|
![]() |
#1 |
μερικα προβληματα
![]() Αξιολόγηση:
![]() καταρχήν καλός σας βρήκα μιας κ που είναι η πρώτη επαφή μου.
το πρόβλημα μου είναι στο νερό που τελευταία διακρίνω να αιωρούνται κάτι σαν σωματίδια κ κάποια από τα ψαράκια μου να κινούντες συνέχεια στον πυθμένα(τετρα νέον)παρόλο που έχω κάνει την καθιερωμένη αλλαγή του νερού συνεχίζουν να αιωρούνται,να κάνω μια μεγάλη αλλαγή?εσείς τι λετε? μετρήσεις νερού απο στικακια ph=7,2 kh=6 ch=7 no2=0 no3=50 δουλεύει συνολικά 4 μίνες,δε έχω φυτεμένα. το νερό που τοποθετώ ειναι απο το βουνό(πηγή)έχει πολύ καλές μετρήσεις σε σχέσει με της βρίσεις. περιμένω απαντήσεις-συμβουλές. |
|
Εμφανίσεις: 7128
|
|
||||
|
||||
![]()
Κατ' αρχήν καλώς ήρθες.
1) Το νερό της πηγής έχει καλές μετρήσεις αναφορικά με τι? το έχεις αναλύσει? 2) Για τα σωματίδια μια αλλαγή του άσπρου επιθέματος (ή όπως το αποκαλούμε υαλοβάμβακα) θα σε απαλλάξει πιστεύω.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ph 7,2 kh 10 ch 7 no2 0 no3 0 |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτά τα διάβασα και ποιο πάνω! Δεν είναι όμως μόνο αυτά που κάνουν το νερό κατάλληλο.
Μπορεί να έχει μέσα στοιχεία που είναι ακατάλληλα για τα ψάρια.
|
||||
|
||||
![]()
Οπως?
|
||||
|
||||
![]()
Μια που διαβάζει το θέμα ο xontros θα αφήσω τις χημικές αναλύσεις σε αυτόν....
π.χ. φυτοφάρμακα.
|
||||
|
||||
![]()
απο που ειναι κατάλληλο,απο βρύση?
|
|
||||
|
||||
![]()
Της βρύσης σε τι κατάσταση είναι? Αναφέρεις οτι είναι καλύτερο από της βρύσης..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Προσπάθησε όμως να το παρατηρήσεις και από κοντά.. Αν είναι "σκόνη", το filter pad θα το μαζέψει.. Κοίτα όμως μήπως κινείται, μήπως είναι ζωντανό (κάποιος μικροοργανισμός).. Οι μεγάλες αλλαγές θα πρέπει να αποφεύγονται, κι αυτό γιατί μπορεί να προκαλέσουν απότομη μεταβολή στις συνθήκες του ενυδρείου (θερμοκρασία, pH, σκληρότητες), και επομένως να στρεσάρουν, ή και να σκοτώσουν τα ψαράκια.. Αν για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να κάνουμε μεγάλες αλλαγές, είναι προτιμότερο να κάνουμε περισσότερες μικρότερες αλλαγές (έως και 30-40%), με διαφορά μερικών ωρών.. Αν και οι μετρήσεις είναι από στικάκια, και επομένως δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστες, προκαλεί εντύπωση το ΝΟ3=50.. Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου? Πόσα/τι ψάρια έχεις μέσα? Κάθε πότε κάνεις αλλαγή νερού? (υψηλά νιτρικά σημαίνει είτε μεγάλη ιχθυοφόρτιση, είτε υπερβολικά αραιές αλλαγές νερού!) Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Όσο για τα φυτοφάρμακα κ.τ.λ, ο άνθρωπας μας είπε ότι το νερό είναι από πηγή, από το βουνό, τι φυτοφάρμακα μπορεί να έχει? ![]() Βέβαια, καλό θα ήταν να μετρήσεις τόσο το νερό της βρύσης όσο και της πηγής που λες.. Σαφώς, την ύπαρξη ή όχι χημικών μέσα στο νερό δε θα τη δείξει καμία μέτρηση από τα τεστάκια ενυδρειακής χρήσης.. Τα τεστάκια όμως θα σου υποδείξουν πιθανές διαφορές σε pH και σκληρότητα.. Και εφόσον διαφέρουν (αν και δεν το θεωρώ πιθανό), επιλέγεις ανάλογα με τις απαιτήσεις των ψαριών που έχεις μέσα στο ενυδρείο σου.. Από την άλλη, το αν όντως διαφέρουν ή όχι, δύσκολο να το διαπιστώσει κανείς με μετρήσεις με στικς.. ![]() Υ.Γ. Λυσσάξατε! ![]()
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]()
Συγνώμη που παρεμβένω αλλά αν είναι το Πετροχώρι νομού Μεσσηνίας συγουρα εχει πέσει αρκετή ποσότητα φυτοφαρμάκων.
Δευτερων τα no3 σου είναι πολύ υψηλά.Δεν πέφτουν με αλλαγές νερου; Μην κάνεις μια φορά την ευδομάδα και μεγάλες 40-50% και πανω γιατι οντως μπορεί να σκοτώσεις τα ψάρια σου.Κανε μικρές αλλαγές κατα την διάρκεια της ευδομάδας(μπας και προσθέτεις τίποτα βακτηρια του εμπορίου;αν ναι σταμάτα τα). Τέλος ch εννοείς το gh?Λιγο χαμηλά δεν είναι σε σχέση με το ph? Ακόμα σου προτείνω να βάλεις λίγο κερατόφυλλο για μείωση νιτρικών. Αλλα αν έχεις νεον είναι τοσο μικρά που δεν πιστευω να παραγουν τετοιες ποσοτητες ... ωστε να αναπτυσονται τοο πολυ τα βακτηρια. Μαλλον καλύτερα να κάνεις αλλαγές με νερό βρύσης.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]() ..και πάντα με αντιχλώριο! ![]()
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]()
Στο σπιτι τι νερο πινετε?
Απο τη βρυση ή απο το βουνο?
|
||||
|
||||
![]()
λιπών έχουμε κ λέμε.το πετροχορι(θα το αλλάξω στης ρυθμίσεις)είναι περιοχή έξω από την ξανθή,το βουνό είναι 1km από το σπίτι μου,η παροχή νερού δεν έχει σχέσει με το βουνό,μακάρι να περνάμε από εκεί!
ενυδρείο κ ψάρια χωρητικότητα=96λ είδει ψαριών=6 tetra neon,2 tetra serpae,4 guppy,2 platy κόκκινα,1 corydoras aeneus(γατόψαρο). μετρισεις μερο βουνου ph=7,2 kh=10 ch=7 no2=0 no3=0 μέτρηση νερο ενειδριου πριν απο αλλαγή κ παρατήρηση σωματίδια ph=7,2 kh=6 ch=7 no2=0 no3=50 μετρήσεις νερού σπίτι ph=7,6 kh=15 ch=14 no2=0 no2=10 αλλαγές κάνω ανα 2 εβδομάδες 30λ.κ κάτι που δεν ανέφερα,το demka ειναι μάρκα εξοπλισμού καταδύσεις,εδώ κ 5 χρόνια βουτάω με demka(κυρίως στολές)άπλα τέλια(δεν κολλάει αυτο πουθενά αλλά αφού τα αναφέρω όλα λέω κ αυτό ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προβληματα | Θεοδωρος | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 24-06-07 22:27 |
το ενυδρειο πως ηταν πως εγινε και μερικα ψαρακια | manolo | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 13 | 13-04-07 12:18 |
Μερικα ισως χρησιμα site για σερφαρισμα | Discus | Δίσκοι | 1 | 01-02-06 16:28 |