|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα,
Διαβάζοντας στα διάφορα posts, αναρωτιέμαι ποιοί είναι οι πιθανοί συνδυασμοί ζωοτόκων σε ένα ενυδρείο μια και φαίνεται όλα να ανήκουν στην ίδια οικογένεια Poeciliidae. Εξηγούμαι: Οι ξιφοφόροι και τα πλάτυ ονομάζονται (xiphophorus helleri και macalus). Προφανώς, όχι ξιφοφόροι με πλάτυ στο ίδιο ενυδρείο. Τα μόλλυ, τα γκάπυ και τα endler ονομάζονται Poeciliia sphenops ή velifera και reticulata ή wingei αντίστοιχα. Προφανώς, όχι μόλυ, γκάπυ, endler στο ίδιο ενυδρείο. Τελικά, επιτρέπονται μόνο συνδυασμοί μεταξύ (μόλυ ή γκάπυ ή endler) με (ξιφοφόρους ή πλάτυ) αντίστοιχα? Είναι αποδεικτός ο συνδυασμός αυτός ή και εκεί μπορεί να έχουμε υβριδισμούς? Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας, |
|
||||
|
||||
![]()
πιθανοι συνδυασμοι :
μολι-γκαπι-πλατι μολι-γκαπι-ξιφοφοροι μολι-endler-πλατι μολι-endler-ξιφοφοροι
|
|||
|
|||
![]()
Αυτα που ΔΕΝ θελουμε μαζι, ειναι οι ξιφοφοροι με τα πλατυ, και τα guppies με τα endlers. Οι συνδυασμοι ειναι αυτοι που προτεινει ο kiriles, παιρνοντας υπ οψιν και το μεγεθος του ενυδρειου.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Κι επειδή το έχω ακουσει κι αυτό, δηλαδή οτι κάποιοι κολλάνε στην σημειολογία των λέξεων, οτι δηλαδή εφόσον δεν αναπαράγεται δεν το αποκαλούμε υβρίδιο, εγω απο την αρχή δηλώνω την αντίθεσή μου στο συγκεκριμένο εγχείρημα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη drbig : 18-01-11 στις 10:47 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
το εχω ξαναακουσει αυτο που λες αλλα ποτε δεν το ειχα παρατηρησει στα δικα μου ψαρια . ( ισως γιατι παντα ειχα και αρσενικα μολι ) παντως νομιζω οτι εναι σπανιο φαινομενο .
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Στο ιντερνετ υπάρχουν και πολλά γραμμένα αλλά και φωτογραφίες αλλά και βίντεο.. Ρίξε μια ματιά, εγω δεν το ήξερα και πίστευα αυτο που λες κι εσυ, μέχρι που το έψαξα όλως τυχαίως και έμεινα με το στόμα ανοιχτό! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
"πανεμορφο" ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Καλημερα, υπαρχει περιπτωση υβριδισμου μεταξυ κουνουποψαρου και γκαπι
|
|
|||
|
|||
![]()
Ναι υπάρχει.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μετά από ζωοτόκα, τι??? | endymion | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 27-11-10 20:10 |
Τροφή για Ζωοτόκα | Aquablue | Ζωοτόκα | 2 | 22-10-10 16:34 |
Ζωοτόκα σε 20λιτρο | Αλέξης6 | Ζωοτόκα | 3 | 24-10-09 08:44 |
Ζωοτόκα Και φιλτράρισμα | ramsys | Ζωοτόκα | 9 | 03-07-07 15:06 |
Ramirezi με Ζωοτόκα? | CHRIS4204 | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 20-06-07 10:13 |