|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Λίγα λόγια για τα "rift lakes" Malawi, Tanganyika, Victoria, λίμνες γεμάτες ενδιαφέρουσες συμπεριφορές |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
αφρικανοι της παρεας θελω την πολυτιμη γνωμη κι εμπειρια σας.
επειδη σκεφτομαι διαφορες αλλαγες ισως μου "μεινει" ενα 180λιτρο ενυδρειο 100Χ55Χ35 (καπου 160 καθαρο νερο) θα ηθελα να ρωτησω για πιθανους συνδυασμους κιχλιδων μαλαουι ή συναδυασμους τανγκανικας ή φυσικα και 1 ειδος μονο... δε ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο στα λιτρα αυτα. δε μιλαμε για κογχυλοκιχλιδες.... αν νομιζετε οτι μπορουν να κρατηθουν αφρικανες σε αυτα τα λιτρα (το νερο μπορω να το φτασω εκει που θελω αναλογα τα ειδη) θα ηθελα να ακουσω προτασεις. αν υπαρχει δυαντοτητα για πανω απο ενα ειδος ακομη καλυτερα. μη παρετε σαν κριτηριο τη διαθεσιμοτητα των ψαριων γιατι θα μπορουσα ισως να βρω ακρες απο εξωτερικο.. υ.γ. να υποθεσω οτι ενα μικρο χαρεμακι tropheus ουτε που συζητιεται ??
|
||||
|
||||
![]()
Πάνο βαλε μόνο Pseudotropheus Demasoni
![]()
|
||||
|
||||
![]()
μου αρεσουν πααααρα πολυ....αλλα τα χαρακτηριζουν πολυ επιθετικα...αν οι αφρικανοι εγκρινουν αυτη την επιλογη θα το σκεφτω σοβαρα.
|
||||
|
||||
![]()
Κρατα το να μεγαλωνεις τα μικρα απο τα δισκακια
![]()
|
||||
|
||||
![]()
+1000000000000000000000
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ έχω ακούσει ότι είναι επιθετικά άλλα κ εγώ τρελαίνω για τα Demasoniκάποια στιγμή ένα ενυδρείο θα κάνω για αυτά .
|
||||
|
||||
![]()
Τα tropheus γίνονται επιθετικά σε περιορισμένο χώρο από όσο ξέρω. Επιπλέον χρειάζονται μεγάλο κοπαδάκι για να ξεφεύγουν κάποια ψαράκια από τους συχνούς τσαμπουκάδες. Γιατί δεν θέλεις να βάλεις κοχυλόψαρα? εδώ το σκέφτομαι να βάλω εγώ, μόλις επιδιορθώσω το 300άρι μου, είχε ένας φίλος και έχουν απίστευτη συμπεριφορά! ¶σε που τα λίτρα σου είναι ιδανικά γι αυτά.
Από τη προσωπική μου εμπειρία θα σου πω ότι τα mbuna θέλουν μεγάλο ενυδρείο για να δείξουν τις συμπεριφορές τους, και τα labidos ειδικά γεννάνε συνέχεια. Επίσης ένα άλλο είδος που θα σου πρότεινα είναι τα Julidochromis απο Ταγκανίκα, είναι πολύ όμορφα και διεκδικητικά της περιοχής τους ψαράκια, ενώ δεν χρειάζονται και πολλά λίτρα ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δε ντρεπεστε μου χαλατε το ποστ...χαχα.....μεχρι να μεγαλωσουν τα δισκακια εχουμε καιρο... αλλος βαλτός απο εδω.. Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
οκ πάω πάσο τότε, πάει πολύ να φτιάξεις κι άλλο ενυδρείο με αυτά
![]() προσωπικά το σκέφτομαι πολύ να βάλω τέτοια στο 300άρι μου, μόλις το φτιάξω ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πάνο βάλε μια ομάδα demassoni (αν δεν είχες ποτέ). Θα τα ερωτευτείς...είναι "παλιοχαρακτήρες". Πολλοί τα κατατάσσουν σε ψάρια των 300 και βάλε λίτρων. Τα λίτρα σου είναι λίγα, αλλά εξαρτάται καθαρά από το πόσο έξυπνο στήσημο θα κάνεις. Σε τέτοια λίτρα, δεύτερο αρσενικό δεν θα έχει καθόλου τύχη όμως...
Τα λαμπίτος, αν και πιο ήσυχα, εντούτοις είναι πολύ "κοινά".
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Τα tropheus ξέχνα τα πάντως. |
|
|||
|
|||
![]()
Μα γιατί κανένας δεν θέλει Steatocranus casuarius;
![]() ![]() ![]() Τίποτα από Iodotropheus sprengerae; Είναι καλά γι'αυτά τα λίτρα. Οι πιό ειδικοί (Γιάννης, Κλεόβουλος, κλπ) θα γνωμοδοτήσουν καλύτερα. |
|
||||
|
||||
![]()
αυτα δεν ειναι ουτε απο την μαλαουι ουτε απο την ταγκανικα , ομως , εχεις γουστο
|
|
||||
|
||||
![]()
το ξερει...το ξερει....αλλα θελει να μου κανει καζουρα γιατι εγω "δεν εχω γουστο"..κοινως....δε τα συμπαθησα καθολου (μιλαμε για φωτος ομως μιας και δε τα εχω δει ποτε μου απο κοντα).
Παράθεση:
![]() μηπως τα maingano ειναιλιγοτερο επιθετικα?? επισης μου αρεσουν πολυ και τα melanochromis auratus...αλλα και γιαυτα διαβαζω οτι ειναι πολυ επιθετικα ..ισως τα επιθετικοτερα mbuna
|
||||
|
||||
![]()
Εμενα η γνωμη μου θα ηταν να βαλεις psedotropheuous saulosi.Ενα χαρεμακι με αυτα και ενα iodotropheuous sprengrae χαρεμι ενοειτε!Εχεις αδικο οταν ενηλικιωθουν βγαζουν ενα χρωμα κιτρινο μπρουτζινο λες και ειναι σκουριασμενα
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αλλα βλεπω και σε αυτα ισχυει το ιδιο και ειναι και ποιο ομορφα... οποτε αφροκιχλιδαδες μου καλοι...μπορει αυτο το ειδος σε 180 λιτρα?? μπορουμε να το βρουμε ελλαδα σε πρωτη φαση ή μετα απο καμια 5ετια?? ακομη καλυτερα... εχει κανεις χομπιστας? αναμενω τις απαντησεις σας. ευχαριστω.
|
||||
|
||||
![]()
Αν και δεν μας είπες ακόμη τις άκρες σου........
![]() σε 160 λίτρα και mbuna μιλάμε για species. Εγώ θα έβαζα maingano που τ΄αγαπώ πολύ αλλά αν δεν θέλεις να μπλέξεις με τη δύσκολη επιλογή ενός χαρεμιού θα πρότεινα τα saulosi που όμορφα είναι και έχεις διχρωμία αρσενικών-θηλυκών ![]() Τα demasoni είναι "θηριάκια" και σ' αυτά τα λίτρα φοβάμαι ότι θα ασφυκτιούν. Αν θέλεις Ταγκανίκα ένας συνδυασμός (αν αποκλείσουμε τα κοχυλόψαρα) που θα πρότεινα είναι Leleupi με Cyprichromis leptosoma.Καταπληκτικά ψαράκια με χρώμα και κίνηση. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Προσωπικά έχω στήσει (ελαφρώς σκαλίσει) τις πέτρες μου όπως εδώ! και εδώ! Δείτε την μεγαλοπρέπεια της φύσης.... Τί να σου πω? Όσοι με επισκέφτονται σπίτι δύσκολα πιστεύουν ότι πρόκειται για ψάρια γλυκού νερού. Το κυρίαρχο αρσενικό είναι το κάτι άλλο σε χρωματισμούς...
|
||||
|
||||
![]()
το πρωτο "εδω" δεν ανοιγει...
μη με μπερδευεις με τον Raven .. ![]() ![]() ![]() θα ηθελα να τα βλεπω ομως και να μην ειναι μονιμα χωμενα-κρυμμενα στις πετρες....εσυ εχεις 300 κι εγω...180 ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πανο σχετικα με τα auratus επειδη εχω ενα χαρεμακι αν μπορω να σε βοηθησω ευχαριστως.Exω παρει 2-3 γεννες.Σχετικα με την επιθετικότητα των ψαριων αυτων εγω δεν ειχα κανενα προβλημα.Επισης θα σου ελεγα να δεις cynotilapia afra white top πανεμορφα ψαρακια και με σχετικα καλο χαρακτηρα για mbouna. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οσο για τα αουρατους...χαιρομαι που ακουω οτι δε σκοτωνονται...σε ποσα λιτρα τα εχεις?? μπορω να βρω τα ψαρακια...αλλα αν αποφασισω προς τα εκει θα προτιμουσα να αγορασω απο τις γεννες σου. σε μια βολτα εδω στο πετ βρηκα maingano...demasoni και αλλο ενα μπλε ειδος που φαινεται να εχει ταυτογχρονα και καθετες και οριζοντιες ριγες..με αποτελεσμα να κανει κατι σαν ρομβους..σαν τετραγωνακια...μαλλον σκωτσεζικα θα ναι... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=fishme1;441546]αυτα δεν ειναι ουτε απο την μαλαουι ουτε απο την ταγκανικα ,.....QUOTE]
Το ξέρω οτι δεν είναι από εκείνα τα μέρη, αλλά πάντα σ'ένα στήσιμο όλα είναι ανοικτά! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αντιο Τανγκανικα | Filotas | Tanganyika | 30 | 08-09-09 21:21 |
Αφρικανικες Κιχλιδες των λιμνων Μαλαουι-Τανγκανικα. | kyriakos giorgas | Malawi | 4 | 14-05-09 22:53 |
κοραλια σε ενυδρειου μαλαουι. | dr_yianni | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 06-12-07 23:33 |
135λιτρα Μαλαουι | jimfytakis | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 18 | 20-08-07 14:29 |
Αλατι σε ενυδρειο με Τανγκανικα | panos73 | Tanganyika | 1 | 07-11-06 10:21 |