|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
kalispera paidia...eimai kainourgios sto hobby kai ton telautaio kairo exw asxolithei na ftiaksw tin dikia mou limnh....H boitheia pou thelw einai oti den mporw na brw auto to (ufasma naulon) pou xreisimopoioun apo oso blepw stis limnes...Pou mporw na apeuthinthw!!!thanks
|
|
||||
|
||||
![]()
καλως ηρθες!
σε παρακαλω να γραφεις με ελληνικους χαρακτηρες...ειναι στους κανονες του φορουμ.
|
|||
|
|||
![]()
exeis ena megalo dikio alla exw kapoio problima me to pc mou kai auti tin stigmh den mporw na grapsw me ellinikous xaraktires!!
------------------------- Δεν ξερω αν εχω μπερδεψει μερικους αλλα το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορω να βρω ναυλον για την λιμνη μου....!! (ερωτηση)...Μπορουμε να χρισιμοποιησουμε ολων των ειδων απο αυτα που βρισκονται στο εμποριο ή υπαρχουν ειδικα απο αυτα μη τοξικα και καταλληλα για την χρηση που τα θελουμε.....Εαν γνωριζει καποιος που μπορω να βρω τετοιο ναυλον ή να με βοηθησει να απευθυνθω καπου θα του ημουν ευγνωμων!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη takisSs : 30-04-11 στις 21:06 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
καλως ηρθες.υπομονη λιγο και θα σου πουνε τα παιδια που ασχολουνται με λιμνες...
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλως ηρθες!!
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Από εμένα, καλή διαμονή στην παρέα μας. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ποσο μεγαλη ειναι η ειναι η λιμνη σου??
Αν ειναι μικρη, δεν χρειαζεται να πας για ακριβο liner οπως το EPDM. Υπαρχουν και πιο φθηνα και εξισου πολυ ανθεκτικα οπως π.χ το HDPE το οποιο το βρισκεις και σε flexible και σε πιο σκληρη μορφη (Ακαμπτο) νοουμενου, οτι και να παρεις θα πρεπει να ειναι 1χιλ. παχος και ανω! Υπαρχουν και αλλα ειδη liner εξισου πολυ καλα αλλα για μενα το EPDM και το HDPE ειναι τα κορυφαια...... Το HDPE (Λογο της ανθεκτικοτητας του) ειναι κατασκευασμενο για να μπαινει σε διαφορες εφαρμογες και για ψαρια (οχι σε πισινες) και εδω στην Κυπρο τουλαχιστον το βρισκουμε απο εταιρειες που φτιαχνουν πισινες......
|
|||
|
|||
![]()
Βασικα σασ ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας!!!Οσο για το λινερ πιστευω οτι εχω βρει το καταλληλο που χρησιμοποιητε για τετοιες περτιπτωσεις απο τα (πλαστικα κρητης)....Οστοσο την λιμνη μου την εχω σχεδιασει να γινει 4,00Μ Χ 2,50μ και γυρ στο 1,00 με 1,20 υψος....η αλλη απορια που μου γενιεται ειναι οτι...Μηπωσ πρεπει να βαλω καποιο υποστρωμα κατω απ'το ναυλον μου ετσι ωστε να το διασφαλεισω και να το προστατεψω απο τυχον τρωκτικα και αλλων ειδων κινδυνουσ...
και δευτερων τι θα μου προτεινατε για φιλτρο???ενα βιολογικο αυτοσχεδιο φιλτρο η ενα απαγγελματικο του εμποριου??επισησ θελω να υπενθιμησω οτι η λιμνη μου προοριζεται για κοι.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η δεξαμενή σου μπορεί να κατασκευαστεί με εντελώς κατακόρυφα τοιχώματα έτσι ώστε να σου αυξήσουν τα λίτρα μέχρι και 12,000 ![]() ![]() Κάτω από το λάινερ είναι καλό να τοποθετηθεί ή υπόστρωμα όπως η λεπτή άμμος, είτε και τεχνητά υλικά. Στο εξωτερικό, αυτό που γίνεται συνήθως είναι άμμος, γαιοΰφασμα, λάινερ. Τώρα για φίλτρανση, υπάρχουν βέβαια οι έτοιμες επιλογές του εμπορίου, αλλά δε σου κρύβω ότι σε πολλές περιπτώσεις κατασκευάζονται DIY συστήματα ανοικτού τύπου και bakki shower που μπορούν άνετα να συγκριθούν με τα έτοιμα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα εξοικονομήσεις πολλά λεφτά, έτσι? Τί σκέφτεσαι για τον υπόλοιπο εξοπλισμό?
|
|||
|
|||
![]()
Φιλε βασιλη τα πραγματα που μου τονιζεις ειναι πολυ σημαντικα και φαινεται οτι εχεις αρκετες γνωσεισ πανω στο αντικειμενο.....Η παρατηρηση σου για το λαινερ ειναι πολυ σωστη αλλα ποτε δεν μπορεισ να εισαι σιγουροσ 100% για το υλικο που περνεισ....αν εχεισ να μου προτεινεισ καποιον προμητηευτη ετσι ωστε να βρω το καταλληλο θα σε ευχαριστουσα....
το προβλημα μου στο σταδιο που βρισκομαι ειναι τι πρεπει να βαλω κατω απο το λαινερ ετσι ωστε να μην εχω καποιο απροσδοκητο προβλημα μελλοντικα δηλαδη για να προστατευτω απο( τυχον τρωκτικα,ποντικια και οτιδηποτε αλλο που μπορει να μου προκαλεσει αιτια διαρροης)Ο καλυτεροσ τροποσ πιστευω ειναι να τσιμενταριστει πριν μπει το λαινερ αλλα εκτοσ απο αυτο τι αλλη λυση μου προτεινεις??? οστοσο η λειτουργια της λιμνης μου θα ειναι πολυ απλη με ενα αυτοσχεδιο φιλτρο που θα δημιουργησω ο ιδιοσ με ενα βαρελι οπου θα τοποθετισω πετρεσ απο ελαφροπετρα, λαβασ και καποια σφουγγαρια και εναν κυκλοφορητη 12000λιτ.... περιμενω παρατηρησεις...! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Σφουγγάρια, ελαφρόπετρες και πέτρες δε θα' πρεπε να τα σκέφτεσαι από τη στιγμή που θέλεις να κάνει ένα τόσο μεγάλο κύκλωμα για κοι. Είναι καλύτερα να ψάξεις για βιολογικό υλικό από το εμπόριο. Κάνει πολύ καλύτερη δουλειά, κυκλοφορεί το νερό ευκολότερα χωρίς να παραμένει λάσπη και ακαθαρσία, δημιουργώντας χώρους ανάπτυξης παθογώνους οργανισμούς κ.α. πολλά.
|
||||
|
||||
![]()
Καλως ηρθες
|
|
|||
|
|||
![]()
Βασιλη εσυ τι θα μου προτεινεσ να κανω απο αποψη αντλιων και φιλτρανσης???
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Από φίλτρανση, πρέπει πάνω απ' όλα να δεις πόσα μπορείς να επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα. Αν δεν θέλεις να τοποθετήσεις μόνημο bottom drain μπορείς π.χ. να εφαρμώσεις εξωτερικού κινητού τύπου, όπως αυτό που έχει εφαρμώσει ο ¶ντρος στη δική του δεξαμενή. Με συστήματα με τόσο βάθος, σίγουρα δεν παίζουμε με την κυκλοφορία, τον αερισμό και την φίλτρανση. Τα οποια προβολήματα που θα προκύψουν, θα έρθουν πολύ αργότερα, όταν πια τα ψάρια μας θα έχουν τόσο αναπτυθχεί, όσο να μην μας αφίνουν περιθόρια αντίδρασης. Μεγαλώνοντας αυτά τα ψάρια, οι απαιτήσεις τους αυξάνονται και στην φίλτρανση και στην οξυγόνωση και στην κυκλοφορία. Έτσι λοιπόν, αν με ρωτούσες τι θα έκανα στην δική σου περίπτωση, θα σου έλεγα οικονομική αντλία, σκίμερ επιφανείας (δες το θέμα του Yiannis59) bottom drain δικής σου επιλογής καθότι υπάρχουν διάφορα είδη, αεραντλία είτε με air diffuser είτε με αερόπετρες, και σίγουρα μια καλή φίλτρανση που μπορεί να την κατασκευάσεις εξολοκλήρου εσύ, είτε να αγοράσεις έτοιμη από την αγορά.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ROGMH STON PITHMENA!!VOITHEIA!! | giannis1984 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 30 | 08-09-08 18:54 |