#1
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα σε ολους
Πριν απο εναμιση μηνα γεννησαν σχεδον ταυτοχρονα ενα ζευγαρι calvus και ενα leleupi απο αυτα που εχω στο ενυδρειο μου. Πριν ακομη σκασουν τα αυγα μετεφερα τα κοχυλια μεσα στα οποια γεννησαν οι θηλυκες σε ενα ενυδρειο 70lt χωρις αμμο ή οτιδηποτε αλλο ,σε θερμοκρασια 28C με νερο και φιλτρο μπολιασμενο απο το μεγαλο ενυδρειο(ph8,5 αμμωνια 0,νιτρωδη 0, νιτρικα), οπου και βγηκαν περιπου 60 ψαρακια περιπου μισα μισα απο το καθε ειδος ακριβως δεν μπορω να πω γιατι δεν τα προλαβαινω να τα μετρησω. Η τροφη που επελεξα ηταν η babyfood της tropical(για ζωντανες τροφες δεν εχω το χρονο).Τα ψαρακια μεγαλωνουν με πολυ αργους ρυθμους,τα leleupi λιγο πιο γρηγορα απο τα calvus, λογικο βεβαια για αυτα τα ειδη. Οι αλλαγες νερου γινονται καθε εβδομαδα και ειναι πολυ μικρες περιπου 8-10lt και μετα την αλλαγη ριχνω παντα βιταμινες. Στο ενυδρειο δεν εχω φωτισμο και θα ηθελα τη γνωμη σας επ΄αυτου,οπως επισης και για οτιδηποτε αλλο που θα με βοηθησει να τα μεγαλωσω.
__________________
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
καλώς τα δέχτηκες
![]() Μια χαρά θα μεγαλώσουν έτσι όπως τα φροντίζεις (αργά αλλά σταθερά). Τα λελεούπι θα πρέπει να τα χωρίσεις όταν μεγαλώσουν λίγο, γιατί θα γίνουν επιθετικά στα καλβάκια. Αν έχει φως ο χώρος είναι εντάξει (θα μπορούσες να βάλεις κάνα φτηνό φωτιστικό γραφείου). Περιμένουμε παρουσίαση του ενυδρείου σου! |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Εγω θα ελεγα να κανεις λιγο πιο συχνα αλλαγες νερου, λογω λιγοστων λιτρων και πολλης τροφης που απαιτουν τα νεογεννητα.
|
#4
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οσο για την παρουσιαση,τι να σας παρουσιασω ενα παλιο αδειο ενυδρειο με φιλτρο και θερμοστατη;Nα σας πω μονο οτι για φιλτρο εχω χρησιμοποιησει ενα κυκλοφορητη 1000lt/h κατω απο τον οποιο εχω τοποθετησει ενα μεγαλο κομματι μπλε σφουγγαρι.επισης εχω περιορισει την εντονη ροη του νερου βαζοντας ενα κυλινδρικο σφουγγαρι στην εξοδο του κυκλοφορητη.
__________________
|
#5
|
||||
|
||||
![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Ειπα και΄γω
![]() Το μεγαλο ναι, πρεπει να το κανω παρουσιαση σιγουρα.
__________________
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Διατροφή leleupi | \/ag | Tanganyika | 18 | 07-03-11 21:37 |
NEOLAMPROLOGUS LELEUPI | rawnerve | Tanganyika | 14 | 28-02-11 20:31 |
Γεννα A.calvus | panos73 | Tanganyika | 3 | 29-01-07 18:50 |
N. Leleupi: γενικά... | John T | Tanganyika | 3 | 27-11-06 11:20 |