![]() |
#1 |
ΑΛΛΑΓΗ ΜΑΚΑΡΟΝΙΟΥ
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπέρα,
Το ενυδρείο τρέχει περίπου 25 ημέρες (~280λίτρα), έχω βάλει τα πρώτα ψαράκια (2 blue gourami, ένα αγγελόψαρο και 2 πλατύστομους) και μερικά φυτά. Σήμερα αποφάσισα να κάνω κάποιες αλλαγές (μετά από παρότρυνση): α. Να αλλάξω το μακαρόνι του φίλτρου και να βάλω βιολογικό μακαρόνι (Hobby absortex-micro? νομίζω), β. να γυρίσω πίσω τους πλατύστομους (λόγω μεγέθους και συμπεριφοράς προς τα φυτά) Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1. Καταρχήν όταν έβαλα το νέο μακαρόνι και άνοιξα το φίλτρο, με το τρομπάρισμα βγήκε μια άσπρη σκόνη η οποία έμεινε για αρκετή ώρα σαν αιωρούμενα σωματίδια. Και τώρα ακόμα μετά από 2 ώρες βλέπω ίχνη πάνω στα φύλλα των φυτών... Έπρεπε να είχα ξεπλύνει το μακαρόνι; τι είναι αυτή η σκόνη; θα επηρεάσει το ενυδρείο φυτά-ψάρια κλπ. 2. Τώρα που άλλαξα μακαρόνι το στρώσιμο του ενυδρείου αρχίζει από την αρχή; Υπάρχει κίνδυνος για τα ψαράκια ή για τα φυτά; 3. Κατά τη διάρκεια του στρωσίματος, τώρα που υπάρχουν και ψάρια μέσα πρέπει να αλλάξω το νερό ή αφού στρώσει το ενυδρείο βάσει μετρήσεων κάνω την αλλαγή; Ευχαριστώ εκ των προτέρων... ------------------------- Από άλλα ποστς του φόρουμ κατέληξα ότι το καλύτερο θα ήταν να έβρισκα μπόλι, αλλά μένω στη Χίο και δεν ξέρω κάποιον με ενυδρείο... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stelios_ant : 01-03-10 στις 18:55. Αιτία: Automerged Doublepost |
|
Εμφανίσεις: 2096
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αλλαγη | ΚΚΩΣΤΑΣ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 19-03-09 23:49 |
αλλαγη φυλτρου | ababapanos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 30-06-08 15:57 |
Αλλαγη νερου | tak660x | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 16-10-07 12:03 |
ΑΛΛΑΓΗ SET UP | bill | Malawi | 6 | 07-06-07 11:18 |
αλλαγη | GODLIGHT | Greek Aquarist's Boards | 6 | 25-10-06 13:47 |