|
||||
|
||||
![]()
Μάζεψα από μια πηγή του χωριού μου διάφορα φυτά. Μεταξύ αυτών και δύο διαφορετικές moss. Η θερμοκρασία όταν πήγα εκεί ήταν από 30-35 βαθμούς αλλά η θερμοκρασία του νερού πολύ χαμηλότερη. Τι λέτε έχουν ελπίδες για γλαστρολίμνη ή ακόμα και για ενυδρείο;
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εγώ πρόσφατα μάζεψα από λίμνη 3 είδη το ένα χάλασε τα άλλα δύο πολλαπλασιάζονται σαν τρελλά ακόμα και με αύτη τη ζέστη!!!
Οπότε λέω δοκίμασε
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
υπαρχει μεγαλο ρισκο χρησιμοποιωντας ελληνικα φυτα σε τροπικα ενυδρεια.
μελος του φορουμ και φιλος...εχασε ολα σχεδον τα ψαρια και τις γαριδες του μεσα σε 24 ωρες μολις εβαλε ενα κομματι ελληνικου μυριοφυλλου στο ενυδρειο του. κανεις μας δε μπορουσε να το πιστεψει τετοια καταστροφη και τοοοοοοσο γρηγορα. δε ξερετε τι μπορει να κουβαλουν. με απολυμανση πιθανον να αποφυγετε τον κινδυνο.
|
||||
|
||||
![]()
Η απολύμανση θα γίνει αύριο με χλωρίνη. Σκεφτόμουν για μια γλαστρολίμνη με κουνουπόψαρα... Τι λέτε;
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αν είναι να τα βάλεις σε ενυδρείο ξανασκέψου το! Είδες τι σου είπε ο Πάνος!
Σε γλαστρολίμνη με κουνουπόψαρα δεν θα έχεις πρόβλημα. Δεν είναι παραίτητη η απολύμανση. Δεν ξέρω αν θα αντέξουν την χλωρίνη, και δεν είναι όλα για βύθισμα. Στην πρώτη φωτο αριστερά το πτεριδόφυτο αδιάντο δεν ζει μέσα στο νερό αλλά ακριβώς πάνω από το νερό! Θέλει σκιά ή ημισκιά. Στην γωνιά άνω δεξιά βλέπω ένα νεροδυόσμο, αυτό με τις κορφούλες που έχουν κοκκινωπά νευράκια. Αν τρίψεις το φύλλο θα μυρίσει ωραία! Αυτό μεγαλώνει πολύ κια κυριαρχεί σε ήλιο ή σκιά! Βλέπω και μερικά φύλλα λάπαθου, φυτό που αγαπά την υγρασία αλλά δεν θα ζήσει βυθισμένο. Είναι αυτό που φαίνεται ένα μεγάλο φύλλο δίπλα στον νεροδυόσμο! Τα μοσ αν και τα ξέρω δεν ξέρω το όνομά τους. Στην γλαστρολίμνη πρέπει να έχεις μεγάλη ροή για να μπορέσουν να μεγαλώσουν. Θέλουν δροσερό και τρεχούμενο νερό άσχετα αν είναι στον ήλιο ή στην σκιά. Στην τελευταία φωτο είναι μια κύπερη, οι ρίζες στο νερό και το υπόλοιπο έξω από το νερό. Κάνει και στον ήλιο και στην σκιά. πολλαπλασιάζεται πολύ κια κυριαρχεί. Στην λιμνούλα μου το έβαλα σε γλάστρα που 2-3 φορές το χρόνο κλαδεύω ρίζες που "ξεχυλίζουν" από την γλάστρα. Καλή επιτυχία κι ενημέρωνέ μας για την πορεία τους με νέες φωτο και παρατηρήσεις.
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα με φυτά...φυτά σουρωτήρι | Nodas.K | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 14-06-10 16:54 |
Φυτά & CO2... | Sophie | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 17-09-09 12:50 |
Νέα φυτά | bakogiannisd | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 05-04-07 11:48 |
Νέα φυτά | jperik | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 11-03-04 14:40 |
Φυτά | nikolasn | Malawi | 2 | 02-10-03 22:09 |