![]() |
#1 |
Καμμένη γη
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπέρα, είμαι αρχάριος με το ενυδρείο. Πιο παλιά είχα για 2μιση χρόνια έναν μονομάχο, αλλά δεν το μετράω, γιατί δεν είχα φυτά κλπ.
Τώρα μου κάνανε δώρο ένα μικρό ενυδρείο και θα προσπαθήσω με άλλα ψαράκια. Ακόμα είμαι στην φάση του στρωσίματος (15 μέρες από όταν το έστησα) και ακολουθώ κατά γράμμα τις οδηγίες του petshop. Σήμερα όμως παρατήρησα το εξής πρόβλημα έντονα: "στάχτη μέσα στο ενυδρείο" Είχα δει και τις προηγούμενες μέρες μια ελαφριά μαυρίλα πάνω στο φυτό, αλλά θεώρησα ότι κάποιο θέμα αντιμετώπιζε με την φύτευση. Τώρα βεβαιώθηκα ότι είναι από τα "καρβουνάκια""που έχει μέσα το φίλτρο. Το φίλτρο έχει ένα μαύρο σφουγγάρι στην κάτω μεριά, εκεί που μπαίνει το νερό, από πάνω ένα τρύπιο κουτάκι με καρβουνάκια και από πάνω τίποτα άλλο (την έξοδο του νερού). Θεωρώ εντελώς φυσικολογικό μηχανικά, το ότι ξεφεύγουν κομματάκια από κάρβουνα, αλλά δεν το θεωρώ καθόλου φυσικολογικό για το μινι οικοσύστημα να μοιάζει πλέον με καμμένη γη... Με μια αναζήτηση που έκανα στο εξαιρετικό φόρουμ σας εδώ, διαπίστωσα ότι ίσως ο άνθρακας και να μην χρειάζεται καν. Ζητάω την βοήθειά σας. Τι κάνω τώρα; Βγάζω τον άνθρακα; Αλλάζω το νερό; Πρέπει να ξαναστρωθεί πάλι το ενυδρείο από την αρχή προτού μπει το πρώτο ψαράκι; ![]() |
|
Εμφανίσεις: 2949
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|