|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 61-31-44 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 1 1/2 μηνες 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: 26.12.09 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 25 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): ΓΚΑΠΥ 6 (4 Θ - 2 Α ) 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 20 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 25% 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ / tetra guppy 11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ---- ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH: 7,4 KH: 14 GH: 15 ΝΗ3 (αμμωνια): 0 ΝΟ2(νιτρώδη): 1 ΝΟ3(νιτρικά): 10 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: 1 φορα και εδειξαν τα ιδια με τα στικ ΣΤΙΚΣ: nai τετρα 6 in 1 Ηλεκτρονική: ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: ενα θηλυκο 2. ΔΕΡΜΑ: γκρι - πορτοκαλι ουρα 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: δεν μπορει να καταδυθει και να κουνησει το πισω μερος της ουρας- η ουρα απο ημικυκλιο εγινε σαν βελος ΚΑΙ ΦΩΤΟ http://img63.imageshack.us/i/dsc04363j.jpg/ 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): κινειται στην επιφανεια 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : ναι 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: σημερα 4/2 το πρωι 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ---- ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: -- 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: -- 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ:-- 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: -- 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? :-- 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: -- 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:--- ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? : ναι τωρα το βραδυ 12πμ 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? : οχι 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: --- ------------------------- ΤΟ αφησα μεσα απο το πρωι και τωρα το εβαλα σε καραντινα... μηπως αντιμετωπισω καποιο προβλημα και με τα αλλα???
![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη achisael : 05-02-10 στις 00:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε μου με ΝΟ2 = 1 εχεις προβλημα στο ενυδρειο! Εχεις αστρωτο φιλτρο και κινδυνευουν και τα αλλα ψαρακια!
Κανε αλλαγες νερου μεχρι να μηδενιστει και βαλε μπολι!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αν εχεις αστρωτο ενυδρειο δεν ειναι παραξενο αυτο που συνεβη... χρειαζομαστε ακριβεις μετρησεις...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
τις ιδιες μετρησεις τις εκανα και με υγρο Νο2-Νο3 -Αμμωνια απο εναν φιλο και δειχνουν τα ιδια... εχω και το ammonia alert....
![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη achisael : 05-02-10 στις 00:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
το αρρωστο σε καραντινα για καλο και για κακο...και στο κυριως ενυδρειο αλλαγες ωστε να μη μετρας υψηλα νιτρωδη-αμμωνια και να στρωσει..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
για το πανω ενυδρειο η για την καραντινα? ------------------------- ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη achisael : 05-02-10 στις 12:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
2) Βαζεις μπολι στο φιλτρο του ενυδρειου! 3) Τι φαρμακο να παρεις ξερεις τι εχει?? ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε βρήκες λύση στο πρόβλημα σου??? Παιδιά έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα σε ενα ενυδρείο 300 λίτρων με περίπου 100 νεογέννητα γκάπεις ( έχουν διάφορα μεγέθοι απο 1 cm μέχρι 3cm). Η ασθένεια απο ότι κατάλαβα είναι πολύ μεταδοτική. Έχει προσβάλει σχεδόν όλο το ενυδρείο. Νιτρικά νιτρώδη και αμμωνία έχω μηδέν και Ph = 7.9
Έχω υπόστρωμα και χαλίκι χαμηλής διαμέτρου, πέτρες λάβας, 2 μεγάλες ρίζες, 2 apple snail μεγάλα καθώς και καμιά εικοσαρια μικρά. Εχω επίσης κερατόφυλλο, edensa, και μερικά κοχύλια. Επαναλαμβάνω το προβλημα που αντιμετωπίζω είναι καριβώς το ίδιο που είχε ο πιο πάνω και μπορείτε να δείτε αυτην την φωτογραφία http://img63.imageshack.us/i/dsc04363j.jpg/ . Για αρχή έχω αυξήση την θερμοκρασία στους 28 βαθμούς και έβαλα mineral salt ( αλάτι ενυδρείου ). Περιμένω την βοήθεια σας. |
|
||||
|
||||
![]()
γεια σου φιλε...
δυστυχως το ψαρακι αυτο ειναι... ![]() και μαζι του πηρε ακομα 2..που τα χε κολλησει.... ελπιζω βεβαια για σενα να μην ισχυει και να σωθουν...μια δικια σου φωτο?
|
|||
|
|||
![]()
φώτο δεν μπορω να βάλω για την ώρα λόγο έλλειψης χρόνου. η φότο σου όμως είναι κατατοπιστικότατη... το πρόβλημα στο δικό μου ενυδρείο είναι το πως μάλλον θα μου σκοτώση καμιά εκατοστή ψάρια... Χρησιμοποίησες κανένα φάρμακο?? π.χ. (sera bactopur)
|
|
||||
|
||||
![]()
ειδα απο κοντα το ενυδρειο του paliou αλλα νεου στο forum
![]() Το σιγουρο ειναι πως δεν προκειτε για fin rot .Ασχολουμε χρονια με τα γκαππυς αλλα πρωτη φορα βλεπω κατι τετιο . Μαζικα ολα τα ψαρια εχουν το ιδιο προβλημα . εχουν σαπισμενη ουρα που σχηματιζει βελος ενω δεν δειχνουν καποιο αλλο προβλημα . (ουτε με αναπνοη,ουτε με τον τροπο που κολυμπουν) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νεο ενυδρειο-γκαπυ με σκισμενη ουρα | vaso | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 11-01-10 23:02 |
προβλημα με γκαπυ | MIkex24 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 19-08-09 10:05 |
προβλημα με γκαπυ | MIkex24 | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 18-07-09 15:51 |
Προβλημα με ουρα!!! | D_S | Bettas | 4 | 08-08-05 13:33 |
προβλημα με γκαπυ | Mariel | Ζωοτόκα | 0 | 08-02-05 00:19 |