|
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα με το που άναψαν τα φώτα στο μικρό μου ενυδρείο, ανακάλυψα αυγά πάνω στο εσωτερικό φίλτρο...!!! Τα αυγά είναι διάφανα, ήταν η θηλυκιά festivum και μια έδιωχνε τα άλλα ψάρια και μια έτρωγε από αυτά!!!
Τι να κάνω..? Να τα βγάλω και να τα βάλω σε μια γεννήστρα με πέτρα από αεραντλία..? Το διάφανο χρώμα σημαίνει κάτι..? Παρακαλώ βοηθήστε με καθότι δε μου έχει ξανατύχει... |
|
||||
|
||||
![]()
Για διάβασε μερικά πράγματα εδώ!
http://badmanstropicalfish.com/profiles/profile53.html http://www.acvarist.ro/cichlasoma-me...um-severum.php
|
|||
|
|||
![]()
ειναι μόνη της εκει ? ή υπαρχει και κανενας αρσενικος(?) αν ειναι μονη της το πιο πιθανο τα αυγα της να μην ειναι γονηποιημενα, για το χρωμα λογικα αφου ειναι κιχλιδες πρέπει να ειχαν μπεζ/καφε χρωμα αλλα δεν ξερω μετα απο ποσες ωρες μετα την γεννα των αυγων εμφανιζετε αυτο το χρωμα. και αν δεν ειναι γονημοποιημενα τα αυγα ισως 8α τα φαει.
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν ειναι διαφανα μπορει ναναι κι απο σαλιγκαρακια.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα φεστίβουμ είναι σύνολο δυο, οπότε μάλλον είμαι πολύ τυχερός αν και εφόσον την κάνανε αυτά τη δουλειά!
Τα αυγά τα έβγαλα από το φίλτρο και τα έβαλα στη γεννήστρα με το διχτάκι! Κρίμα που δεν έχω ψηφιακή να ανέβαζα φωτό! Πλέον έχουν αρχίσει και γίνονται ένα-ένα όλα λευκα, γυαλιστερά στο εξωτερικό τους περίβλημα! Το μέγεθός τους είναι όσο οι μικρές χαντρίτσες... Σαλιγκάρια δεν ξέρω γιατί, αλλά σε αυτό το ενυδρείο δεν υπάρχει ούτε ένα και υποπτεύομαι πάλι τα φεστίβουμ πως τα τρώνε... |
|
||||
|
||||
![]()
Αν σου γινουν τελειως λευκα, προσπαθησε να τα απομακρινεις γιατι θα εχουν πιασει φουνγκους..
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Η θηλυκια τρώει τα αυγά της καθαρά λόγω απειρίας. Προσπάθησε να παρακολουθείς όσο μπορείς τα αυγά και όπως σου είπανε, να απομακρύνεις γρήγορα τα ολόλευκα αυγά με ένα τσιμπιδάκι. Φρόντισε να βάλεις και μια αερανλία κοντά στα αυγά. |
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή δεν έχω δική μου φωτό, τα αυγά είναι κάπως έτσι, χωρίς βέβαια τη μπλε απόχρωση!
Ξεκίνησαν διάφανα και τώρα είναι λευκά στο εσωτερικό τους, αλλά η επιφάνειά τους είναι γυαλιστερή και λεία, όπως στην αρχή! Δεν έβαλα αεραντλία, αλλά έναν κυκλοφορητή παράλληλα με το φίλτρο...μιας και δεν έχω άλλο ενυδρείο... |
|
|||
|
|||
![]()
Εφόσον ο εξωτερικός φλοιός των αυγών είναι γυαλιστερός, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
το ενυδρειο στο σκοτάδι.... | Θανάσης | Φωτογραφίες μελών | 16 | 04-05-07 23:16 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ | GEOSTE | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 28-04-07 15:13 |
Βαμβακι στο ενυδρειο! | maiktr | Ζωοτόκα | 2 | 04-02-06 01:58 |
ριζα στο ενυδρειο | Θεοδωρος | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 02-02-06 23:01 |
Τσαμπι αυγα σε ενυδρειο απο τον Αρη!!!!! | Pritanis | Δίσκοι | 14 | 07-03-05 10:15 |