|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σε ολους!!
![]() Εδω και ενα 1,5 μήνα άρχισε η λειτουργία του 1ου μου reef. Το ενυδρείο εχει διαστάσεις 130Μ*55Π*60Υ, SUB 75Μ*40Π*40Υ με 5 χωρίσματα, SKIMMER H&S 150F-2001 AQUABEE 850L, TECO TRIO TR15, 4 Τ5 54 watt(για αρχή). Οι τελευταιες μετρισεις που εκανα είναι NO2 0,0 NO3 0,2 KH 8,3 NH <0,25 (μη μετρήσιμο) SG 1024 PH 8,0 Ξερετε πως μπορώ να ανεβάσω το ΚΗ? Αυτη τη στιγμή το ενυδρείο έχει 1 fox face,1 μικρό blue tank,3 Turbo Snail και ένα Green Striped Mushroom. Το blue tank εχει βγάλει λιγα μικρα ασπρα σημαδάκια. Τι σημαίνει; Φιλικά ¶ρης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλως ηρθες.
|
|
||||
|
||||
![]()
καλως ηρθες!!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καλως ηρθες πατριωτη!
|
|
||||
|
||||
![]()
¶ρη καλωσήρθες και απο εμένα!Το ΚΗ γιατί να το ανεβάσεις?Μια χαρά είναι εκεί.Αν πάντως θές μπορείς με διάφορα σκευάσματα σαν αυτό http://www.aquaristic.net/shop.php/s...isttype/vendor
Τα σημαδάκια που έβγαλε ο blue μάλλον ick είναι και,κατα πάσα πιθανότητα , οφείλονται σε στρεσάρισμα του ψαριού γιατί λίγο νωρίς τον έβαλες ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ολη μέρα τρώει απο το βράχο όπως και την κατεψυγμένη τροφή που του ρίχνω. Φαίνεται ζωηρό... Μπορώ να κάνω κάτι εγω να το βοηθήσω;
|
|
||||
|
||||
![]()
Μόνο κατεψυγμένη τρώει απο έτοιμες τροφές?Προσπάθησε με συμπλήρωμα σκόρδου σε υγρή μορφή να του τονώσεις το ανοσοποιητικό σύστημα.
|
|||
|
|||
![]()
Ναι, μονο κατεψυγμένη. Πρέπει να είναι μικρές γαρίδες.
Το σκόρδο είναι ειδικό απο pet shop; ![]() Μήπως να του ρίξω και βιταμίνες; |
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχει και σε έτοιμο σκευασμα της Seachem το οποίο λέγεται Garlic Guard , αλλά μπορείς και μόνο σου να "στιψεις" σκόρδο και να μουλιάσεις την τροφή σε αυτό πρίν ταϊσεις.
|
|||
|
|||
![]()
Καλώς όρισες ¶ρη.
Περιμένουμε μια φωτογραφία να δούμε το ενυδρείο σου! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Καλώς σας βρήκα!!
![]() |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Δυστυχώς η foto είναι απο κιν.
![]() ------------------------- Μετα την παραλαβή test απο το Internet εχω MG 1260ppm CA 370ppm PO4 0,00 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη arhsb : 01-07-08 στις 17:27 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Μια φωτογραφία = χίλιες λέξεις….
Toaquascaping το βλέπω όμορφο σε γενικές γραμμές. Έχει φτιάξει σπηλιές κλπ, αλλά είναι λίγο flat από πάνω. Δηλαδή μια ευθεία. Εκεί ίσως πρέπει να το διορθώσεις λίγο για να φαίνεται πιο φυσικό. Επίσης θα πρέπει να κρύψεις όλους του κυκλοφορητές (όσο γίνεται αυτό βέβαια). Ίσως μελλοντικά να έκανες και μια αναβάθμιση με άλλους… Πίσω από το ενυδρείο θα πρέπει να βάλεις κάποιο χαρτόνι ή κάτι να μην φαίνεται έτσι. Το ενυδρείο γιατί προορίζεται? Θα πρέπει να μετρήσεις Khκαι Ph.
|
||||
|
||||
![]()
καλώς όρισες!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
KH 8,3 και PH 8,0
Οχι, πισω δεν εχω βαλει κατι. Μαλλον πρεπει να βαλω ενα μπλε φόντο. ![]() Για τους κυκλοφορητές τι μου προτείνεις να κανω; Εκτος απο το να τους αλλαξω; |
|
|||
|
|||
![]()
Μάλλον θα καταλήξεις να τους αλλάξεις γιατί θα πρέπει να "καίνε" πολύ ρεύμα. Μην ξεχνάς ότι δουλεύουν 24/24.
Προς το παρόν, τους μισούς βάλτους από πίσω να χτυπάνε τον βράχο.
|
||||
|
||||
![]()
Γενικα εχεις καλες μετρησεις...
Πρεπει ομως να ανεβασεις λιγακι το ασβεστιο σε 400-420. Δες στο λινκ αυτο τις αντιστοιχιες που πρεπει να υπαρχουν μεταξυ Ca-KH.... http://www.advancedaquarist.com/issues/nov2002/chem.htm
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σου Αρη ...
Ομορφο το ενυδρειο σου και καλος ο εξοπλισμος. Συμφωνω με τον Γιαννη οσο αφορα το aquascaping ...κατω ειναι ωραιο αλλα πρεπει να αλλαξεις λιγο το πανω μερος ωστε να μην ειναι τοσο γραμμικο και ψευτικο. Επισης , μην αμελεις τον αντιφωσφωρο ![]() Κατα τα αλλα πας καλα ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σου Bill...
Αντιφώσφωρο εχω βαλει απο την πρώτη μερα "PhosBan" πιστευω να είναι καλός. Οι σημερινές μετρήσεις είναι: NO2 0,0 NO3 5 KH 7,2 NH <0,25 SG 1022,5 ετοιμάζω νερο με αλάτι για να το αυξήσω PH 8,30 PO4 0,00 CA 350ppm πρόσθεσα CA Tropic Marin MG 1320ppm TEMP 26,5C Με το ΚΗ τι να κανω που πεφτει συνέχεια; ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Mπορείς να το ανεβάσεις με buffers ή με kalkwasser.
|
|||
|
|||
![]()
Τα buffers ή kalkwasser ειναι μονο για reef; Ρωτάω γιατι στη Πάτρα θα έχει φαντάζομαι μόνο γλυκου. Κανουν αυτά;;
|
|
|||
|
|||
![]()
Εχω δει Kalkwasser στο Iguana αν ψαχνεις.
|
|
||||
|
||||
![]()
χρησιμοποίησε ΚΗ buffer της seachem ή της Kent. Αν δεν έχει Πάτρα πάρε από Αθήνα.
Με χρήση 2-3 φορές τη βδομάδα πρέπει να στο κρατάει (8-10dkh) Το Kalkwasser θέλει εμπειρία και καλύτερα να το αποφύγεις σε αυτή τη φάση. |
|
|||
|
|||
![]()
Πήρα της Seachem ενα που γράφει Alkaline Buffer.
Αυτό ειναι; Δεν γραφει τιποτα για reef. Θα μου αυξησει και το PH; ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κανονικά θα σου ανεβάσει το ΚΗ και θασου σταθεροποιήσει το ΡΗ. Αυτό ομως το σκεύασμα δεν το βρήκα όπως το περιγράφεις (Alkaline Buffer).Για δές εδώ μπάς και το βρείς http://www.seachem.com/products/reef.html
|
|||
|
|||
![]()
Το βρηκα εδω http://images.google.gr/imgres?imgur...%3Del%26sa%3DN (ειναι λιγο μεγαλο
![]() Κατω εχει το Alkaline Buffer σε foto... ------------------------- Μαλλλον πρεπει να ειναι μονο γλυκου νερου. ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη arhsb : 08-07-08 στις 20:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ΜΗΝ το ρίξεις στο ενυδρείο σου!!
"Alkaline Buffer This phosphate/caustic-free buffer raises and stabilizes pH in the alkaline range of 7.4 to 8.4. Designed for freshwater and planted aquariums. Will safely raise pH with little danger of pH shock. 300 grams treats approximately 420 gallons. Use 7 grams (1 level teaspoon) for every 10 gallons daily until desired pH is reached" Είναι για γλυκό και φυτεμένο ενυδρείο!Το πήρες απο μόνος σου ή στο έδωσε κανας μαγαζάτορας?? Το θέμα είναι πως δεν πιστευω οτι κάποιος απο εμάς έχει κάνει την αλχημεία να δοκιμάσει προίον γλυκού νερού σε θαλασσινό ενυδρείο και δεν ξέρουμε τις συνέπειες (αν υπάρχουν)!!
|
|||
|
|||
![]()
Φυσικα και δε θα το ριξω.
Ο μαγαζάτορας μου το εδωσε αλλα δεν ηταν σίγουρος. Θα κανω μια αλλαγη νερου και πιστευω να ανεβει το ΚΗ. |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε μου για να διορθωσεις το ΚΗ μπορεις να χρησιμοποιησεις καποιο απο τα παρακατω σκευασματα:
http://www.aquaristic.net/shop.php/s...rbuffer%20dKh/ http://www.aquaristic.net/seachem-re...te.html?lang=1 http://www.aquaristic.net/seachem-re...er.html?lang=1 Με αυτα ακολουθωντας τις οδηγιες δεν διατρεχεις κανενα απολυτως κινδυνο που διατρεχεις με το kalkwasser που σου ειπαν τα παιδια. Εγω προσωπικα προτιμουσα το kent superbuffer dKh γαιτι ανεβαζει και το ΡΗ μαζι με το ΚΗ και ειναι αρκετα δραστικο.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πέτρα λάβας | Fonamstel | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 22-09-04 09:00 |