|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Πληροφορίες
Φίλοι μου γεία σας και από εμένα . Επιτρέψετε μου να σας παρουσιάσω το φυτεμένο μου ενυδρείο . Διαστάσεις: JUWEL RIO 125 Όγκος: 110 λίτρα περίπου Κατηγορία: Φυτεμένο Φυτά: Bacopa monnieri , Microsorum pteropus 'Windelψv', Alternanthera reineckii "roseafolia" (Pink) , Alternanthera reineckii ''lilacina'' ('Purple') , Lilaeopsis mauritiana , anubia congensis . Ψάρια / ¶λλα είδη: 1 Mikrogeophagus ramirezi (male ) , 4 Corydoras aeneus , 20 Paracheirodon axelrodi , 4 γαρίδες αμανο Διακοσμητικά υλικά: Υπόστρωμα sera , Χαλίκι 1-2mm περίπου 5 πόντους , 1 ξύλο Φόντο: Μαύρο Φωτισμός: 2*28 watt ( της εταιρείας ) με τους ανακλαστήρες Διάρκεια φωτισμού: 12 ώρες ( 9.00-21.00 ) Φιλτράρισμα: 1)το εσωτερικό της εταιρείας με τα δύο τελευταία σφουγγάρια στο κάτω μέρος και τύρφη στο πάνω μέρος -σε δίχτυ της sera - όλο το κουτί της sera , την οποία αλλάζω περίπου μία φορά το μήνα . 2) εξωτερικό φίλτρο eheim 2213 με τα δικά του βιολογικά υλικά ( substrat pro κτλ ) . Θερμοστάτης:100 watt Λίπανση: Seachem flourish , iron , pottasium . Παροχή CO2: μπουκάλα δίκιλη κομπλέ με διαχυτήρα της red sea Παράμετροι: pH: 6,6 Γενική σκληρότητα (GH): Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 4 Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): κάτω από 10 ( στα τεστ της sera είναι πάντα κίτρινος ο δείκτης ) Αλλαγές νερού: κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα Θερμοκρασία:25 ¶λλες πληροφορίες: Το ενυδρείο στήθηκε στις 22/12/07 και δούλευε μόνο του για 6 εβδομάδες περίπου , έριχνα λίγη τροφή και είχα βάλει όλα τα φυτά από την αρχή . Μετά από μετρήσεις έβαζα και τα ψάρια σιγά - σιγά με προσαρμογή . Λιπάσματα βάζω κάθε Κυριακή και Τετάρτη . Η ενασχόληση με τα ενυδρεία είναι ένα όνειρο που έχω από τα 5 μου χρόνια , όταν θυμάμε το θείο μου ( το 1981 ) να αλλάζει νερό σε ένα ενυδρείο μάλλον 40 λίτρων με 10 χρυσόψαρα ( ξέρετε ....αγκαλιά το ενυδρείο και στο νεροχύτη για να βάλει φρέσκο.... ) . Έκτοτε , υλοποίησα το όνειρό μου μόλις πέρυσι αφού πρώτα διάβαζα τα forum περίπου ένα χρόνο πριν αγοράσω το δικό μου . Βέβαια τα λίτρα είναι λίγα αλλά λόγω χώρου ( μένω ακόμα σε ενοίκιο ) δεν πήρα το 400 . Θα το πάρω όμως λίαν συντόμως . Ευχαριστώ το site για τις χρήσιμες πληροφορίες , το μεράκι , την αφοσίωση και αν και hobby , τον επαγγελματισμό που δείχνουν οι διαχειριστές σε αρκετές περιπτώσεις . Ευχαριστώ . Φωτογραφία: |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|