλα τους να επιπλεουν, θα βγαλουν νεες ριζες, η θα τις τρωνε τα ψαρια, ενω αυτες θα βγαινουν?
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Οι anubias δεν έχουν βολβό και δεν πρέπει να φυτεύονται στο χαλίκι. Χρησιμοποιούν τις ρίζες τους περισσότερο για στηρίγματα για να "πιάνονται" από αντικείμενα όπως είναι οι πέτρες, ρίζες, κλπ.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ξεφυτεψε τις και δεσε τις anubbias σε καποιο κομματι κορμου, η βραχο με μια πολυ ψιλη πετονια. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
οκ guys...
θα κανω αυτο που λετε ![]() Αλλα να σας πω, πως την Anubias Nana την ειχα "φυτεψει" με τον ιδιο τροπο -δηλαδη μεσα στο χαλικι- και δεν παρουσιασε κανενα προβλημα μεχρι τωρα ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Βαλτην μεσα στο χαλικι ή πανω σε ενα ξυλο δεμενη οπως σου ειπαν τα παιδια.
Απλα αν την βαλεις μεσα στο χαλικι ασε την βαση τους(δηλαδη το κατω μερος)εξω απο το χαλικι. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|