![]() |
#1 |
Πολλά σαλιγγάρια
![]() Αξιολόγηση:
![]() Υστερα απο μια τοποθέτηση ξύλου στο ενυδρείο, άρχισαν να εμαφανίζονται με γεωμετρική πρόοδο μικρά καφέ σαλιγγάρια. Είναι αμέτρητα, να ανησυχώ?
|
|
Εμφανίσεις: 2530
|
|
||||
|
||||
![]()
μπορείς να βάλεις φωτό;
δες κ τα υπομνήματα στο θέμα ασπόνδυλα γλυκού νερού - σαλιγκαρια, να μας πεις τί είναι... |
|
|||
|
|||
![]()
απο αυτά που είδα μοιαζει με το Lymnea
|
|
||||
|
||||
![]()
αν ειναι τοσα πολλα πεταμα...
|
|||
|
|||
![]()
Ειχα και γω τωρα τελευταια ειχα θεμα με παρα πολλα σαλιγκαρια μετα απο καινουρια φυτα που εβαλα. βαρεθηκα να βγαζω καθε μερα απο 5-6. Συνολικα πρεπει να εχω βγαλει περιπου καμια 100. Υπαρχουν τροποι να τα παγιδευσεις, διαβασε στην κατηγορια σαλιγκαρια
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
κι αυτα ψυχες εχουν.. δηλαδη τα ψαρια ετσι θα τα πεταγατε αν ειχατε γεννες????? βαλτε μια αγγελια να τα παρει κανενας αλλος... αν δεν τρωνε φυτα κριμα ειναι...και αν ειναι οι κλασσικοι λαθρεπιβατες δεν ζουν πανω απο 4 μηνες και δεν τρωνε φυτα |
|
|||
|
|||
![]()
Το θεμα ειναι οτι ετρωγαν φυτα ασυστολα. Μαλλον ηταν Planorbella και ηρθαν "απροσκλητα" με τα φυτα. Μου εκοβαν βαλισνεριες και φυλλαρακια απο αλλα φυτα. Εδωσα οσα μπορουσα σε γνωστους και φιλους. Τα υπολοιπα τα μετεφερα στο μεγαλυτερο ενυδρειο μου που δεν ειναι τοσο φυτεμενο. Δεν ειπα οτι τα πεταξα...
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν συνεχήσει να υπάρχει πρόβλημα τότε δες προς anentome helena. Και εγώ κάποια στιγμή γέμισα με λαθρεπιβάτες (ή physa ήταν ή lymnae) και με τα helena έκανα δουλειά.
|
|||
|
|||
![]()
Kesanis
ναι το σκεφτομαι και γω για Helena. Αλλα εχω και 8 μηλοσαλιγκαρα και 1 nerite που θελω να κρατησω. Δεν ξερω... θα δω πως θα συνεχισει το πραγμα. Δεν μπορει, καποτε θα σταματησουν τα ρημαδια... |
|
||||
|
||||
![]()
Χμμμ! Δεν το ήξερα. Τότε συνέχησε να αφαιρείς με το χέρι. Απλά αν κάποια στιγμή ξεφύγει η κατάσταση αφαίρεσε τα μιλαράκια και το νερίτη, βάλτα στο άλλο ενυδρείο και ρίξε τα helena. Σε ένα μήνα θα στα έχουν καθαρήσει.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καθαρισμός φυτών απο σαλιγγάρια | aNe | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 31-08-10 19:14 |
Gastropex και σαλιγγάρια | StamatisK | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 25-11-08 00:18 |
Σαλιγγάρια - Η επέλαση των | jcalvs | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 06-08-07 18:24 |