|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Μου είπαν ότι μία από τις πιθανές αιτίες για τη φαγούρα
των ψαριών (δεν λέω η πιθανότερη - μπορεί να είναι και τελείως λάθος) μπορεί να είναι αυξημένο Co2 στο νερό το οποίο θα μου επηρεάσει και το ph. Ξεχνώντας τη φαγούρα, έχω παρατηρήσει τα εξής για το ph: Βάζω σε ένα ποτήρι με νερό του ενυδρείου με ph 7,7 την πέτρα με τον αέρα και μετά από 5 ώρες που ξαναμέτρησα το βρήκα 8,15 (σημειωτέον μετράω με ψηφιακό phμετρο το οποίο καλιμπράρισα την ίδια ημέρα). Πάω στο ενυδρείο (ξανατσεκάρω το ph το οποίο φυσικά είναι 7,7) και βάζω την έξοδο του φίλτρου να χτυπάει από ψηλά για καλύτερη ανακίνηση της επιφάνειας. Μετράω την άλλη μέρα το πρωί το ph πάλι 7,7-7,8. Σηκώνω λίγο το καπάκι του ενυδρείου πάω στη δουλειά και το απόγευμα το ph 8,2! Κατεβάζω το καπάκι και σε δύο ώρες το ph κάτω από το 8. Μάλλον το co2 που φεύγει από το νερό εάν είναι κλειστό το καπάκι επανέρχεται σε αυτό και όταν είναι έστω και λίγο ανοιχτό φεύγει στο δωμάτιο. Μπορεί να ισχύει αυτό; Πάντως με υψηλό ph τα ψάρια ήταν μέσα στην καλή χαρά. Υπενθυμίζω ότι σε παλαιότερο μύνημά μου έχω αναφέρει ότι δεν μπορούσα να ανεβάσω το ph πάνω από το 8 με τίποτε, και ας έβαζα το Malawi buffer. ------------------------- Ρε παιδιά κανείς δεν έχει άποψη; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη antonis_p : 02-12-07 στις 12:42 Αιτία: Automerged Doublepost |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ick σε fishonly | χοχλακας φωτης | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 6 | 20-06-06 14:58 |
Ick σε Ξιφοφόρους | karalioman | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 13 | 05-12-05 09:37 |
Ick help, σε ένα guppy ! | Dina | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 23-11-05 21:38 |
ick σε severum - foto !! | Lsourtzo | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 14-11-05 10:26 |
Ick σε ψάρι ick και στο νερό? | moogy | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 9 | 09-04-04 11:31 |