|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πρίν λίγο καιρό πήρα ένα 20λιτρο για γέννες του μεγάλου ενυδρείου μου, αλλά επειδή δέ γεννάνε και τόσο συχνά τα ζωοτόκα, είπα τελικά να βάλω έναν μονομάχο (φυσικά δε τον αγόρασα ακόμα). Συνήθως είναι ψηλά τα νιτρικά, θα βάλω φυτά μέσα, πρέπει να ρίχνω τα νιτρικά ή όχι επειδή θα έχω μέσα αληθινά φυτά (απ'το μεγάλο ενυδρείο); Και το pH είναι στο 7,1 συνήθως, πώς το ρίχνω (στο 7 δε πρέπει να πάει); Ώς τώρα δε χρειάστηκε ποτέ γιατί ασχολήθηκα μόνο με ζωοτόκα. Οι υπόλοιπες μετρήσεις είναι καλές. Πρέπει να ξέρω κάτι άλλο; Ευχαριστώ πολύ παιδιά!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πόσα νιτρικά έχεις? Γιαυτά ισχύει ότι για όλα τα ψάρια.
Αν έχεις pH=7,1 είσαι μια χαρά, μην πειράξεις τίποτα... |
|
||||
|
||||
![]()
Τα νιτρικά συνήθως είναι πάνω από 100 και γράφει στη συσκευασία ότι πρέπει να είναι εώς 40 το φυσιολογικό. Η κοπέλα στο πετ σόπ είπε ότι από εκεί τρώνε τα φυτά και το ρίχνουν, γι'αυτό να μήν έκανα τίποτα. Αλλά θέλω να σιγουρευτώ..Έχω φάρμακο για να τα ρίξω αν χρειαστεί, απλά θέλω να ρωτήσω αν όντως ισχύει αυτό μου είπε η κοπέλα ή πρέπει να το ρίζω. Και άν το pH κάποια στιγμή ανέβει, πώς το ρίχνω;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ΤΑ νιτρικά πρέπει να είναι μάξιμουμ 25.. Αν όχι αρχίζουν έντονα τα προβλήματα με άλγες.. |
|
||||
|
||||
![]()
Μου έστειλε αυτή η κοπέλα ένα της tetra το nitrate minus, τι μου το έστειλε, γι'αυτό δεν είναι; Αλλιώς πώς θα τα ρίξω; Και γιατί μου είπε ότι δεν πειράζει άν είναι ψηλά; Αααααα!
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τα νιτρικά τα κατεβάζεις με τις εβδομαδιαίες αλλαγές νερού.
Τώρα το γιατί στο έδωσε......!!!!!!! Για αρχή μελέτησε τα παρακάτω: http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...llagi_chim.htm http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...a/Filters3.htm |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Διάβασα και για την αναπαραγωγή, αλλά έλεγαν διάφορα ότι δέ πρέπει να έχουμε μαζί θυληκιά, αλλά χώρια πρίν και μετά τη γέννα και διάφορα τέτοια..Οπότε προς το παρόν δέ σκέφτομαι για αναπαραγωγή τους, αλλά σίγουρα αν δώ ότι ο μονομάχος μου είναι υγιής και φτιάχνει φωλιά, τότε θα αρχίσω να το σκέφτομαι!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ο μονομάχος σου σίγουρα θα φτιάξει φωλιά εφόσον του δώσεις τις κατάλληλες συνθήκες (το μαλακό νερό περιλαμβάνετε) αλλά μην βιαστείς αν δεν έχεις τον απαραίτητο χώρο για αναπαραγωγή!!!
|
||||
|
||||
![]()
Δέ πρόκειται να βάλω θυληκιά..Πού θα βρώ μετά τόσα ενυδρεία; Εδώ ούτε να τους χαρίσω δεν έχει άτομα..Για να μαλακώσω το νερό μου θα βάλω απεσταγμένο, έτσι;
|
|
||||
|
||||
![]()
παιδια το τεστ του φιλου μας μετραει το gh,kh σε ppm (μερη στο εκατομμυριο). για να παρουμε γερμανικούς βαθμους το διερούμε με το 17,9
![]() ![]() ![]() αρα gh 280 ppm = gh 15 dgh kai kh 120 ppm = kh 6.7 dkh ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο Ενυδρείο Για Μονομάχους | Zorba_The_Freak | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 24 | 08-06-12 08:32 |
Τι φυτά έχετε στο ενυδρείο του μονομάχου σας? | Maverick | Bettas | 16 | 11-10-07 12:55 |
Ποσότητα αμμωνίας σε 5l ενυδρείο μονομάχου | Maximina | Bettas | 14 | 27-08-07 10:38 |
Νέο ενυδρείο με Μονομάχο | hellenicsun | Bettas | 22 | 18-06-06 23:54 |
Μονομάχος σε κοινωνικό ενυδρείο | pchrisovergis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 08-10-05 05:33 |