|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν έχουμε και λέμε: το ενυδρείο μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=41460
φυτά: 1 Aponogeton longiplumulosus, 1 Hygrophila corymbosa, 2 Αnubias barteri var angustifolia, 1 Anubias barteri var nana, 2 Bacopa caroliniana, 1 Echinodorus 'Rubin' Οπως φαίνεται και στις φώτο που επισυνάπτω, αρκετά φύλλα από τα φυτά μου έχουν άλγες και όλα μου φαίνονται μαραζομένα. Εχω φωτισμό 2χ18 watt juwel 7 ώρες καθημερινά και από λίπασμα χρησιμοποιώ jbl ferropol μια φορά την βδομάδα - 2 δόσεις μέχρι τώρα - σε λίγο μικρότερη δοσολογία από αυτήν που λέει η εταιρία ρίχνω 10 ml στα 110 λίτρα ενώ λέει 10 στα 80. Α! τα ΝΟ3 εχουν πέσει στο 2-5 Από την άλλη επειδή έχω χρυσόψαρα και δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, τσιμπάνε τα πάντα, κάποια φύλλα έχουν μαυρίσει -έχουν σαπίσει άραγε? - και σκέφτομαι να τα κόψω. Καλά θα κάνω ή έχουν ελπίδες ανάρρωσης? Τώρα για τις άλγες τι να κάνω? Δεν θέλω να εξαπλοθούν σε όλα. Να κόψω τα φύλλα που έχουν ή να προσπαθήσω να τις αντιμετωπίσω και πώς? Για τα μαράζωμα αρκεί ο φωτισμός και η λίπανση ή αλλίως τι άλλο μπορεί να βοήθησει στην ανάκαμψη. Το ξέρω ότι το post είναι πυροβόλο ερωτήσεων αλλά προσπάθησα να μαζέψω όλες τις απορίες μου σε ένα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Η βοήθεια και οι συμβουλές σας πολύτιμη |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε αν και λίγο θαμπές οι φωτογραφίες σου, δεν βλέπω να υπάρχει τόσο έντονο πρόβλημα με άλγες, αυτη η λίγη άλγη είναι φυσιολογική, όταν τα φυτά σου θα αρχίσουν να παίρνουν τα πάνω τους η άλγη θα εξαφανιστεί.
Ο φωτισμός σου είναι λίγος για τα 110 λίτρα, και η φωτοπερίοδος μικρή πρέπει να την ανεβάσεις στις 10 ώρες αλλά αυτό θα γίνει σταδιακά « ένα τέταρτο την ημέρα». Τα μαύρα φύλα και τα σάπια δεν ξανά επανέρχονται και καλά είναι να τα κόψεις και να τα πετάξεις. Η ψιλή θερμοκρασία του νερού που συνηθίζεται τώρα το καλοκαίρι πειράζει στα φυτά, αν έχεις πρέπει να την κατεβάσεις στους 25°. Για το μαράζωμα υπάρχουν και άλλοι πολλοί λόγοι όπως έλλειψη διοξειδίου, μπορείς να βάλεις Flourish Excel. Περισσότερα οι ποιο έμπειροι. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καφέ άλγες (Co2 ναι ή όχι ) | kostiscv | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 04-03-09 13:51 |
Πρόβλημα με άλγες... | nashty11 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 20 | 08-10-08 20:40 |
Ερώτηση για άλγες | satrianius | Δίσκοι | 0 | 31-07-08 13:28 |
Διακοπές και άλγες | xontros | Γλυκό νερό - Γενικά | 28 | 15-05-08 14:05 |
Πρόβλημα με άλγες | Leman | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 25-11-07 16:15 |