|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Γειά σας παιδιά και χρόνια πολλά,
Θα ήθελα μια συμβουλή για τον χρόνο που χρειάζεται να έχω το φως ανοιχτώ στο ενυδρείο μου, είναι γλυκό νερό αρκετά φυτεμένο , το έχω ξεκινήσει από Ιανουάριο. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλως ορισες ! Χρονια πολλα και σε σενα !
Η ερωτηση σου δεν μπορει να απαντηθει με σιγουρια αν δεν δωσεις καποια στοιχεια. Συνηθως λεμε οτι στα φυτεμενα συνισταται να εχουμε φωτισμο απο 8-11ωρες. η προτεινομενη φωτοπεριοδος ομως εξαρταται κατα πολυ απο: -Τι φυτα εχεις στο ενυδρειο και τον βαθμο δυσκολιας τους. - Ποσα watt/liτ φωτισμου εχεις -αν χρησιμοποιεις λιπασματα και ποια -Ποτε στηθηκε το ενυδρειο -αν εχεις προβληματα με αλγες |
|
||||
|
||||
![]()
Lunwigia GlanfulosaLobelia CardinalisRotala RotundifoliaVallisneria GiganteaLilaeopsis Mauritiana Micranthemum UmbrosumVallisneria AmericanaVallisneria Spiralis
Αυτά είναι τα φυτά που έχω , είχα αλγη την οποία καθάρισα με Siamese Algae Eater Garra Rufa Βάζω το Systemset της Dannerle, Το ξεκίνησα 16/01/09 Δύο λάμπες 45w η μία είναι Day και η άλλη Nature |
|
|||
|
|||
![]()
Τα περισσοτερα φυτα δεν χρειαζονται φως για περισσοτερο απο 8-9 ωρες .
Για χαρη της glandulosa που θελει λιγο περισσοτερο φως ,και εφοσον δεν εχεις προβλημα με αλγες, θα σου προτεινα να το ρυθμισεις γυρω στις 9μισυ-10 ωρες. Ποσο το εχεις τωρα; CO2 εχεις;θυμησου οτι οποιαδηποτε αλλαγη πρεπει να γινει σταδιακα. |
|
||||
|
||||
![]()
8 ώρες αυστηρά, τώρα είναι καθαρό από άλγη. co2 δεν έχω ακόμη θέλω να βάλω μου έχουν πει πολλές λύσεις αυτοσχέδιες αλλά δε ξέρω τι να κάνω . Θεωρείς ότι θα βοηθήσει να βάλω ή δε μου χρειάζεται ακόμα?
|
|
|||
|
|||
![]()
Πριν αυξησεις την φωτοπεριοδο (προαιρετικο) , βαλε CO2 εστω και diy ..θα βοηθησει παρα πολυ !
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|