|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα.
Μια ερώτηση Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις κοινες λαμπες φθορίου με τις πιο οικονομικες στην κατανάλωση? Ετσι ωστε να συμβαλουμε και εμεις στην λιγοτερη καταναλωση? Παντα εννοειται με την καταλληλη στεγανοποιηση?
|
||||
|
||||
![]()
1) Δεν έχω δει να υπάρχουν σε κατάλληλο φάσμα για ενυδρεία.
2) Δεν θα φτάσει το φως σε όλο το μήκος του ενυδρείου.
|
||||
|
||||
![]()
Οι κοινες λαμπες φθοριου σε συνδιασμο με ηλεκτρονικο μπαλαστ θεωρουνται ηδη οικονομικες (σε σχεση με τις πυρακτωσεως). Μια επιπλεον βελτιωση στην αποδοση υπαρχει αν χρησιμοποιηθουν T5/ power compact..
|
|
|||
|
|||
![]()
Παντως για χαμηλης συντηρησης φυτεμενα, και ενυδρεια με λιγα ή καθολου φυτα, εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ίσως γιατί θες και λίγες άλγες? (Ανάλογα και τι φιλοξενείς βέβαια).
|
|||
|
|||
![]()
Δεν εχω τετοιο προβλημα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ο λογος που το σκεφτομαι και εγω ειναι γιατι δεν θελω καθολου φυτα και τα μονα ψαρια που θα βρισκονται μεσα θα ειναι κιχλιδες
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό το κιχλίδες είναι λίγο ατυχές αλλά από την άλλη εφόσον δεν θες φυτά και σύμφωνα με τον Τόλη δεν έχει πρόβλημα με άλγες τότε μια δοκιμή είναι καλό να την κάνεις.
|
||||
|
||||
![]()
Εννοω οτι δεν θα βρισκονται ψαρια με διαφορετικες απαιτησεις αλλα μονο malawi και δεν θα υπαρχουν φυτα για να εχουν ιδιαιτερες αναγκες
Η αναλογια watt / lt ποια ειναι?
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Χαχαχαχαχα...........¶ψογο, καταπληκτική ανάλυση αναλογίας...........
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φως εχει και με κερια. Μηπως να μην βαλω καθόλου λαμπες τελικα?
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Και αυτο ειναι μια πολυ καλη και οικονομικη λυση.
|
|
||||
|
||||
![]()
Εχει βεβαια καποια στα jumbo που οταν τα αναψεις αλλαζουν και χρωματα .ετσι για να ειναι πιο ρομαντικα τα ψαρακια
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μωρέ καλά λέω ότι είμαστε όλοι φευγάτοι εδώ μέσα όταν έχουμε να κάνουμε με ψάρια..........
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σοβαρα τωρα, τα ψαρια δεν εχουν καμμια αναγκη απο φωτα.
Με το φως του δωματιου ειναι μια χαρά. Τωρα αν χρειαζομαστε φυτα/αλγες ειναι αλλο θεμα. |
|
||||
|
||||
![]()
ναι αλλα δεν θα τα βλεπουμε sir
![]() βαλε μια λαμπα 18watt και λιγοτερη καταναλωση απο οικονομιας θα χει και δεν θα σκευτεσαι πως να στεγανοποιησεις
|
||||
|
||||
![]()
Η αναλογία watt/lit θα είναι περίπου αυτή που υποτίθετε (δεν έχω γνώση) παράγει ο λαμπτήρας! Δηλαδή υπάρχουν λαμπτήρες που λένε οτι καταναλώνουν 8watt και παράγουν φωτισμό για 40watt (τα νούμερα είναι τυχαία ..νούμερα).
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λαμπτηρες φθοριου 70 εκ. | gaia | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 29-01-05 21:47 |