|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Το πήρα απόφαση να παρουσιάσω και εγώ τον κηπάκο μου, ένα φυτεμένο διακοσάρι με μέτριες απαιτήσεις φωτισμού και συντήρησης που τρέχει επιτυχώς επί πέντε μήνες. Είναι το τρίτο φυτεμένο που στήνω (παρόλο που μέχρι στιγμής έχω κάνει παρουσιάσεις μόνο για μεσογειακά…) που σημαίνει ότι αποφευχθήκαν λάθη και ταλαιπωρίες του παρελθόντος. Από αισθητικής πλευράς επιδέχεται ακόμα βελτιώσεις (πυκνώματα, κλαδέματα και μετατοπίσεις σε διάφορα σημεία) αλλά τα φυτεμένα είναι έτσι κι αλλιώς ενυδρεία σε συνεχή εξέλιξη που δεν τελειώνουν ποτέ…
Τεχνικές Πληροφορίες Ενυδρείο: JuwelRio 240 High-Lite Διαστάσεις: 121 x 41 x 55 cm Όγκος: 210 l Φωτισμός: 1 Χ 55WJuwelDay, 1 X 55WJuwelNature, 1 X 18WArcadiaOriginalTropical(Σύνολο 128W) όλες με ανακλαστήρες. Διάρκεια φωτισμού: 10 ώρες η μικρή, 8 ώρες οι μεγάλες. Φιλτράρισμα: Εσωτερικό Juwelμε κυκλοφορητή 1500l/h με σφουγγάρια και siporax. Εξωτερικό EHEIM 2215 επίσης με σφουγγάρια και siporax. Θέρμανση / Ψύξη: Jager 200Wκαι 2 fan 12mmελεγχόμενα από EliwellIC 915 Λίπανση/Υπόστρωμα: Καθημερινά τη μία μέρα seachemflourish (1,5ml) την άλλη seachempotassium (2ml) και seachemiron (1ml). Υπόστρωμα: 30 κιλά άσπρη χαλαζιακή άμμος. Παροχή CO2:DIY(2 δίλιτρα μπουκάλια στην είσοδο του 2215). Παράμετροι Nερού PH: 7 (API) GH: 8 (API) ΚΗ: 7 (API) ΝΗ3: 0 (API) ΝΟ2: 0 (API) ΝΟ3: 5 (API) Αλλαγές: 50% μια φορά το μήνα και 6-7 λίτρα μέρα παρά μέρα μαζεμένα από την επιφάνεια. Θερμοκρασία: 25.5 C Φιλοξενούμενοι Φυτά:Microsoriumpteropus, MicrosoriumpteropusWindelov, Hygrophilapolysperma, HygrophilapolyspermaRosanervig, Rotalarotundifolia, Cryptocorynebalansae, Altenantheralilacina, Limnophilasessiflora, Bacopacaroliniana, Christmassmoss Ψάρια: 19 XTrigonostigmaheteromorpha, 6 XCorydoraspaleatus (δικής μου παραγωγής) Ασπόνδυλα: Πολλές γαρίδες RedCherry (αναπαράγονται ασταμάτητα) και ένα Zebrasnail
|
||||
|
||||
![]()
υπεροχοοοοοοο!!!!!!
![]() πολλα μπραβο!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Αφου στο εχω πει οτι ειναι χαλια.......
Τι το παρουσιαζεις ? ![]() ![]() ![]() Λοιπόν το ξανα-αγοραζω οπως ειναι !!!!! ![]() Νικο το θεωρω απο τα ωραιοτερα φυτεμενα που εχω δει.... (εντος των οριων της χωρας βεβαια γιατι αν παμε απο αμανο μερια.... ![]() ΥΓ. Απο κοντα ειναι ακομα πιο ομορφο!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραιότατο, μπράβο σου
![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εντυπωσιάστηκα, συγχαρητήρια!!!
φίλε είναι φοβερό. |
|
|||
|
|||
![]()
Μπράβο!! Πολύ εντυπωσιακό! Μου αρέσουν πολύ οι πέτρες!
Πόσο καιρό τρέχει; |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() Απλά ρώτησα επειδή μου φάνηκε φρέσκο. Όπως και να έχει mastronik πέρα από μεσογειακός είσαι και δριμύτατος μποστανάς! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πανέμορφο!!! Πολλά μπράβο!!!! Τα Χανιά σκίζουν!!!!!
|
|||
|
|||
![]()
Ουάου - Φανταστικό
|
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σας σχόλια. Ανεβάζω και κάποιες φωτογραφίες με τεχνικές λεπτομέρειες.
Εδώ φαίνεται η είσοδος του 2215 όπου καταλήγει το CO2, με το σφουγγάρι τοποθετημένο σαν προφίλτρο για να μην τραβάει τα γαριδάκια και να μειώνεται η συντήρηση του κάδου. Στην πλάτη το μαύρο χαρτόνι το κρατάει ένα φύλο φελιζόλ που προσφέρει και μια στοιχειώδη θερμομόνωση. Σχετικά με τους ανεμιστήρες έχω φτιάξει ένα πλαίσιο από πηχάκια αφίσας που εφαρμόζει στο άνοιγμα του καπακιού και κρατάει δύο δωδεκάριδες ανεμιστήρες για να μην χρειάζεται να ανοιχτούν τρύπες στο καπάκι. Για τον eliwel τι να πω, έχουν ειπωθεί άπειρες φορές… ΥΓ. Για την Cryptocoryna συμφωνώ καί Raven με καί με Delta66 ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραίο αποτέλεσμα, παρόλο που είναι φορτωμένο είναι πραγματικά πανέμορφο
|
||||
|
||||
![]()
Και ειδικά το
σούπερ στεγανό και καλαίσθητο κουτάκι που του έχεις φτιάξει είναι όλα τα λεφτά! ![]() Thanks Nick
|
||||
|
||||
![]()
πωωωωωωωωωω!!! καιρό είχα να δώ τέτοι μποστάνι !!!! εντυπωσιακότατο και σε άριστη κατάσταση!!!
μα καλά, την παλεύεις 210λτ με diy CO2??? |
|
||||
|
||||
![]()
..και με 128Watt!
![]() Εντυπωσιακότατο! Συγχαρητήρια! ![]()
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ καλή δουλειά και με καλό γούστο Μπράβο σου
|
|
||||
|
||||
![]()
Συγχαρητήρια ! Μου άρεσε πολύ η τοποθέτηση των φυτών , νομίζω ότι πρέπει να παίξεις λίγο με τις πέτρες ώστε να βρούν μια πιό φυσική θέση. Μπράβο και πάλι !
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Παράθεση:
Παράθεση:
πχ να ξενεριζει ή να κανει θορυβο η φτερωτη? Εχω ακουσει οτι δεν ειναι οτι καλυτερο για συστημα διαχυσης. Εχει και το χαρακτηριστικο που γεμιζει φυσαλιδες το νερο του ενυδρειου (που εγω δεν τις θελω καθολου)
|
||||
|
||||
![]()
αν και εχω φυγει απο τα μποστανια πλεον
![]() το ενυδρειο ειναι ολα τα λεφτα. μπραβο ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Χαίρομαι που υπάρχουν παρατηρήσεις τεχνικής φύσης, καθότι από αισθητικής πλευράς πιστεύω πως το ενυδρείο είναι πολύ μέτριο και λόγω του χαρακτήρα μου, ότι βελτιώσεις και να γίνουν δεν θα με ικανοποιεί ποτέ πλήρως…(καταλαβαίνω τον Raven που είναι ζωγράφος, εγώ έχω σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης … το μάτι μου θέλει πάντα περισσότερο από αυτά που μπορεί το χέρι μου…
![]() Τεσπά, σχετικά με το CO2 το σύστημα απλά δουλεύει απρόσμενα καλά και σταθερά. Έχω βρει τη συνταγή μου για το μείγμα που ανανεώνω κάθε 8-9 μέρες, θόρυβος στο φίλτρο και φυσαλίδες παρατηρούνται 4-5 φορές την ημέρα και όχι συνέχεια και τα φυτά είναι γεμάτα οξυγόνο. Δεν λέω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος αλλά δουλεύει πολύ ικανοποιητικά με μηδενικό εξοπλισμό… ![]() Το πρόβλημα μου τώρα είναι ότι στη χθεσινή μέτρηση τα νιτρικά είχαν εντελώς μηδενίσει.(Τρεις εβδομάδες μετά την μεγάλη αλλαγή νερού!) Με βλέπω αργά ή γρήγορα να προσθέτω και άζωτο σε λίπασμα… ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Μπραβο ΠΑΡΑ πολυ ωραιο!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα σε όλους...Επανέρχομαι με φρέσκιες φωτογραφίες από το μποστανάκι το οποίο έμεινε με τα microsorum τη moss και τη rotala για να απαιτεί λιγότερη συντήρηση...Βλέπετε ο συνδιασμός μωράκι και reefακι επέφερε λιτότητα στο φυτεμένο...
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
εκλπηκτικο!!!
![]() μπραβο σου!!! να τα χαιρεσαι...(και το μωρακι και το reefακι και το φυτεμενο...)
|
||||
|
||||
![]()
Αισχος!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ανταξιο ενος .....mastronik !
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
με τις νεες σου φωτο ειχα την ευχαριστηση να δω και τις παλιες που δεν ειχα δει. απο οποια πλευρα να το δω εχω ενα διαφορετικο τοπιο. τα δυο νησακια που εχεις κανει ειναι πανεμορφα επισης μαρεσε πολυ η ολη μπορντουρα ασπρης καθαρης αμμου στο ενυδρειο τονιζει το υγειες χρωμα των φυτων και δινει στο ενυδρειο μια αλλη διασταση. οι πετρες δεσανε με την εικονα
|
||||
|
||||
![]()
Πάαααρα πολύ όμορφο! Να χαίρεται το μάτι να βλέπει...
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ειναι τελειο !!! βαλε και αλλες να το χαζεψουμε (και μερικες πιο κοντινες απο διαφορα σημεια ) εισαι πολυ μερακλης φιλε μου !!!!
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
To Μεσογειακό του mastronik! | mastronik | Μεσογειακό | 19 | 15-05-08 14:53 |