Κάποιος να εξηγήσει τα ανεξήγητα...???
Ας ξεκινήσω με το γεγονός πώς βλέποντας πολλά μικροσκοπικά σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες κολλημένα στα τζάμια περίπου στο μέσο από την επιφάνια του νερού καθώς επίσης και στην moss υποψιάστηκα πώς έχω αυξημένα νιτρικά... Έκανα κατευθείαν μέτρηση και βρήκα τιμή ανάμεσα στο 10 -20 (υγρά τεστ api) αμονία=0 νιτρόδι=0... Προληπτικά έκανα μια αλλαγή νερού 20 λίτρα με 2ml Prime...
Έπειτα παρατήρησα πώς όλες οι γαρίδες amano 7 στο σύνολο (πρώτη φορά τις είδα όλες μαζί από τότε που τις έβαλα...!!!) ήταν κολλημένες πάνω στην μεγαλύτερη από αυτές (η οποία είναι αυγομένη εδώ και μέρες) και όταν κάποια έφευγε κολυμπούσε σαν τρελή μέχρι να ξαναπήγαινε πάνω στην άλλη...
Επίσης τα 4 apple snails μου από εχθές το απόγευμα είναι συνεχώς μέσα στο κέλυφος τους ενώ αυτό είναι ανοιχτό. Βγαίνουν που και που για λίγο και πάλι μέσα μόλις δηχθούν τσιμπήματα από τα μικρά σε ηλικία endler (κάτι που δεν είχα παρατηρήσει ποτέ στο παρελθόν)...
Το άλλο παράλογο είναι πώς παρατηρώντας τα μικρά σαλιγκάρια είδα και ένα anentome helena (η τουλάχιστον είχε καταπληκτική ομοιότητα) περίπου 3-4 χιλιοστά... Μπορεί να εμφανίστηκε σαν λαθρεπιβάτης...???
Πώς μεταφράζεται εσείς όλα αυτά...??? Μπορεί να έχω πρόβλημα...???
|