|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Εχω φτιαξει ενα ενυδρειο περιπου 150λτ φυτεμενο με ολα τα καλουδια (μπουκαλα co2,υποστρωμα jbl ) και λιπανση με seachem flurish,iron,potasium (ενα καπακι καθε μερα με την σειρα).
Απο φως πιστευω οτι παω καλα εχω 4 λαμπες τ5 36w 75cm ,οι δυο ειναι daylight και οι αλλες 2 ειναι μωβ φλορα κατι . Απο φοτοπεριοδο εχω την μια λαμπα 8ωρες και τις αλλες τρεις 6 ωρες (14.00 μεχρι 22.00 ) . Το ενυδρειο τρεχει περιπου 4 μηνες . Απο φυτα εχω Valisneries (εβαλα 2 ριζες και εχουν γινει ![]() Απο ψαρια εχω 6 ροδοστομους , 2sae, 5corrydoras,3 μελανοταινιες, 1 pleco,4 red shrimps ph =6.5 νιτρηκα εχω 10 kh=6 gh=11 Αλγη δεν εχω δει καθολου παρα μονο λιγη πρασινη στο τζαμι μια φορα . Μηπως πρεπει να βαλω καμια ταμπλετα flurish ? Απο χρωμα τα φυτα ειναι τελεια |
|
||||
|
||||
![]()
λίγο παραπάνω ασβέστιο δοκίμασες; το ασβέστιο κάνει γερά κόκαλα και το ίδιο ισχύει και για τα φυτά
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ασβεστιο?
Για πες λεπτομεριες γιατι δεν εχω παρει ποτε κατι τετοιο Ποιο ειναι το προιον |
|
||||
|
||||
![]()
χρησιμοποιώ CaCl 2 hydrate σε σκόνη κι από καμιά φορά ρίχνω μέσα στη στήλη 5gr. τα φυτά έχουν δυνατό κορμό και γερά φύλλα.
|
|
||||
|
||||
![]()
το παιρνεις απο pet shop η απο αλλου
|
|
||||
|
||||
![]()
Από μαγαζί με ιατρικά είδη.
|
|
|||
|
|||
![]()
Εχε υπ οψιν οτι τα corydoras , οι ροδοστομοι και τα αλλα ψαρια μαλακου νερου δεν θα εκτιμησουν καθολου την μεγαλη αυξηση της σκληροτητας που θα φερει η προσθηκη ασβεστιου.
Δεν βλεπω τον λογο χρησης ασβεστιου, παρα μονο αν ακολουθειται η μεθοδος λιπανσης Estimative Index και σε πολυ πυκνοφυτεμενα ενυδρεια με μεγαλη φυτομαζα. Σε αυτη την περιπτωση μπορει να χρησιμοποιηθει καποιο Dh builder ,ή το equilibrium της seachem μια φορα την εβδομαδα, και μονο αν εχουμε μαλακο νερο δικτυου. |
|
||||
|
||||
![]()
οχι μην παθουν κατι τα ψαρακια κριμα ειναι
λεω να ριξω καμια ταμπλετα seachem flurish και αυτο που ειπε ο raven |
|
|||
|
|||
![]()
...τις φυτευεις κοντα στις ριζες,δεν τις ριχνεις...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
ναι το ξερω σε ευχαριστω.!!!!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
....ειπα και 'γω....
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σε πυκνοφυτεμενο με δισκους εριχνα 2 φορες την εβδομαδα CaCl χωρις προβλημα στα ψαρια.Βοηθαει οσιο δε φανταζεσαι τα φυτα σου ειδικα αν χρησιμοποιεις και οσμωση!
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
φυτα για 80 λτ | ΤΟΛΟΥΚΟΣ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 26-01-09 22:49 |
τι φυτα? | oscar1 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 25-02-08 15:25 |
Φυτα... | Tetra | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 13-02-08 16:07 |
Ριζες κατα μηκος του κορμου ? | abrous | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 07-05-07 10:04 |
Koi Kai Φυτα | ΝΕΝΔΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 5 | 02-08-06 00:02 |