|
|||
|
|||
![]()
Επιτέλους τελείωσε η κατασκευή που σχεδίασα για να ρυθμίζω τα φώτα και τη θερμοκρασία του ενυδρείου μου. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες λειτουργεί χωρίς προβλήματα.
Με λίγα λόγια κάνει τα εξής: Χαρακτηριστικά: - Χρονοδιακόπτης . Έλεγχος πέντε παροχών 220V/2A έκαστη . Έλεγχος δύο περιόδων στο εικοσιτετράωρο σε κάθε παροχή . (Lamp1, lamp2, lamp3, air-pump, generic) - Ελεγχος θερμοκρασίας . Συνεχής παρακολούθηση θερμοκρασίας . Ακρίβεια ±1°C, Εύρος 0-100°C, Ανάλυση 0.5°C . Παρακολούθηση ελάχιστης και μέγιστης θερμοκρασίας με ηχητικό alarm . Έλεγχος heater - Δύο πρίζες (κοινές) (660W) . Εάν η θερμοκρασία του νερού υπερβεί την προεπιλεγμένη τιμή, κλείνει τις λάμπες με τη σειρά . (1°C Lamp1, 2°C Lamp2, 2.5°C Lamp3) - Αυτόματη αποκατάσταση επιλεγμένων τιμών σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος. - Ένδειξη ώρας - Φωτιζόμενη οθόνη LCD 2x16 χαρακτήρων. Ο λόγος που έφτιαξα αυτή τη κατασκευή δεν ήταν οικονομικός – τρεις χρονοδιακόπτες για να ελέγχω τα φώτα του ενυδρείου θα μου στοίχιζε πολύ λιγότερο σε χρόνο και χρήμα – αλλά το μεράκι που έχω (εκτός από τα ενυδρεία) στα ηλεκτρονικά. Επειδή το σύστημα λειτουργεί με μικροϋπολογιστή, είναι σχετικά εύκολο να γίνει εξυπνότερο/λειτουργικότερο στον έλεγχο του ενυδρείου. Π.χ. μία ιδέα που έχω είναι τα χρησιμοποιήσω την μία παροχή για ενεργοποίηση ενός ανεμιστήρα εάν η θερμοκρασία του νερού υπερβεί ένα όριο. Όλα τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα. ![]()
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|