|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μια καλη προταση κατα τη γνωμη μου!!! |
|
||||
|
||||
![]()
από φως και co2 πως είσαι;
|
|
||||
|
||||
![]()
απο βδομαδα θα τοποθετησω 2 t5 sylvania grolux και 1 τ8 arcadia daylight.οσο αναφορα το co2 θα τοποθετηθει και αυτο απο βδομαδα βεβαια χωρις ph controller καθοτι περιμενω την αποστολη του.
|
|
||||
|
||||
![]()
σε ότι αφορά το co2 πας καλά, τώρα αν ήξερα τα λίτρα σου και τα watt από τις λάμπες θα μπορούσα να σου πω περισσότερα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μάκη πιστεύω πως και από λάμπες μια χαρά είναι!!! Το 120αρι του carrefur (δεν νομίζω να γράφεται έτσι αλλά τέλος πάντων!!!) έχει οπότε είναι κοντά στο 1 watt ανά λίτρο. Γνώμη μου είναι ότι μπορεί να παίξει και με δύσκολα φυτά!!!! Καλύτερα όμως να μιλήσετε οι μποστανάδες!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
daylight δν βρηκα και πηρα arcadia fresh water 30 watt |
|
||||
|
||||
![]()
Arcadia fresh water -> Δεν αναφέρει κάτι άλλο?
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Με 108 watt σε καρφουρίσιο φιλαράκο μπορείς να βάλεις ότι θέλεις πέρα από jsvs moss & riccia. micranthemum micranthemoides & calitrichoides αν τα θέλεις χαμηλά ή καμιά eleocharis. υπόψην όμως ότι τα γρασίδια θέλουν υπομονή.
|
|
||||
|
||||
![]()
Και αρκετή συντήρηση.
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Με 108 watt σε πόσα λίτρα? Κάτι σε υπερβολή το κόβω.
|
||||
|
||||
![]()
εχεις δικιο το παρελειψα.2 t5 grolux sylvania 39 watt = 78 watt
daylight δν βρηκα και πηρα arcadia fresh water 30 watt + 78 watt = 108 watt Υπερβολή είναι ούτως ή άλλως αλλά δεν θα είναι ο πρώτος ούτε ο μοναδικός που πάει στο 1 watt / lit. εξαρτάται τι θέλει να βάλει. Το αν είναι arcadia ή osram είναι το λιγότερο στην προκειμένη περίπτωση. και για να προλάβω τυχόν διαφωνίες όλες οι λάμπες που κυκλοφορούν από μεγάλες εταιρείες ενυδρειακού εξοπλισμού κυκλοφορούν και από τις εταιρείες ηλεκτρολογικού εξοπλισμού αρκεί να γνωρίζεις τι σημαίνει lumen, lux, kelvin κτλ και βέβαια να βρεις μερακλή υπάλληλο που θα ασχοληθεί μαζί σου για να εξυπηρετήσει τις "ιδιαίτερες" απαιτήσεις σου. Όσο για το κόστος δεν τον συζητώ καν (η αναλογία είναι 1 / 5 τουλάχιστον) ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ με το θέμα μάρκες και ειδικές λάμπες! Οι περισσότεροι πιστεύω πλέον αγοράζουμε λάμπες από καταστήματα με ηλεκτρολογικό υλικό (για το γλυκό νερό κυρίως).
Για τα watt βέβαια θέλει περισσότερη προσοχή στον χειρισμό τους καθώς και στο τι φυτά θα βάλεις μέσα.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
δημιουργια δημοσκοπισης | orck | Greek Aquarist's Boards | 1 | 14-02-08 16:49 |
Δημιουργια Background | spookie | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 3 | 28-09-07 08:47 |